4/7/07

Call me ! ! !



Μικρη μου Γαλατεια.

Αποψε δεν εχω ουτε χρονο ουτε διαθεση για πολλα λογια (ναι το ξερω μικρη μου , παραδοξο κι ομως ετσι ειναι!)

Ετσι, αποφασισα να σου βαλω να ακουσεις ενα πασιγνωστο τραγουδακι που αρχικα ακουστηκε στην ταινια "American Gigolo" με τον Richard Gere και την Lauren Hutton. Φυσικα και δεν ειναι αλλο απο το "Call me" απο την Blondie...





Καλη ακροαση μικρη μου, κι αν θες την ταινια στη διαθεση σου, μιας και για πολλοστη θα μου υπενθυμισεις επηρμενα την ηλικια σου και πως η ταινια αυτη παιχτηκε για πρωτη φορα στους κινηματογραφους το μακρινο (για σενα) ... 1980!

Ο Πυγμαλιωνας σου...





Call Me Lyrics

9 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

I need your phonenumber αγαπημένε Πυγμαλίωνα για να ακολουθήσω την προτροπή σου...

industrialdaisies είπε...

Έλεοοοοοοοοοοος! Και μόνο που ακούω αυτήν την ταινία βγάζω καντήλες!!!!!

Χιχι, μην δίνεις βάση, με έχει πειράξει η ζέστη, οι δουλειές, η πίκρα για τα όσα συμβαίνουν γύρω μας,... :)

kanataki είπε...

αυτή η γαλάτεια δε λεει να το σηκώσει το χεράκι της έ????



υγ να πάρει τηλ
υγ θα το έλεγα ποιο άκομψα,αλλά λέω μήπως την αγαπάς και μου θυμώσεις!

ΠΥΓΜΑΛΙΩΝ είπε...

@ Pussy Galore: Χμμ, τηλεφωνο ε; Η προτροπη μου, αγαπητη, αφορα τη μικρη μου Γαλατεια! Ως εκ τουτου, μου ειναι δυσκολο να σας δωσω το τηλεφωνο μου... Ομως ειμαι απολυτος οπαδος του "Οποιος ψαχνει, βρισκει" και του "Ο επιμενων νικα". Σας καλυψα ;-)

@ industrialdaisies: "Μαργαριτα" μου σε καταλαβαινω, μα κι εσυ επρεπε να καταλαβεις αυτο που διεπιστωσε η tsaperdona, και διχως να με ξερει!

Αληθεια κι εγω εχω αρχισει να πιστευω πως χρειαζεσαι μια "βαλβιδα εκτονωσης της πιεσης" που αρχιζει να ανεβαινει επικινδυνα μεσα σου!

Μηπως να μην τα επαιρνες οοολα τοοοοσο σοβαρα; Καλα για τη σχολη δεν εχω να πω τιποτε αλλο παρα ... κουραγιο!

@ tsaperdona : Δικιο εχεις τσαπερδονα μου, μα τι να κανω πες μου;
Αληθεια θα θελα να ακουσω πως θα το ελεγες ακομψα :-) Αν θες λοιπον στειλε ενα mail στο pygmaliwn@yahoo.gr

I mean it dear!!!

venus in furs είπε...

Να τι θα μπορούσες να κάνεις: να πάρεις εσύ τηλέφωνο τη Γαλάτεια! Γιατί πού ξέρεις, μπορεί εκείνη να μην σου τηλεφωνεί γιατί της έχεις επανειλημμένα τονίσει το φορτωμένο σου πρόγραμμα!

gitsaki είπε...

Τι απέγινε με αυτό το τηλεφώνημα;
Καλησπέρα!

industrialdaisies είπε...

Μην ανησυχείς καλέ μου. Συμβαίνουν εξίσου μικρά όμορφα πραγματάκια που με κάνουν να νιώθω υπέροχα... Άσε, μάλλον είμαι φοβερά κυκλοθυμική. Ή "αντιφατική" όπως μου λέει κάποιος... Καλημέρα!

