26/11/07

Το φορεμα το θαλασσι...

Μικρη μου Γαλατεια,

Δεν ξερω τι συνεβει μα λογω καποιων τεχνικων δυσκολιων, ειχαμε ενα προβλημα στην επικοινωνια! Δεν ξερω τι θα εκανα αν εχανα ολες αυτες τις "επιστολες" που κατα καιρους και τοσους μηνες τωρα, σου εχω στειλει! Εκτος εσου, κι οι "λαθραναγνωστες" μας, μου παραπονεθηκαν οτι ειχαν προβληματα, αν και οχι οσοι θα ηθελα να δειξουν ενδιαφερον στο ενδεχομενο να χαθει δια παντος αυτο το ιστολογιο...

Ας ειναι! Εγω παντως στο δηλωνω, κουραγιο να συνεχισω δε θα εβρισκα ευκολα να συνεχισω και να ξεκινησω απο την αρχη ! Αλλα μιας κι ολα καλα, με μονη απωλεια την τελευταια μου επιστολη για τους Rolling Stones - Muddy Waters, συνεχιζω μεχρις οτου τα σημαδια κι οι καιροι μου δειξουν ακομη πιο επιτακτικα οτι πρεπει να σταματησω να σε σκεφτομαι και να σου γραφω!

Και πως να σταματησω αραγε οταν ερχονται στο διαβα μου τραγουδια, που και μονο στο ακουσμα της πρωτης μελωδιας τους, με κανουν να σκεφτομαι εσενα, λες και δεν περασε μια μερα, κι ας εχουν περασει χρονοι δεκα!


Το ραντεβου ειχει κλειστει εξω απο ενα σινεμα που πλεον ανηκει στο παρελθον και στις αναμνησεις μου, αφου εχει μετατραπει σε πολυσυχναστη καφετερια! Ειχαμε αποφασισει να παμε να δουμε μια ταινια, και πιο συγκεκριμενα την "Πολη των Αγγελων". Σημαντικη λεπτομερια οτι αυτο το ραντεβου ερχοταν μετα απο ενα διαστημα πλεον του ενος ετους που ειχαμε διακοψει να μιλαμε μιας κι εγω ως επηρμενος κι αβασιμα σιγουρος για την "νικη" κι αποφασισμενος Σπαρτακος, επαναστατησα μια νυχτα κι απο το τηλεφωνο "περηφανα" σου δηλωσα ευθαρσως, πως προτιμω το "ΤΙΠΟΤΑ" αφου δε μου δινεις τα "ΠΑΝΤΑ" !

Ε, λοιπον μετα απο περιπου εναμιση χρονο, η επαναστατικη μου διαθεση ατονησε κι ενα στερητικο συνδρομο την αντικατεστησε ολοκληρωτικα! Κι ετσι ενω ηθελα απο καιρο να σου τηλεφωνησω, αρπαξα την ευκαιρια και σε καλεσα με αφορμη την ονομαστικη σου εορτη (της οσιας Γαλατειας). Κι εσυ χαρηκες τοοοσο πολυ που με ακουσες (κι ισως που εγω για πολλοστη φορα υποχωρησα μπροστα στο μεγαλειο του πεισματος και της αυτοπεποιθησης σου) που μου προστεινες να βρεθουμε την επομενη κιολας ημερα.

Μα ενω τα αρχικα σχεδια περιελαμβαναν καφεδακι και σινεμα, ανετραπησαν εξ'αιτιας σου, και ειπαμε να βρεθουμε απ'ευθειας εξω απο τον κινηματογραφο! Μα ποιος συναντιεται για να δει ταινια μετα απο τοσα αλυτα (και σιγουρα δυσεπιλυτα) θεματα και ακομη "χειροτερα" για να δει την "Πολη των Αγγελων" ; ; ;

Κι εκει που περιμενα πανικοβλητος για τις συνεπειες της παρατολμης αποφασης μου κι αναρρωτιωμουν αν θα'σαι οσο ομορφη σε θυμομουν, εμφανιζεσαι απο το πουθενα σαν ξωτικο, και με κανεις και μονο με την αυρα που παντα σε περιβαλει, να μεινω αφωνος, ξεχνοντας απειρους καλοπροβαρισμενους διαλογους κι εξυπνες ατακες!



