29/8/07

Ανηδονια...

Μικρη μου Γαλατεια,

Εδω κι αρκετο καιρο βιωνω μια κατασταση η οποια λολυ ευστοχα μπορει να χαρακτηριστει με τον επιστημονικο ορο "Ανηδονία" η με τον πιο δοκιμο μα περιφραστικοτερο "I can't get no satisfaction", εκπεφρασμενο απο τους Κυλιομενους Λιθους.



(i Can't Get No) Satisfaction Lyrics


Παραμεριζοντας ομως καθε διαθεση αστεισμου, αυτη ειναι μια κατασταση που σιγουρα εχεις κι εσυ αντιληφθει απο καιρο. Οσα ολα αυτα τα χρονια με ευχαριστουσαν πλεον με αφηνουν παγερα αδιαφορο. Η οδηγηση πλεον με κανει και βαριεμαι κι ειναι απλα ενα μεσο μετακινησης! Η μαγειρικη, το υπρτατο χομπι μου, που ειναι αμεσα συνδεδεμενο με την αισθηση της γευσης και την τερψη της τροφης δεν με ενθουσιαζει πια! Η μουσικη ειναι που δε με αγγιζει πια, αν και ομολογουμενως αυτα που ακουγα κι ενεπιπταν στην κατηγορια του "εντεχνου" δεν εχουν καμια συνεχεια χρονικη κι οσα καποτε με εκαναν κι ανατριχιαζα στο ακουσμα τους τωρα με ξενιζουν! Ο κινηματογραφος πλεον ειναι βαρετος κι οι συγχρονες ταινιες απλα επιβεβαιωνουν την ανυπαρξια της παρθενογενεσης, ωθωντας με στο να ξανα-βλεπω ταινιες κλασσικες που εχω δει καμποσες φορες!

Ακομη κι εσυ μικρη μου, πλεον δε με ιντριγκαρεις οπως καποτε! Συγνωμη που σου εξομολογουμαι κατι τετοιο ευθεως, μα ο ψυχιατρος μου δεν εχει ερθει ακομη Ελλαδα (Δημοσθενη εσενα εννοω) οποτε η λυση της της ειλικρινους κι ευθειας εξομολογησης φανταζει λυτρωτικη! Κι επειδη συγουρα θα αναρωτηθεις και γιαυτο, ναι ακομη κι η ερωτικη μας ζωη χρειαζεται επιτακτικα μια υποβοηθηση (αν οχι καλυτερα εγω ο ιδιος).

Ξερω πως ολα αυτα ειναι σημαδια μελαγχολιας και θελω να με πιστεψεις οταν σου λεω πωςς αυτη η επιστολη αυτο το θεμα ερχεται να θιξει! Μην εκλαβεις οσα σου γραφω σαν προσωπικη κατηγορια η προσπαθεια απο μερους μου μετατοπισης των ευθυνων! Αν υπαρχουν τετοιες... Αλλα επειδη πλεον το να εθελοτυφλω φανταζει ανουσιο, κι ισως ακομη και επικινδυνο, απλα ακουσε με κι αν εχεις να προτεινεις κατι, απλα καντο! Καθε συβουλη σου ειναι δεκτη μιας και απο μερους μου εχω στερεψει απο ιδεες. Απλα βιωνω αυτη την κατασταση κι ειναι θαρρω προτιμοτερο σε αυτες τις περιπτωσεις το τωρα απο το αυριο!

Ο Πυγμαλιωνας σου.

Υ.Γ. Βιαστικα ανακαλυψα αυτο. (http://www.aisthisis1.blogspot.com/)

8 σχόλια:

Θερμεσιλαος είπε...

πυγμαλίον,
αντίθετα με αυτά, που είδα στο αναφερόμενο μπλογκ, πιστεύω πως η ανηδονία - δεν μιλώ για χρόνια κατάσταση - είναι ακριβώς αναγκαία για να μπορέσουμε να νοιώσουμε ηδονή - η οποία, βέβαια, δεν περιορίζεται στο σεξ. έτσι, η ηδονή, όπως άλλωστε και άλλα στην ζωή μας, χρειάζονται πάυσεις και βραδύτητα, χωρίς να παραβλέπομε πως η ηδονή χρειάζεται και πειθαρχία ώστε να μην εκφυλιστεί σε κραιπάλη... και μην ξεχνάς, πως ξη ζωή, άρα και η εξέλιξή μας, είναι αργόσυρτη...
καλό σου βράδυ.
θερμεσίλαος

venus in furs είπε...

κάνε διακοπές. seriously. ιδανικά μαζί με τη γαλάτειά σου.

μα κυλιόμενους λίθους τους στόουνς? πρόσεχε μην τους μοιάσεις, ως προς τη κατεύθυνση της πορείας εννοώ...

kioy είπε...

Το πρόβλημα λύνεται απ' την αναγνώριση του!
Επομένωςς ετοίμασε βαλίτσες, και ταξιδεύεις για καλύτερες μέρες, όπως πραγματικά ποθείς!
Όσο για ταινίες κρατήσου, έρχεται οδηγός για τις ταινίες της σεζόν σε 2-3 μέρες το πολύ!

giorgisxristodoulou είπε...