ΠΥΓΜΑΛΙΩΝ είπε...

@ dreamer in me: Ισως και να ΕΙΧΕΣ δικιο, αν ειχα το τηλεφωνο της! Που να στα εξηφω φιλε μου ομως;

@ gitsaki: Αληθεια εχεις περιεργεια να μαθεις; Αν ναι, χμμμ, στειλε ενα mail, να σου απαντησω λεπτομερως!

@ industrialdaisies: "Μαργαριτα" μου ποτε δεν ανησυχησα τοοοσο πολυ για σενα! Ειμαι σιγουρος οτι σαν μοχαχικος σχοινοβατης τα καταφερνεις να βρισκεις τις ισορροπιες σου εν τελει!

Α, και κατι ακομη! Ποτε μην αναπαραγεις αυτα που πιστευουν οι αλλοι για σενα! Στο τελος αρχιζεις να αμφιβαλεις κι εσυ η ιδια!

Θερμεσιλαος είπε...

Φίλε μου,
είστε καταπληκτικός. Ρώτησα τον κοινό μας φίλο τον Αλλαντίν και μου έδωσε την εντολή να σας διαβεβαιώσω πως μπορείτε να χρησιμοποιείσετε το κείμενό του, με την προϋπόθεση πως θα αναφέρετε την πηγή και το οποίο χάριν ευκολίας, σας το παραθέτω.

=========
ΠΥΓΜΑΛΙΩΝ

Μυθικό πρόσωπο σημιτικής καταγωγής, που αναφέρεται ως βασιλιάς της Κύπρου. Ο Πυγμαλίων είχε κατασκευάσει ένα γυναικείο άγαλμα από ελεφαντόδοντο, τόσο τέλειο, ώστε να παρακαλέσει ο ίδιος τη θεά Αφροδίτη να του δώσει και ζωή. Όταν η θεά πραγματοποίησε την επιθυμία του, ο Πυγμαλίων ονόμασε την ωραία γυναίκα «Γαλάτεια» και την έκανε σύζυγό του. Μαζί της μάλιστα απέκτησε και μία κόρη, την Πάφο.

'Εκτοτε τα πράγματα άλλαξαν κάπως αλλά η χρόνος μας άφησε κληρονομιά.

Άντρες Πυγμαλίωνες οι οποίοι προσέφεραν απλόχερα την πείρα τους σε γυναίκες οι οποίες άλλοτε την χρησιμοποίησαν και μεγαλούργησαν και άλλοτε χάθηκαν από δικό τους κρίμα...
Σίγουρα θυμόσαστε την μεγάλη Μαρία Κάλλας, την γυναίκα σοπράνο-θρύλο που δημιούργησε ο Μενεγκίνι. Σημαντικός 'Αντρας-Πυγμαλίωνας παρέλαβε ένα ακατέργαστο πέτρωμα το οποίο μετέτρεψε σε πολύτιμο λίθο και άφησε κληρονομία στην ανθρωπότητα.
Σας ευχαριστούμε κύριε Μενεγκίνι.

