2/9/07

Κυριες και κυριοι επιτελους εφτασε η "Ανοιξη" ! ! !

Μικρη μου Γαλατεια,

Σου το εχω πει επανειλλημενως και θα στο πω αλλη μια φορα πως το καρμα αδιαφορει για τις βουλες των ανθρωπων! Ειναι να μην το παρει αποφαση, οτι δυο ανθρωποι πρεπει να γνωριστουν και να αρχισουν να απορουν πως τα καταφερναν ολα αυτα τα χρονια να ζουν ο ενας χωρις τον αλλο! Οι βουλες των ανθρωπων και τα εως τοτε σχεδια για τη ζωη τους το αφηνουν παγερα αδιαφορο! Ο John Lennon αλλωστε το τραγουδουσε λιγα χρονια πριν φυγει απο τον ματαιο τουτο κοσμο : "Instant karma's gonna get you!"

Ετσι λοιπον ξεκιναει κι η δικη μας, μοιραια κατ' εμε συναντηση! Πριν απο καμποσο καιρο, κι ενω οδηγουσα μεσα στην πολυβουη κινηση της πολης, ακουσα φευγαλεα ενα τραγουδι... Ενα τραγουδι γνωριμο μα και πρωτογνωρο συναμα! Ηταν μια διασκευη του πασιγνωστου μουσικου θεματος της αγαπημενης μου Αμελι απο τον Yann Tiersen αλλα διασκευσμενο και με ελληνικο στιχο!

Οσο κι αν εψαχνα να βρω τον τραγουδιστη, τοσο απογοητευομουν. Ετσι , μετα την παροτρυνση ενος φιλου, γραφτηκα σε ενα μουσικου φορουμ κι αναρτησα μια ανακοινωση πως εψαχνα να το βρω. Αλλα ουτε κι εκει καταφερα να βρω μιαν ακρη. Εν τελει εμαθα απο πολυ ενημερωμενη γυρω απο τα μουσικα δρωμενα πηγη (τον ενα και μοναδικο Dj Geezmo) πως το τραγουδι ειναι του Σταυρου Σιολα, του περσινου νικητη του Φεστιβαλ Θεσσαλονικης, και πως μονο η Ερα 2 εχει το προνομιο να εχει στα χερια της ενα promo cd χωρις καν ακομη να εχει αποφασιστει αν και ποτε θα κυκλοφορησει εμπορικα!

Φανταζεσαι την απογοητευση μου. Οι μηνες κυλησαν μα η επιθυμια μου να βρω αυτο το τραγουδι ηταν ακατανικητη! Καποια στιγμη κατεφθασε στο mail box μου ενα e-mail απο ενα γυναικειο ονομα που εμελλε να ειναι της γυναικας που μονοπωλει πλεον τις σκεψεις μου (αθωες τε και "ενοχες") Ησουν εσυ που ειχες διαβασει την απο μηνες τωρα ξεχασμενη αναρτηση μου σε εκεινο το φορουμ και με ρωτουσες λακωνικα μα ευγενικα αν μετα απο τοσο διαστημα ειχα καταφερει να βρω αυτο το τραγουδι που κι εσυ εψαχνες κι αν ναι, αν θα ειχα την καλωσυνη να στο δωσω!

Η εκπληξη μου εγινε ακομη μεγαλυτερη οταν αναλογιστηκα το γεγονος πως το τραγουδι αυτο ειχε φτασει στα χερια μου μολις μερικες μερες πριν, μεσα απο μια κυριολεκτικα απεριγραοτη αλληλουχια καταστασεων, ατομων και γεγονοτων και δεδομενου το γεγονοτος οτι παραμενει αν δεν απατωμαι ακομη ακυκλοφορητο!

Η συνεχεια ειναι και στους δυο μας γνωστη... Ελπιζω λοιπον μικρη μου, να μην εισαι πια τοσο δυσπιστη απεναντι σε εννοιες (συνωνυμες) οπως: μοιρα, γραφτο, ριζικο, πεπρωμενο, ειμαρμενη, κισμετ και πολλες αλλες που απλα ερχονται να περιγραψουν την ανωτερη των ανθρωπων δυναμη που εκανε τους δρομους μας να τρεξουν χιαστι με εκτελεστικο τους οργανο τον Ταλαντουχο κυριο (Σταυρο) Σιωλα!




