24/6/07

Το μπλουζ του Αη-Ονούφρη



Μικρη μου Γαλατεια,

Σημερα αποφασισα να σου γραψω για ενα πανεμορφο τραγουδι του Παυλου! Ενα κοσμημα που ακομη κι αν δεν προλαβε να τυχει της απολυτης στιλβωσης απο τον αδαμαντορυχο Σιδηροπουλο, συνεχιζει ακομη να φανταζει υπερλαμπρο και να λογιζεται απο τους ειδημονες ως πολυτιμο και μοναδικο!

Το μπλουζ του Αη - Ονουφρη λοιπον, με εχει κανει να δακρυσω πολλες φορες, σκεπτομενος εσενα και τις δυσκολες στιγμες που με χεις κανει να περασω! Κι ομως ποτε δε σε κατηγορησα γι'αυτο!

Anyway... Αυτο που εχει σημασια ειναι να τονισω τη σημασια αυτων των τραγουδιων ως το απολυτο επιχειρημα υπερ της αποψης οτι το μπλουζ και το αυθεντικο ρεμπετικο ειναι κατα (οχι και τοοοσο μεγαλο) βαθος το ενα και το αυτο!

Αλλωστε εξ ου και η συνεργασια του Στελιου Βαμβακαρη (γιου του Μαρκου) με το ζωντανο θρυλο των blues, Louisiana Red, τον οποιο ειχα την τυχη να δω και να ακουσω live δυο συνεχομενες χρονιες στο ανυπερβλητο bar bar

Πριν απο πολλα χρονια λοιπον συναντηθηκαν και χωρις προβες καθησαν σε ενα στουντιο και ο μεν Luisiana Red συνεισεφερε φωνη και κιθαρα, ο δε Βαμακαρης ταξιμια (αγγλιστι jamming) με το μπουζουκι του! Ο δισκος που προεκυψε απο αυτη τη συνεργασια λεγεται "Το blues συναντα το ρεμεπτικο", ειναι πλεον σπανιος, και τον εχω σε αριστη κατασταση και υπογεγραμμενο απο το Luisiana και περιμενω να το συμπληρωσω με την υπογραφη και του δευτερου συντελεστη!

Καλη ακροαση μικρη μου, και μη βιαστεις να απορριψεις ενα ξενο ακουσμα στα απειρα αυτια σου... Κι αν σου αρεσει, στη διαθεση οποτε το ζητησεις, ολα τα τραγουδια που απαρτιζουν εναν δισκο, που εξεδοθει μετα το θανατο του Παυλου, απο κασετες που βρεθηκαν στο σπιτι του, απο τις μουσικες του αναζητησεις, σε ηχους που θα εκαναν το διασημο προγονο του, το Ζορμπα, να καμαρωνει περηφανος 'κει πανω...


Ο Πυγμαλιωνας σου...


Υ.Γ. Το post αυτο ειναι αφιερωμενο στη sophie_jamaica και γι' αυτο παραθετω τα ακορντα μαζι με τους στιχους, που χωρις υστεροβουλια "εδανεισθειν¨απο το http://www.kithara.vu/ , ωστε να τους "παλαιψει" με την κιθαρα της, και να μου δωσει τη bootleg εγγραφη να την ανεβασω στο podcast μου! Αναμενοντας λοιπον....







Το μπλουζ του Αη-Ονούφρη



Σιδηρόπουλος Παύλος

Μουσική/Στίχοι: Σιδηρόπουλος Παύλος


Ρυθμός 9/8

Am C Am C Am

Ανέβηκα, ανέβηκα ψηλά στον Αη-Ονούφρη

Am C Am C Am

για να του πω για κείνηνε, τη λύση μπας και μου 'βρει

Am C Am C Am

Άγιε μου Ονούφρη, Άγιε, πες μου τι να της κάνω

Am C Am C Am

αν δε μου δώσει ένα φιλί θα πέσω να πεθάνω

Fm C Fm C

Κάποτε ίσως να ντο ιδεί πόσο μ' έχει αδικήσει

Fm C Fm C Am

μα τότε ίσως να 'ν' αργά κι άλλη να 'χω φιλήσει

Am C | Am C Am

Άγιε μου Ονούφρη ορκίζομαι άλλην δε θα κοιτάξω
τα πιο γλυκά μου τα φιλιά γι' αυτήν θα τα φυλάξω

Κι αν τύχει και την αρνηθώ κατάρα ρίξε απάνω
ξανά να μην αγαπηθώ και μόνος να πεθάνω

Κάποτε ίσως να ντο ιδεί πόσο μ' έχει αδικήσει
μα τότε ίσως να 'ν' αργά κι άλλη να 'χω φιλήσει

8 σχόλια:

Sophia Choleva είπε...