Φορουσες ενα θαλασσι εφαρμοστο φορεμα που παρολη την σχεδιαστικη του απλοτητα, καταφερε με την ανυπολογιστη αρωγη του καλλοσχηματισμενου κορμιου σου να μου στερησει την ανασα κατι παραπανω απο στιγμιαια! Και δεν ημουν ο μονος μιας και οσο εμεις ψαχναμε που θα καθησουμε διαπιστωσα πως οι περισσοτεροι αντρες της αιθουσας σε κοιτουσαν επιμονα, αδιαφορωντας οχι μονο για εμενα που σε συνοδευα μα κυριως για τις κοπελες που αυτοι συνοδευαν!!! Κι οταν τελικα καθησαμε και περιμεναμε την εναρξη της ταινιας, εγω πασχιζα να κρατω το βλεμμα μου μακρια απο το απειλητικα βαθυ ντεκολτε σου, οχι γιατι κατι τετοιο θα σε εφερνε σε δυσκολη θεση, αλλα κυριως γιατι θα εκανε ακομη πιο προδηλη την διαρκη μου υποταγη στα ακαταμαχητα καλλη σου!

Η συνεχεια της βραδιας γνωστη και στους δυο μας... Η συνεχεια της σχεσης μας γνωστη, εν μερει, μεσω αυτων των "επιστολων" και στους λαθραναγνωστες μας... Το τι μελλει γεννεσθαι αγνωστο μαλλον μονο σε μενα, μιας και παντα εσυ ησουν αυτη που με τις πραξεις η την ελλειψη αυτων, καθοριζες το κοινο μας μελλον!!!

Ο Πυγμαλιωνας σου.





Κωνσταντίνος Θαλασσοχώρης

"Το φόρεμα το θαλασσί"


Κι εγώ, κι εγώ που να 'ξερα από τότε να στο πω,
να σε κοιτάξω μες στα μάτια να σου πω, πως σ' αγαπώ!
Κι εγώ, κι εγώ που 'να 'ξερα από τότε να στο πω,
να σε κοιτάξω μες στα μάτια να σου πω, πως σ' αγαπώ!

Κι εσύ, μ' αυτό το φόρεμα το θαλασσί,
να με κοιτάς και να γελάς με μένα!
Κι εσύ, μ' αυτό το φόρεμα το θαλασσί,
που οι μάγισσες το κέντησαν για σένα!

Γλυκιά, και όμορφη πολύ που ήσουν κοπελιά,
στα όνειρα σε είχα δει ξανά, εσένα.
Γλυκιά, και όμορφη πολύ που ήσουν κοπελιά,
στα όνειρα σε είχα δει ξανά, εσένα.

Κι εσύ, μ' αυτό το φόρεμα το θαλασσί...

Ξυπνώ, μόνο εσένα έχω τώρα στο μυαλό
και ένα χαμόγελο μες στην καρδιά κρυφό, πως θα σε δω ! ! !
Ξυπνώ, μόνο εσένα έχω τώρα στο μυαλό
και ένα χαμόγελο μες στην καρδιά κρυφό, πως θα σε δω ! ! !

Κι εσύ, μ' αυτό το φόρεμα το θαλασσί...


Πατα το PLAY και δυναμωσε τα ηχεια σου ! ! !



14/11/07

Levi's history...

Μικρη μου Γαλατεια,

Επειδη ειμαι σιγουρος οτι ημουν λιγο (;) κουραστικος στις τελευταιες μου επιστολες αποφασισα να αρχισω να σου στελνω (και) πιο αναλαφρες με θεματα που ειμαι σιγουρος οτι θα σε ενδιεφεραν πολυ! Οπως αυτο που αποφασισα να σου γραψω σημερα!

Θυμηθηκα την τελευταια φορα που μου ειπες οτι δεν ειχες δει το "Fight Club" και σου παραδεχτηκα πως ο Brad Pitt σε αυτη την ταινια ηταν πολυ καλος στο ρολο του! Ε, λοιπον οντας μεγαλυτερος σου, οφειλω να σε ενημερωνω για πραγματα που λογω ηλικιας σου διαφευγουν και σιγουρα σε ενδιαφερουν!