Ο Πυγμαλιωνας σου.




29 σχόλια:

Kyberos είπε...

Θυμαμαι που το εψαχνες αυτο το τραγουδι.Οπως και καποιες συζητησεις που ειχαμε κανει περι:μοιρα, γραφτο, ριζικο, πεπρωμενο, ειμαρμενη, κισμετ οπως τα αναφερεις, αλλα ολα σε σενα συμβαινουν?αυτα τα αστρα πρεπει να σου χαμογελουν συνεχεια;-)))

candyblue είπε...

Αδύνατο να αποφύγεις το πεπρωμένο σου...αφού το ξέρεις αυτό.

νατασσΆκι είπε...

εγώ πάντως δεν πιστεύω στη "μοίρα" - στο τυχαίο...
τίποτα στη ζωή μας δεν είναι τυχαίο - απλά δεν έχουμε πάντα τα "μάτια" και τα " αυτιά" μας ανοιχτά, να το καταλάβουμε...

Καλημέρα. :)

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ μου Πυγμαλίωνα,
παίρνω τον τίτλο μεταφορικά και χαίρομαι που σε τόσο σύντομο διάστημα πέρασε η ανηδονία και έφτασε το έαρ στη ζωή σου. Είθε να διαρκέσει παντοτινά!

Το πεπρωμένο, το έχω ακούσει κι εγώ αυτό.
Μα να ναι τάχατες έτσι? Γιατί σε αρκετές μας συναντήσεις υπάρχουν τα στοιχεία του γραφτού, της σύμπτωσης. Να ναι άραγε όλα πεπρωμένα, δε νομίζω.

Την πολύ καλημέρα μου, και χαίρομαι ιδιαιτέρως για σένα και τη νέα αίσθηση που σε κυριεύει αρχή γενομένου του Σεπτεμβρίου.

venus in furs είπε...

πότε σταματάει ένα γεγονός να είναι τυχαίο και μετονομάζεται σε πεπρωμένο; νομίζω πως εμείς οι ίδιοι θέτουμε αυτά τα όρια, ανάλογα με το τι έχουμε ανάγκη να αισθανόμαστε κάθε φορά

Θερμεσιλαος είπε...

ρε συ, πυγμαλίωνα, πες στην γαλάτεια να ξέρει πως το χειρότερο, που μπορεί να της συμβεί, είναι να την αποδιώξεις (στον αγύριστο που λένε) εσύ, το πεπρωμένο της και να επιστρέψει εις τα εξ ων προήλθε, στο εφήμερο φανταχτερό, που, μοιραία, δεν είναι χρυσός και δεν θα είναι ποτέ. θα παραμείνει χορταστική και δωρεάν, αλλά πάντα β' ποιότητας.
και, βέβαια, αυτό της συνέβη, μοιραία, όπως αντελήφθηκα να γράφεις στο περί ανηδονίας θέμα σου.
εσύ πάντως, γλύτωσες, από την ανηδονία, στην χαρά. μια χαρά σε κόβω. έχασες και βάρος, είσαι καλά. επιτέλους, χαμογελάς και ατενίζεις το μέλλον με εμπιστοσύνη.
το πεπρωμένο σου ήταν να την ξεφορτωθείς, να μην αρρωστήσεις και να πρέπει να παρακολουθείς τις τρανσαμινάσες σου και να μην φοβάσαι να εμπλακείς με χορταρικά.
ο φίλος σου
θερμεσίλαος ο μάγνης

kanataki είπε...

να τον φοβάσαι αυτόν τον Γιαν (η μου οτ μαντήλι σου) Τί (σαι συ)ΡΣΕΝ


υγ στην τελευταία του συναυλία εμφανίστηκε μέ ένα ηλεκτρικό πριόνι και έβγαζε με αυτό ήχους

υγ καλά που δεν ήταν εκεί κοντά η Αμελί

ΠΥΓΜΑΛΙΩΝ είπε...

