30/6/07

Capricorn

Μικρη μου Γαλατεια,

Θελοντας να σε μαθω καλυτερα, μου προτεινες να σε "ψαξω" στα αστερια! Ετσι κι εγω, μιας και τ'αστρα δεν τα βλεπω πια αφου τις νυχτες μου τις περνω μαζι σου, σκεφτηκα να παρω τη "σανιδα" μου και να περιπλανηθω σε διαδικτυακους αστερισμους και νεφελωματα!

Ετσι λοιπον εψαξα πολυ και να τι βρηκα:

Ο ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ
22 Δεκεμβρίου - 20 Ιανουαρίου

Ο Αιγόκερως είναι το πιο σταθερό και σοβαρό ζώδιο του ζωδιακού κύκλου. Είναι ανεξάρτητοι χαρακτήρες και σταθεροί σαν βράχοι. Συνήθως έχουν αυτοπεποίθηση, ισχυρή θέληση και είναι ήρεμοι. Οι Αιγόκεροι εργάζονται σκληρά, είναι φειδωλοί στην έκφραση συναισθημάτων τους, πρακτικοί, έξυπνοι, υπεύθυνοι, συγκρατημένοι και προσεκτικοί. Δείχνουν μεγάλη επιμονή για να πετύχουν τους στόχους τους. Είναι αξιόπιστοι εργαζόμενοι. Συνήθως ολοκληρώνουν τα έργα που ξεκινούν τα πιο "πρωτοπόρα" ζώδια. Ασκούν ειλικρινή κριτική στον εαυτό τους κι εκτιμούν την πειθαρχία. Είναι μεθοδικοί, σκληροί, πεισματάρηδες, ισχυρογνώμονες. Τοποθετούν πάνω απ' τον εαυτό τους τις ανάγκες της εργασίας τους και της οικογένειάς τους. Προσπαθούν να πετύχουν τους στόχους τους ακόμη και μετά από αποτυχίες, όταν κάποιοι άλλοι θα εγκατέλειπαν.

Τρέφουν σεβασμό προς τις αυθεντίες και τους προϊστάμενούς τους. Δε συμβαίνει το ίδιο όταν οι ίδιοι βρίσκονται σε υψηλή θέση. Είναι πάντα πρόθυμοι να ακούσουν τις απόψεις των άλλων. Απαιτούν απ' τους υφιστάμενούς τους την ίδια πειθαρχία που έχουν αυτοί. Είναι πολύ απαιτητικοί αλλά και δίκαιοι. Ανάμεσα σε ίσους δεν είναι και οι καλύτεροι συνεργάτες, καθώς είναι συγκρατημένοι και συντηρητικοί, δίνοντας μεγαλύτερη σημασία στην παράδοση παρά στην πρωτοτυπία. Ακόμη, έχουν μια τάση προς τη μελαγχολία και την απαισιοδοξία και αρκετές φορές είναι δυστυχισμένοι. Αυτό συμβαίνει γιατί δεν ξεχνούν εύκολα όταν αποτυγχάνουν προσωπικά.

Οι εναλλαγές στη διάθεσή τους τούς κάνει καπριτσιόζους. Αν και ήρεμοι και συγκρατημένοι, είναι πνευματώδεις κι έξυπνοι. Συχνά μπορούν να καταστρέψουν διάφορες καταστάσεις με μια απρόσεκτη αφέλειά τους. Ακόμη, δείχνουν αυξημένο ενδιαφέρον για τα απόκρυφα και τα μυστήρια θέματα. Είναι έξυπνοι, σκέφτονται σε βάθος και διερευνούν κάθε πλευρά ενός θέματος πριν καταλήξουν σε μια απόφαση. Έχουν καλή μνήμη και μια ακόρεστη επιθυμία για μάθηση. Είναι λογικοί κι έχουν τη δυνατότητα να συγκεντρωθούν πολύ σε κάποιο θέμα.

Στις προσωπικές τους σχέσεις συνήθως δεν είναι ιδιαίτερα ευτυχισμένοι. Με κάποια έννοια είναι εγωκεντρικοί και πολύ προσεκτικοί με τους ανθρώπους που δε γνωρίζουν. Δεν κάνουν εύκολα σχέσεις και δεν αφήνουν τους άλλους να τους προσεγγίσουν, με αποτέλεσμα να συναναστρέφονται με άτομα που δεν τους καταλαβαίνουν. Κάνουν πολύ λίγους καλούς φίλους, αλλά σ' αυτούς παραμένουν πιστοί. Αντιμετωπίζουν κάποιες δυσκολίες με τις σχέσεις τους, όταν, όμως, παντρευτούν-δεσμευτούν, είναι πιστοί με τάση προς τη ζήλια.

Επαγγελματικά ασχολούνται σε τομείς που έχουν να κάνουν με τα μαθηματικά και τα χρήματα. Ακόμη, έλκονται πολύ απ' τη μουσική. Μπορούν να γίνουν οικονομολόγοι, λογιστές, τραπεζικοί, εκτιμητές, μάνατζερ και μεσίτες. Διαπρέπουν σε επαγγέλματα που απαιτούν μακροχρόνιο σχεδιασμό. Οι ανεπτυγμένες λεκτικές τους ικανότητες τους οδηγούν συχνά σε πολιτικές καριέρες. Ακόμη, γίνονται καλοί δάσκαλοι, επιστήμονες, μηχανικοί, αγρότες και οικοδόμοι. Τέλος, μπορεί να απασχοληθούν στο χώρο της ψυχαγωγίας.