Λοιπον ο κος Pitt πισω στο μακρινο (για σενα) 1991, λιγο πριν παιξει στο "Thelma & Louise" οπου κι εγινε ευρυτερα γνωστος, εκανε ενα διαφημιστικο για την παντοδυναμη τοτε Levi's οπου ειλικρινα θυμαμαι μεχρι σημερα, μιας και τοτε καθε νεο της σποτ ηταν ειδηση και θεμα προς συζητηση στα διαλειματα του σχολειο (ναι, ναι του "κρυφου"!)






Βεβαια τοτε κανεις δε γνωριζε τον Brad oυτε και μπορουσε να διανοηθει την μετεπειτα σταδιοδρομια του! Ουτε ομως κανεις τον ειχε προσεξει σε καποιο επεισοδιο του "21 Jump Street" που βλεπαμε απο το νεοσυστατο τοτε Μega Channel τα βραδυα της Πεμπτης, λιγο πριν τον "Booker". Φυσικα τοτε το αστερι της σειρας ηταν ο εξοχος Jonny Depp και μονο αν κανεις ψαξει στη φιλμογραφια του μπορει να βρει την ολιγολεπτη αυτη συμμετοχη του.




Τελος για να παω ακομη πιο πισω για να δεις τον λατρεμενο σου Brad στο "Dallas" που ακομη και για μενα παει πολυ πισω σου παραθετω και αυτο για να τον θαυμασεις στην ηλικια των 24 ετων, αν και παντα μικροεδειχνε!






Ο Πυγμαλιωνας σου.


Υ.Γ. Το soundtrack του συγκεκριμενου σποτ ειναι το "20th Century Boy" απο τους T-Rex.


Απλα πατα το PLAY και δυναμωσε τα ηχεια σου ! ! !


12/11/07

Αυτοματη γραφη...

Μικρη μου Γαλατεια,

Καποιοι ψυχολογοι υποστηριζουν ενθερμως την τεχνικη της αυτοματης γραφης! (οχι τα μεντιουμ με το κληρονομικο χαρισμα). Ετσι λοιπον αποφασισα σημερα, μιας και δεν ξερω τι να σου γραψω (σιγα το νεο θα μου πεις κι οχι αδικα) να το δοκιμασω κι εσυ (κι ολοι εσεις οι "λαθραναγνωστες") να μου πεις τη γνωμη σου και τη διαγνωση σου!

Ετσι λοιπον το πρωτο (και το μονο προς το παρον) πραγμα που μου ερχεται στο νου ειναι το χαμογελο σου! Ενα χαμογελο που μονο ως ο ορισμος του χαμογελου μπορεις να οριστει! Αυτο ηταν αλλωστε και το πρωτο χαρακτηριστικο σου που μου εκανε εντυπωση, και με εκανε να σε θελω οσο καμια αλλη, παροτι βιαστικα κι εσφαλμενα πιστεψα οτι ησουν δεσμευμενη με εναν κατα τυχη παρευρισκομενο φιλο σου!






Χμμ, ενα δευτερο στοιχειο που με κανει να συνεχιζω να γραφω ειναι η επιμονη σου να θες να σε προσφωνω στις κατ΄ιδιαν συζητησεις μας "Πριγκηπισσα μου" η ακομη καλυτερα "Πριγκηπεσα μου" απο το πρωτο τραγουδι που σου αφιερωσα, διχως ακομη να ξερω τα μουσικα σου γουστα και ρισκαροντας να σε απογοητευσω! Αλλα ευτυχως κατι τετοιο δε συνεβει... μεχρι τωρα τουλαχιστον!

Θα μπορουσα να συνεχισω και σε τριτο και σε τεταρτο και ... παει λεγοντας ομως θαρρω πως μονο να σε κουρασω θα καταφερνα οποτε θα αρκεστω να αναπολω μιας και πλεον ολα αυτα ειναι τοοοοσο μακρινα. Η εστω εστι φανταζουν!

