26/8/07

Αποκαλυψη τωρα ! ! !





Μικρη μου Γαλατεια,

Τρεις μερες τωρα ο ουρανος ειναι πιο ανατριχιαστικος απο οτι θα μπορουσα ποτε να ειχα φανταστει! Ο ηλιος εχει κρυφτει πισω απο αδιαπεραστα "συννεφα" καπνου και σταχτης, η οποια σημειωτεον πεφτει συνεχως με τη μορφη αδιακοπης καταιγιστικης "βροχης". Μια "βροχη" που μονο στην Πομπηια θα ειχαν δει λιγο πριν το τελος της.






Η φωτια κυκλωσε την Καλαματα απο παντου! Ταυγετος, Παρνωνας, Μεγαλοπολη, Ζαχαρω, Μελιγαλας, Μεσσηνιακη Μανη... Οσοι γνωριζαν τα μερη αυτα, καταλαβαινουν το μεγεθος της καταστροφης! Τα ελικοπτερα πετουν λες και βρισκομαστε σε εμπολεμη ζωνη. Το "Αποκαλυψη τωρα!" πλεον μου φανταζει πιο γνωριμο κι απο οσο σε ολους αυτους που πολεμησαν στο Βιετναμ. Ασε που φανταζομαι πως οι βομβες Ναπαλμ δεν προξενουσαν τοοοσο γρηγορα τοοοσο μεγαλη καταστροφη οσο οι εμπρηστικοι μηχανισμοι καποιων.




Απολογισμος μεχρι στιγμης... Δεκαδες νεκροι, εκατονταδες σπιτια καμμενα, δεκαδες χιλιαδες στρεμματα καλλιεργειων και δασικων εκτασεων κατεστραμμενα. Συγγνωμη αλλα ο οιρμος μου χανεται αναλογιζομενος τις συνεπειες ολων αυτων κι οχι τις μακροπροθεσμες αλλα τις αμμεσες!

Θα πρεπει να τελειωσω ομως καπου εδω αυτο το γραμμα μου μικρη μου για πολλους λογους. Το ρευμα κοβεται συνεχως μαζι με την ανασα μου απο την τριημερη εισπνοη σταχτης και καπνου.

Ηθελα απλα να σου πω να προσευχεσαι κι εσυ να μπει το συντομοτερο ενα τελος σε αυτη την καταστροφη.

Ο Πυγμαλιωνας σου.

Υ.Γ. Κι αν νομιζεις πως υπερβαλλω μολις καταλογιασει ο πανικος υποσχομαι να σου στειλω φωτογραφιες απο τους τοπους των πυρκαγιων.

13 σχόλια:

dio.. είπε...

..αν η αγαπη που νιωθεις,για την γαλατεια σου,ειναι φωτια...σαν αυτη που βλεπουμε 3 μερες τωρα,τοτε πρεπει να ειναι πολυ τυχερη!!!!
περα απο την πλακα,ελπιζω να τελειωσει ολο αυτο...
αν κ ηδη εχει κανει τεραστια ζημια...μεσα μας κ εξω μας!!

kioy είπε...

Πολύ εύστοχη η παρομοίωση σου φίλε μου! Και πολύ δύσβατη η νοητική μεταφορά μέσω ευρηματικών βαγονιών συνιρμών!
Η καταστροφή δε λέγεται, η τραγωδία και το θέατρο που παίζεται δεν περιγράφονται. Λυπάμαι, που αυτός ο τόπος σαπίζει πάντα εκ των έσω...

υγ.Καιρό είχαμε να τα πούμε...

Sophia Choleva είπε...

Καιγόμαστε :(

kanataki είπε...

κοίτα να τη γλυτώσεις εσύ που μου είσαι εκεί κάτω και άσε τις επιστολές της γαλάτειας να καούν


υγ ούτως ή άλλως δεν την είδα να σου έχει απαντήσει ακόμα.....!

venus in furs είπε...

αγαπητέ πυγμαλίωνα, ακόμα και ο γλαφυρότατος λόγος σου δεν αρκεί για να περιγράψει κανείς αυτή τη καταστροφή ζούμε.

αλλά γιατί να στεναχωρείς και τη γαλάτεια...;

ΠΥΓΜΑΛΙΩΝ είπε...

@ dio: Αληθεια αν εβλεπες τον ουρανο που αντικρυζω τωρα δεν ηερω αν θα καταφερνες να μεινεις ψυχραιμος!