@ kyberos: Δεν ξερω αν μου χαμογελουν, παντως ομως συχνα πυκνα ασχολουνται μαζι μου! Ασε που να στα λεω! Αυτη τη φορα ισως ειναι το κατι αλλο!!!

@ candyblue: Πεπρωμενο φυγειν αδυνατον ε? Μου τα χεις πει κι εσυ!

@ natassaki : Δεν ξερω αν εχεις δικιο μα μια ωρα συζητησης μαζι μου ισως να σε μετεπειθε αγαπητη μου! Αυτα που μου εχουν συμβει, ειναι τοοοοσο καρμικα, που κι ο Παπακαλιατης θα δισταζε να γραψει σε σεναριο, μην τον παρουν "στο ψιλο"!!!

@ Pussy Galore: Ειμαι χειμερινο ανθος καλη μου! Οπως λεει κι ο Μανωλης "...μες στο χειμωνα εγω γεννιεμαι, και σαν τη μυγδαλια γελιεμαι!" Ετσι λοιπον και μονο με την ημερολογιακη ελευση του φθινοπωρου ενιωσα καλυτερα.

Μην περιμενεις και θαυματα ομως! I will have the blues from time to time dear!

Κι οσο για το πεπρωμενο: Ναι ειναι αληθεια! Υπαρχει και διαφεντευει τις σχεσεις μας, η εστω αυτες που αξιζει να ασχοληθει μαζι τους!

ΠΥΓΜΑΛΙΩΝ είπε...

@ θερμεσιλαος: Φιλτατε, εσυ ξερεις καλυτερα! Μαλλον πρεπει να σε αναγω σε μανατζερ των διπλωματικων μου σχεσεων με το ετερο φυλο! Αντε γιατι αν συνεχισω μονος μου βλεπω τα "νιτρογλυκεριδια" μου να φτανουν στα υψη !!!

@ τσαπερδονα: Ναι κατι εμαθα για τον Γιαν! Αληθεια ποια η δικη σου γνωμη συμπαθεστατη μου, για το φλεγον ζητημα της ειμαρμενης? Θα ηθελα πολυ να μαθω! Αξιζει να γραψετε ενα ποστ για αυτο, με αφορμη εμενα, δεν νομιζετε???

Θερμεσιλαος είπε...

φίλτατε πυγμαλίον,
ξέρω πως οι θεσσαλοί είναι κακοί διπλωμάτες. κι εγώ δεν ξέρω τίποτε γι αυτά - ξέρω μόνον και πολύ καλά την έννοια της μπέσας, που είναι άλλως γνωστή ως ένορκη υπόσχεση.
ξέρω μόνον για τον κλεμμένο χρόνο.
ξέρω για την ασυναρτησία.
ξέρω για την συνεχή αμφιθυμία (απ' την κική και την κοκό ποιάν να διαλέξω και λόγω αμφιθυμίας την επιλογή αμφοτέρων και, συχνά, ταυτοχρόνως, αλλά, αενάως άχυτα).
ξέρω για τους τσιγκούνηδες. ξέρω για τους τζαμπατζήδες. ξέρω για την εξάρτηση κόρης από την μάνα της.
και θυμάμαι το βασιλιά-ηλιο, που ήταν τόσο επηρμένος, που όταν ήθελε να κυτταχτεί στον καθρέφτη, έπαιρνε κι ένα παρασόλι μαζί του, μην και πάθει ηλίαση.
τίποτε περισσότερο δεν ξέρω. κι ό,τι ξέρω τα 'χω παρατηρήσει σιμά μου.
α, και σαρκαζω, όταν βλέπω κάποιον να αφιερώνει όμορφα ποιήματα στον εαυτό του. τον μόνον που εις το διηνεκές και επιμελώς αγάπησε.
αυτά για σήμερα.
ο φίλος σου,
θερμεσίλαος
υγ. επίσης, ξέρω να κάνω μνημονικές διαγραφές. και να φτύνω περίτεχνα, όπως κάτι καλαματιανοί ναύτες, που είδα μια φορά στο φουντσάλ.
υυγ. ίσως αναρτήσω ένα θέμα περί πεπρωμένου σύντομα. θα σου πω κι αν θες, το επεξεργαζόμαστε και το αναρτούμε μαζί.