Ο Πυγμαλιωνας σου.


Υ.Γ. Συγγνωμη αν σας κουρασα, αλλα η αυτοματη γαρ...

Υ.Γ.2 Ακουστε αν θελετε μια πολυ καλη και πιο "διακριτικη" διασκευη της "Πριγκηπεσας" του Σωκρατη Μαλαμα απο τον Μανωλη Λιδακη που θα βρειτε το νεο του (σχετικα) δισκο , "Αυστηρως Λαικον".


Απλα πατα το PLAY και δυναμωσε τα ηχεια σου ! ! !

boomp3.com

10/11/07

Θα περάσουν οι μέρες ; ; ;

Μικρη μου Γαλατεια,

Σημερα ξυπνησα απο τις δυνατες ριπες της βροχης πανω στο τζαμι της μπαλκονοπορτας μου, την οποια ειχα ξεχασει ανοικτη χτες βραδυ. Οταν πια γυρισα, το μονο που ηθελα ηταν να κοιμηθω αμεσως, μιας και η χτεσινοβραδυνη καταναλωση τσιπουρου παρολιγο να γραφτει στο προσωπικο μου All Times Τop Ten!

Κι ετσι το πρωινο ανεμοβροχο ηταν αυτο που με ξυπνησε πολυ πριν να παω για δουλεια, οποτε θεωρησα σκοπιμο να ακουσω λιγο ραδιοφωνο, ετσι για να συνοδευσω τη μελωδια της βροχης με αυτη των μουσικων επιλογων της Ερα - 2! Και λες και το ειχα κανει "παραγγελια" ακουσα το "Θα περασουν οι μερες" απο την βελουδινη φωνη του ταλαντουχο Σταθη Δρογωση!

Χρονια τωρα εχω μια αφελη προληψη: Κρινω τα αμεσα μελλουμενα απο το πρωτο τραγουδι που θα ακουσω! Ετσι χωρις να ξερω αν ειναι θεμα αυθυποβολης (πιθανοτατα) η μερα μου κυλησε πολυ ομαλα. Στη δουλεια αν και προεκυψαν αρκετα, αισθανομουν υπεροχα μιας και το σκηνικο εξω απο το τζαμι περιελαμβανε μια συσταδα πολυετων ευκαλυπτων να "χορευουν" σε ξεφρενους ρυθμους που υπεβαλε ο δυνατος Νοτιας.

Αλλα πανω απο ολα αυτο οφειλοταν στη σκεψη σου που εμμονα ειχε ριζωσει στο μυαλο μου εξ' αιτιας (η μαλλον χαρη) του τραγουδιου αυτου! Κι ιδιαιτερα της στροφης με την οποια θα κλεισω αυτη μου την επιστολη και την οποια χροοονια τωρα σου εχω αφιερωσει (μιας και σου εχω αφιερωθει ψυχι τε και σωματι):


Kι όμως σ' αγαπάω ! ! !
Kι είμαι ακόμα εδώ ! ! !


Ο Πυγμαλιωνας σου.





"Θα περάσουν οι μέρες"

Δρογώσης Στάθης


Θα περάσουν οι μέρες
ναι, ο χρόνος μου τάζει
πως το φως της αυγής
διώχνει κάθε σκοτάδι.

Κι όπως φεύγουν οι μέρες
και σε παίρνουν μακριά,
σαν λουλούδι η καρδιά μου
στον αέρα σκορπά.

Δεν μου μένει τίποτα!
Τίποτα να κάνω,
τίποτα να πω!

Δεν μου μένει τίποτα!

Kι όμως σ' αγαπάω ! ! !
Kι είμαι ακόμα εδώ ! ! !


Και περάσανε οι μέρες
όπως μου έταξε ο χρόνος,
μα στο φως της αυγής
δεν θαμπώθηκε ο πόνος...

Κι είναι οι μέρες βροχή
που το τζάμι χτυπά,
να γινόσουνα o ήλιος
να γυρνούσες ξανά ! ! !

Δεν μου μένει τίποτα!
Τίποτα να κάνω,
τίποτα να πω!