ΤΟΥΣ ΑΡΕΣΕΙ

Η αξιοπιστία
Ο επαγγελματισμός
Τα ακλόνητα θεμέλια
Ο σκοπός

ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΑΡΕΣΕΙ

Τα πρωτότυπα σχέδια
Η φαντασία
Επαγγελματικά μονοπάτια που δεν οδηγούν πουθενά
Η έλλειψη τιμιότητας


ΔΙΑΣΗΜΟΙ ΑΙΓΟΚΕΡΟΙ

Nicolas Cage
Al Capone
Federico Fellini
Rudyard Kipling
Αριστοτέλης Ωνάσσης
Jim Carrey
Elvis Presley
Anthony Hopkins
Kevin Costner
Janis Joplin
Annie Lenox
Albert Schweitzer


ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ ΜΕ ΚΑΡΚΙΝΟ



Τα δύο ζώδια είναι αντίθετα στο ζωδιακό κύκλο, ωστόσο έχουν πολλά κοινά μεταξύ τους. Αρχικά, υπάρχει έντονη ερωτική έλξη μεταξύ τους. Εάν ξεπεράσουν τις διαφορές των χαρακτήρων τους μπορούν να κάνουν έναν πολύ ταιριαστό συνδυασμό. Ο Αιγόκερως που ενδιαφέρεται πολύ για την καριέρα του, δεν έχει βέβαια πολύ χρόνο να δώσει στον Καρκίνο την προσοχή που χρειάζεται. Ο Καρκίνος είναι ντροπαλός, ευαίσθητος και συναισθηματικός ενώ ο Αιγόκερως είναι πιο απότομος, επιφυλακτικός, κυριαρχικός. Ο Καρκίνος συχνά εκλαμβάνει την επιφυλακτικότητα του Αιγόκερου ως προσωπική προσβολή.
Ο Αιγόκερως λατρεύει τη γεμάτη κατανόηση, συμπαθητική φύση του Καρκίνου. Στον Καρκίνο αρέσει η επιτυχία και η ασφάλεια που επιδιώκει ο Αιγόκερως. Γενικά, πρόκειται για μια πολλά υποσχόμενη σχέση με τα καλά και τα κακά της...



Τωρα θα μου πεις τι συμπερανα; Τιποτα! Κι αλλωστε στο εχω ηδη πει! Το καρμα μας εφερε μαζι ακομη κι αν θα πρεπει να σπασουμε ολα τα προγνωστικα μικρη μου! Κι ετσι κι εγω ειπα να σου βαλω να ακουσεις το ομωνυμο τραγουδι απο τους ανυπερβλητους Raining Pleasure!

Κι η αληθεια ειναι οτι ποτε δε ρωτησα τον Jeremy γιατι το ονομασαν ετσι! Ειναι αρχη μου ακλονητη να μην αποκωδικοποιω καθε τι που διαβαζω, ακουω, βλεπω, γευομαι η... ερωτευομαι!!! Αφηνω τη φαντασια μου να οργιαζει κατα βουληση και κατα περισταση! Γιαυτο κι εξ' αλλου εμμενω στην αποψη μου μου να μη σου εξηγω τα ποιηματακια που σκαρωνω για σενα σε χαρτοπετσετες του esresso, να μη σου αποκαλυπτω τα υλικα των συνταγων που σου ετοιμαζω μα και δε ρωτω να μαθω τα μυστικα του ερωτα σου!

Παψε λοιπον να ανησυχεις για το "βαθυτερο νοημα" των post μου ομορφια μου! Δεν εχει σημασια... Δεξου τα ως εχουν!


Ο Πυγμαλιωνας σου...


Υ.Γ. And don't (please don't) forget to love me, love me, love me...









Capricorn







Now for once in your life
Won't you say how you feel
Yes for once in your life
Please don't filter everything
Come on tell me your story
Or just tell me you're sorry
Say you love me
Say you hate me
I don't know where I'm going
But believe me I know why
And I don't know what love is
But I know how to prove it
Truly this silence kills
How can you hold your tongue
Some things need to be said
I can't take it anymore
Don't tell me what you'd like
To want to say
Just tell me what you want
What you really want
What you deeply want
What you really want
What you deeply want
I've shown you myself
And I'd do it again
If I knew who you were
If you'd just let me see
Let me see

3 σχόλια:

venus in furs είπε...

Κάποτε, μια "φιλενάδα" μου είχε πει ότι αν έστω και ένα χαρακτηριστικό του ζωδίου μάς εκφράζει, θα θεωρήσουμε ολόκληρη την περιγραφή σωστή και αλάνθαστη, αδιαφορώντας για τα όλα τα υπόλοιπα γνωρίσματα που δεν μας αντιπροσωπεύουν...!

Sophia Choleva είπε...

Έλα Λίτσα κάτι για τους Λέοντες παίζει ;

ΠΥΓΜΑΛΙΩΝ είπε...

@ dreamer in me : Ισως να εχεις δικιο, χμμμ ... μαλλον! Αλλα τι να κανω για να την καταλαβω αφου η Γαλατεια επεμεινε να την σκιαγραφησω μεσα απο τα αστρα!

@ sophie_jamaica : Βρε ασε τους Λεοντες και ρωτα το Λιτσακι για τη σχεση Καρκινου με Αιγοκερο λεω εγω ;-) Μα κανεις αστρολογος δεν ειναι λαθραγνωστης των επιστολων μου πια;;;