@kioy: Ποτε δε σταματησα να σε παρακολουθω απο κοντα! Μακαρι κι αλλοι στην ηλικια σου να ειχαν τις γνωσεις και τα ενδιαφεροντα σου! Σε εχω συστησει σε πολλους φιλους!

Let stay in touch this time!

@ sophie_jamaica: Εσυ ισως καλυτερα απο καθε αλλο να μπορεις να καταλαβεις αυτο που βιωνουμε κι εμεις εδω κατω!

@tsaperdona: Να κουν οι επιστολες τις μικρης μου αγαπημενης;;; Μεγαλωνεις τσαπερδονα μου και γινεσαι κυνικη και ψυχρη μου φαινεται με τον ανταγωνισμο, ιδιαιτερα αυτον που ακομη εχει το θρασος να χλευαζει τον Νευτωνα και τις ανοησιες του περι... (ακους εκει λεει) βαρυτητας!

Αν κι εσυ δεν εχεις αναγκη φιλοφρονησεων!

@ venus in furs: Καποιος πρεπει να της πει πως ο κοσμος μας δεν ειναι αγγελικα πλασμενος και να παψει να ασχολειται αποκλειστικα με ...μενα!

kioy είπε...

Με τιμάει πολύ το σχολιό σου φίλε Πυγμαλίων και ανταποδίδω. Το νου σου στις επιστολές, διατήρησε τες άθιχτες και σε ρόλο μεσολαβητή και δημιουργού να μοιράζεσαι μαζί μας τα σπουδαία!

Κάπου εδώ γύρω θα 'μαστε και οι δυο, άρα γιατί να χαθούμε?
Καληνύχτα για όλους, και ας ελπίζουμε σε αναστροφή του κλίματος στο πύρινο μέτωπο.

If...ιγένεια είπε...

Τετάρτη 29 Αυγούστου, στις 7 η ώρα το απόγευμα θα συγκεντρωθούμε όλοι στην πλατεία Συντάγματος αλλά και σε κάθε κεντρική πλατεία κάθε πόλης σε ολόκληρη τη χώρα. Φορώντας μαύρα.

ΒΟΥΒΗ ΟΡΓΗ. ΕΚΚΩΦΑΝΤΙΚΗ ΣΙΩΠΗ.

Αποδοκιμάζουμε χωρίς συνθήματα και πολύχρωμες σημαίες. Πενθούμε για την απώλεια των συνανθρώπων μας χωρίς να συνδέουμε την πρωτοφανή περιβαλλοντική καταστροφή με προεκλογικές σκοπιμότητες. Δίνουμε το παρόν και στεκόμαστε απειλητικά απέναντι σε οποιονδήποτε επιχειρήσει να εκμεταλλευτεί την τραγωδία για οποιοδήποτε όφελος.

ΤΟ ΠΟΤΗΡΙ ΞΕΧΕΙΛΙΣΕ.

Διαδώστε το.

Θερμεσιλαος είπε...

γιατί η γαλάτεια, η κάθε γαλάτεια πρέπει να είναι στο απυρόβλητο; δεν μπορεί να αποχωριστεί την μαμά της και να ενηλικιωθεί; να νοιώσει κι αυτή το βάρος μιας γενικής καταστροφής; αν είναι έτσι, φίλε πυγαμλίον, ψάξε γιοα μια πραγματική γαλάτεια κι όχι γιαλατζί..
ελπίζω να είσαι καλά στην δοκιμαζόμενη καλαμάτα.
εξαιρετικά φιλικά
θερμεσίλαος

γιάννης φιλιππίδης είπε...

Και θέλεις να σηκώσεις μάτια και χέρια προς τον ουρανό, όχι σαν επίκληση, ίσως απλά κι από απόγνωση.
Αλλά ο ουρανός βρέχει στάχτη και καταστροφή…

industrialdaisies είπε...

Στάχτη. Όλα. Πόσο κρίμα... Μα πόσο...

Θερμεσιλαος είπε...

"Λένγκω, Λένγκω, Λένγκω, μάνα στο καμίνι της φωτιάς
Λένγκω, Λένγκω, Λένγκω, μάνα πες μας πάλι τι ζητάς..."

Ανώνυμος είπε...

Τι να πούμε σε σας που σας άγγιξε η καταστροφή; Τώρα θα δώσουμε βοήθεια και αύριο; Βαθιά μέσα στο χρόνο θα πάνε οι πληγές.