Ούτε λίγο ούτε πολύ απεικόνισε την ίδια του τη ζωή ο Ρεξ Χάρισον, που όντας ήδη χηρεμένος από την εκλιπούσα από καρκίνο σύζυγό του Κέη Κένταλ, υποδύεται τον Καθηγητή Χίγκινς στην κλασσική ταινία ΩΡΑΙΑ ΜΟΥ ΚΥΡΙΑ (My Fair Lady). Ο Σύγχρονος 'Αντρας-Πυγμαλίωνας βάζει στοίχημα ότι μπορεί να μετετρέψει σε Κυρία τής 'Καλής Κοινωνίας' μία οποιαδήποτε κοπέλα μεγαλωμένη στο δρόμο και η ΕΛΑιΖΑ έρχεται στο κατώφλι του για λίγες λίρες δοσμένες στον αλκοολικό πατέρα της. Η μοναδική ερμηνεία της 'Ωντρι Χέπμπορν επισφραγίζει ένα All Time Classic θέμα.
Υπάρχει και μία ακόμη φιγούρα αυτής της Σάρον Τέιτ της οποίας Πυγμαλίωνας στάθηκε ο Ρόμαν Πολάνσκι, άτυχη όμως έγινε θύμα του πρώτου σατανιστή της (τουλάχιστον γνωστής μας ιστορίας) Μάνσον, ο οποίος της έδωσε ένα τόσο φρικιαστικό επίλογο... Ο Πολάνσκι όμως επέμεινε, αυτή τη φορά με την γνωστότερη μούσα του Ναστάζια Κίνσκι...
Να παραμείνουμε σε κάτι επίσης Ευρωπαικό και πιο γειτονικό μας; Κάρλο Πόντι. Ο άνθρωπος που δημιούργησε το ιερό τέρας του Ιταλικού κινηματογράφου την μοναδική Σοφία Λώρεν... (πάντα συναισθηματικά δεμένος μαζί της λόγω της τρομερής ομοιότητας που είχε ανέκαθεν με τη μητέρα μου)!!!
Λίγο παραδίπλα στην Γαλλία ενώ ο Θεός έπλασε τη Γυναίκα ο Ροζέ Βαντίμ έπλαθε τη Μπριζίτ Μπαρντό και την Μασσαλιώτισσα Κατρίν Ντενέβ. Στην γηραιά Αλβιώνα ο (σερ) Λώρενς Ολιβιέ μας προσφέρει μία από τις πιο διάσημες κοκκινομάλες (Scarlet) τη ιστορίας, την Βίβιεν Λη, ενώ στο πλευρό του μέχρι το τέλος του στάθηκε η μετέπειτα σύζυγος του, η Τζόαν Πλοουράιτ την οποία παντρεύτηκε όταν εκείνη ήταν γύρω στα 15...
Για να μείνει η ιστορία του Πυγμαλίωνα στην Ιστορία ο Ρίτσαρντ Μπάρτον υποδύεται τον ομώνυμο ρόλο. Στο πλευρό του η γυναίκα-θρύλος που τον εμπιστεύτηκε δύο φορές στη ζωή και ένωσε την ζωή της δύο (από τις πολλαπλές) φορές με τα δεσμά του γάμου - Λίζμπεθ Τέιλορ. Μόλις θυμήθηκα έναν ακόμη Άντρα-Πυγμαλίωνα, τον Ρεξ Χάρισον για την Κέη Κεντάλ...
Πιο σύγχρονος ο Κένεθ Μπράνα για την πολυαγαπημένη 'Εμμα Τόμσον... Τόσοι οι 'Αντρες-Πυγμαλίωνες που δεν θα αναφέρω, όχι επειδή δεν προλαβαίνω... αλλά επειδή Πυγμαλίωνας μπορεί να είναι οποιοσδήποτε καθημερινός Άντρας της Διπλανής μας Πόρτας...
Άντρας-ΝΟΝΟΣ* που μπορεί με τον δικό του τρόπο, με το δικό του 'μαγικό ραβδάκι' να σας αγγίξει και η αστροσκόνη του να σας αλλάξει την διάθεση, την αύρα, την πορεία μας όλη...
'Αντρες -Πυγμαλίωνες, τόσο μακρινοί μα πόσο κοντινοί, τόσο μοναδικοί και πόσο απαραίτητοι...
Τους αναγνωρίζεις μόνο εάν τους συναντήσεις, εάν σταθούν στη ζωή σου...

* Προφανώς εννοείται ο ανάδοχος, ως οιονεί καθοδηγητής και μέντωρ

================

Ημέραν καλήν με την Γαλάτεια.

Θερμεσίλαος