Είσαι πρώτος στο έχω πει ; Λυπάμαι που δεν μπόρεσα να σε γνωρίσω καλύτερα αλλά δεν πειράζει, αρχίζω και σε ανακαλύπτω από εδώ σιγά-σιγά ... Θα το ήθελα πολύ να παίξω το τραγούδι , ακόμα δεν έχω δει τις συγχορδίες ,αλλά αυτό το διάστημα δεν έχω κιθάρα , αλλά don't worry , αργά ή γρήγορα κάτι θα γίνει ... respect για ακόμα μια φορά ... Jamming ;)

Sophia Choleva είπε...

Σχετικά εύκολες συγχορδίες η κιθάρα μας λείπει τώρα .

Sophia Choleva είπε...

Aχ , με συγκίνησες πάλι ο Παύλος ήταν η πρώτη και πιο δυνατή μου αγάπη , μετά ήρθε ο Αντώνης και μετά ο ΒοΒ γιατί έπρεπε όλοι να πεθάνουν τόσο νέοι δεν το ξέρω ....

Sophia Choleva είπε...

Τα σπάει το bar bar

kanataki είπε...

και γω που νόμιζα πως οι πυγμαλίωνες τραγουδάνε μόνο Χατζηδάκι και θεοδωράκη!

Ανώνυμος είπε...

ωραίο αν και δεν είμαι φαν

τελικά υπάρχει κάτι που να μην μπορείς να βρεις;

industrialdaisies είπε...

Καλά, αυτήν την συνάντηση που περιγράφεις δεν την είχα ξανακούσει ποτέ!

Ελπίζω να είσαι εντάξει με τόση ζέστη!

ΠΥΓΜΑΛΙΩΝ είπε...

@ sophie_jamaica: Σε ευχαριστω Τζαμικανο λουλουδι μου, του Κινγκστον το καμαρι (!), για τα πραγματικα υπεροχα σου λογια! Ειλκρινα παιριμεςω την εγγραφη η το βιντεο απο την unplugged version του κομματιου απο σενα να την ανεβασω! Οσο για το bar bar ο Περις μολις το εκλεισε και μαλλον θα περιπλανιεται στα σοκκακια του Σικαγο μεχρι να δροσισει ξανα! Η προσκληση ομως ισχυει ανεξαρτητος αυτου!

@ tsaperdona: Μαλλον με παρξηγησες απο καποια τραγουδια τα οποια ηταν επιβεβλημενο (κατ' εμε) να συνοδευσουν μουσικα καποια posts! Aν δεις το podcast μου, θα δεις οτι στο παρελθον εχεουν παιχτει ποικιλα ακουσματα! Δωσε καμια ιδεα αν θες...

@ the dreamer in me: Η candyblue με αποκαλει " Ο κος Βρισκω (ς)" και μαλλον καπου θα στηριζεται! Τι λες ;-)

@ industrialdaisies: Μακρι "μαργαριτα" μου να μπορουσα να στη στειλω την εχω σε βινυλιο και δεν ξερω πως να την μετατρεψω σε ψηφιακη μορφη!

Οσο για τη ζεστη στη δουλεια το κλιματιστικο ειναι μονιμως στους 22, στο σπιτι εχω μεταφερθει στο υπογειο και το βραδυ πρεπει να σκεπαζομαι με σεντονι, και τελος μενω 200 μετρα απο τη θαλασσα! Χτες το βραδυ ημουν για βραδυνο μπανακι και ποικιλλια (μεζεδων) διπλα "Στο κυμα"

Αρα εγω μαλλον πρεπει να ανησυχω μη μου "μαραθεις"

Δροσερους χαιρετισμους λοιπον απο την καυτη Καλαματα!