πυγμαλιωνα σου απαντάω...,το τραγουδι που σου άρεσε είναι της Λήδας Χαλκιαδάκη και του Σπύρου Βλασσόπουλου σε στίχους του (υπέροχου)ποιητή Ανδρέα Αγγελάκη και είχε πάρει το πρώτο βραβείο στο φεστιβάλ Θεσσαλονίκης το 1974.Ηταν η ποπ της εποχης.Αλλά τί ποπ!!Θα βρείς τους δίσκους τους άνετα,υπάρχουν σε προσφορά και στο μετρόπολις.Θα σου αρέσουν σίγουρα!!

Ανώνυμος είπε...

Αφού διάβασα τον ορισμό της Ανηδονίας στην οποία μας παραπέμπεις, έτσι όπως σε ακούω αισθάνομαι ότι μάλλον δεν πηγάζουν τα όσα νοιώθεις από "τον ξαφνικό τρόμο που επιφέρει η απειλή της ευτυχίας".

Δε νομίζω ότι η τρυφερότητα που θα μπορούσε να σου δείξει στην περίσταση αυτή η Γαλάτεια θα σε συνέφερνε, όπως και δε θεωρώ το να πας διακοπές μαζί της ότι καλύτερο σε αυτή την περίπτωση.

Η ευθεία και ειλικρινής εξομολόγηση που επιλέγεις είναι και κατά εμένα ότι καλύτερο αν και σίγουρα πληγώνει, και θα πληγώσει την αγαπημένη σου Γαλάτεια.

Και όχι, ευθύνες σε αυτά που αισθάνεσαι δεν υπάρχουν. Άπαξ και τα αισθάνεσαι έτσι είναι.

Δεν ξέρω τι να σε συμβουλέψω. Ίσως το να κάτσεις κάποιο διάστημα μόνος σου και να αναλογιστείς, σε ποιές καταστάσεις της ζωής σου ένοιωθες πλήρης και χαρούμενος, τους λόγους που ήσουν πιο "ζωντανός" κάποτε.

Ελπίζω να μην μπαίνεις σε περίοδο κατάθλιψης γαιτί φαντάζομαι πως είναι ένα βασανιστικό στάδιο.

Είθε γρήγορα να ξαναβρείς "τη χαρά της ζωής" στα μικρά και καθημερινά πράγματα. ( οδήγημα, μαγείρεμα, σινεμαδάκια ) PS: Και στη Γαλάτειά σου.

elafini είπε...

μόνο και μόνο η επιλογή του τραγουδιού μου δείχνει πως είσαι σε καλό δρόμο..κουράγιο Γαλάτεια! ;)

industrialdaisies είπε...

Πάμε για άλλα! Κι όσα στ' αλήθεια αγαπάς μπορούν να σε ακολουθήσουν. Χειρότερο κι από την μελαγχολία είναι οι ενοχές και το άγχος ότι δεν σου αρέσει τίποτα και δεν κάνεις τίποτα. Για αυτό. Χαλάρωσε και σιγά σιγά θα σου έρθουν όλα! Φιλιά!

ΠΥΓΜΑΛΙΩΝ είπε...

@ Θερμεσιλαος: Αγαπητε ειθε τα πραγματα να ειναι οπως τα περιγραφεις εσυ! Ανυπομονω λοιπον να ανακαμψω...

@ venus in furs: Ποσο δικιο εχεις να ξερες; Οι διακοποες ομως εχουν στον ορισμο τους την προσδοκια να περασειςκαλα κι η απογοητευση να μην τα καταφερω κι εκει ισως με κανει να απογοητευτω χειροτερα! Ασε που πλεον δεν αισθανομαι να εχω ουτε εναν προορισμο διαφυγης οπως καποτε! Αποκλεισμενος εδω πια, χωρις ουτε την υποψια παραδεισου να ελπιζω!

@ kioy: Ποσο χαιρομαι που με τιμας με την παρουσια σου πολλλω δε μαλλον με τις συμβουλες σου! Ανυπομονω για τον οδηγο της σαιζον!

Α giorgisxristodoulou : Γιωργη μου σε εευχαριστω! Το τραγουδι βρισκεται πλεον στην κατοχη μου (αν και με δυσκολεψε) και συντομα θα το ανεβασω ως μουσικο χαλι σε καποιο επερχομενο ποστ! Καλημερα.

@ Pussy Galore : "Ελπίζω να μην μπαίνεις σε περίοδο κατάθλιψης γαιτί φαντάζομαι πως είναι ένα βασανιστικό στάδιο." Δηλαδη οταν μπεις για τα καλα στην καταθλιψη δεν ειναι πια τοοοσο βασανιστικη? Σε ευχαριστω για το χρονο σου και για τις πραγματικα ενδιαφερουσες σου γνωμες. Δειχνουν οτι κατι σε αγγιξε σε οσα εγραψα, κι αυτο μου λεει κατι. Και παλι ευχαριστω!

@ elafini : Λες Μπαμπι μου να ειμαι σε τοοοσο καλο δρομο κι απο εν δυναμει ανηδονικος να μετεξελιχθω (ξανα) σε πανηδονιστη; Αν ναι ειναι εφικτο να μου κανεις μια κρατηση στο ξενοδοχειο σου, το δωματιο 6969 ;;; Seriously!!!

@ industrialdaisies : Μαργαριτα μου τα καλα παιδια ειναι εκ φυσεως ενοχικα!