Απλα πατα το PLAY και δυναμωσε τα ηχεια σου ! ! !

boomp3.com



Y.Γ. Το βιντεο κλιπ του τραγουδιου μπορεις να το δεις στο site του Φεστιβαλ Θεσσαλονικης, οπου κι ελαβε μερος με αυτο ο Δρογωσης το 2005.

http://www.festivaltragoudiou.gr/artists2005.asp?mode=1

5/11/07

Μαυρη αγαπη...


Μικρη μου Γαλατεια,


Τις προαλλες αφησα σα σχολιο, εντελως αυθορμητως, σε ενα ποστ της Σκορπινας, τους στιχους ενος τραγουδιου του Μανωλη Φαμελου, τραγουδισμενο απο τον Νικο Ζιωγαλα. Ενα τραγουδι που ειχα τη τυχη να πρωτακουσω πολλα χρονια πριν, χαρη σε εναν πολυ καλο μου φιλο, που ως ραδιοφωνικος παραγωγος, ειχε προσβαση σε παρα πολλα τραγουδια, κυριως χαρη στα promo cd's που του εστελναν οι δισκογραφικες εταιρειες.






Ενα τραγουδι που πολλοι αγνουν, κακως κατ' εμε, την υπαρξη του, ισως γιατι δεν προβληθηκε αρκετα οταν πρωτοβγηκε, και τωρα ειναι αργα αφου πια ο κοσμος εχει στρεψει τα ωτα του σε αλλα πιο "ευπεπτα" ακουσματα. Ειναι λοιπον ενα τραγουδι που ακολουθει τις ηπειρωτικες μουσικες φορμες, με τις γνωστες κι αγαπημενες ροκ εξαρσεις! Δεν ξερω αν θα σε "αγγιξει" οσο εμενα την πρωτη φορα που το ακουσα, που ισως ειχε να κανει με την ηλικια και την συναισθηματικη κατασταση που βρισκομουν τοτε, μα αξιζει να ελπιζω οτι τουλαχιστον δε θα σε αφησει παγερα αδιαφορη!







Το καλοκαιρι που πηγα στη συναυλια του Ζιωγαλα (μαζι με Φαμελλο, Ζακ Στεφανου, Σταθη Δρογωση και Μυρωνα Στρατη στα Ριγκλια της Μεσσηνιακης Μανης) οταν ρωτησα τον Νικο αν θα παιξουν το συγκεκριμενο τραγουδι, εκπληκτος με ρωτησε που το θυμαμαι κι αν μου αρεσε τοσο που ακομη επιθυμω να το ακουσω λαιβ. Μετα απο αυτο πιασαμε μια δεκαλεπτη κουβεντα στα παρασκηνια, και μιλωντας του για μια αλλοδαπη φιλη που ειχε γινει εξαλλη οταν τις μετεφρασα επι λεξει το "... να σου ριξω μια μπουνια" απο το "Σταρ του σινεμα" γελασε με την καρδια του και μου εκμυστηρευτηκε την αληθινη ιστορια πισω απο αυτο το τραγουδι. Μα αυτο εινια κατι μικρη μου, που δε θα το φανερωσω ουτε και σε σενα!



Ο Πυγμαλιωνας σου.





ΜΑΥΡΗ ΑΓΑΠΗ



Στην πέτρα ο χάρος κάθεται και ψιλοτραγουδάει,

βάζει στο μάτι τις καρδιές και κακομελετάει.

Εϊ γοργά κίνησε να τις πάρει!



Τη μια τη σέρνει στους γκρεμούς,

την άλλη στο λιοντάρι,

την τρίτη την πιο δύσμοιρη στη μαύρη αγάπη τάζει!

Εϊ βαριά στη μαύρη αγάπη τάζει!




Έρχεται μες τον ύπνο μου γλυκά και μ' αγκαλιάζει,

και στην καμμένη μου καρδιά ένα σταυρό χαράζει!

Εϊ στην καρδιά ένα σταυρό χαράζει!



Απλα πατα το κουμπι PLAY και δυναμωσε τα ηχεια...

boomp3.com