ΠΥΓΜΑΛΙΩΝ είπε...

@ θερμεσιλαος: Το θελω οσο τιποτε αλλο! Πες το κι εγινε!

Θερμεσιλαος είπε...

οκ, τα υπόλοιπα με μέηλ.
καλημέρα
Θ.

elafini είπε...

ένα μόνο θα πω (προς το παρόν, γιατί το θέμα με ενδιαφέρει αφάνταστα)

"Αχ!!!!"

(το δωμάτιο στο hotel ετοιμάζεται...περιμένουμε και κειμενάκι..για λεπτομέρειες επικοινώνησε με τη ρεσεψιόν ;))

Θερμεσιλαος είπε...

elafini,
ξενοδοχοϋπάλληλος είσθε;

elafini είπε...

μια ταπεινή πιανίστα..διαθέτουμε (σύμφωνα με τα λεγόμενα των πελατών μας) το καλύτερο ξενοδοχείο της μπλογκόσφαιρας ;)

ΠΥΓΜΑΛΙΩΝ είπε...

@ elafini: Αγαπητη μου, το "Αχχχ" σας ειναι αρκετο! Οσο για το κειμενακι σας εχω μια σειρα απο καρμικα γεγονοτα και καταστασεις που δυνανται να γινουν σεναριο για τηλεοπτικο σηριαλ, αν σας ενδιαφερει!

elafini είπε...

αγαπητέ σεναριογράφε (συγνώμη φίλτατη Γαλάτεια που "εισβάλλω" στην αλληλογραφία σας)...είμαι σίγουρη πως το αναγνωστικό κοινό του ξενοδοχείου θα αδημονεί να διαβάσει τα κείμενά σας...και πού ξερετε..ίσως μια μέρα να γυριστούν σε ταινιάκι μικρού μήκους..αναμένουμε λοιπόν..

Θερμεσιλαος είπε...

Million Dollar Hotel...χχχ, λέτε να αναβαβθμιστούμε από τα συνήθη καπινγκ ακι ρουμς του λετ όπου στυχνάζουμε; αλλά, USD 1 m είναι πολλά. δφέχεστε κάρτες και 7600 άτοκες μηνιαιίες δόσεις;
Θ.

elafini είπε...

Million $ Hotel...εκεί που τα $ ισοδυναμούν με λέξεις, τα κείμενα ανοίγουν τις πόρτες των δωματίων, το juke-box ακούγεται πάντα στους διαδρόμους και το ποτό ρέει άφθονο...

(κι ότι έψαχνα εισαγωγικό κειμενάκι...ξύπνησες τον διαφημιστή μέσα μου Θερμεσίλαε...thanks :PP)

Θερμεσιλαος είπε...

τρέμε saatchi & saatchi...

Desposini Savio είπε...

δεν φαντάζεσαι πόσο μου έφτιαξες τη μέρα μου διαβάζοντας και ακούγοντας σε.

καλημέρα

Θερμεσιλαος είπε...

ρε πυγμαλίωνα, πού χάθηκες;

Ανώνυμος είπε...

Θ' αρχίσουμε ν'ανησυχούμε. Δώσε τουλάχιστον σημείο ζωής!

This is major tone to ground control. Is there anybody listening?

γιάννης φιλιππίδης είπε...

Φίλε Πυγμαλίωνα,

είμαι κι εγώ ένθερμος θαυμαστής του Σταύρου Σιόλα, ανυπομονώ να κάνει κάποια κίνηση παραπάνω, η συνήθως δυσκίνητη σε τέτοια θέματα ΕΡΤ, να ‘χουμε τη χαρά να ακούσουμε κάτι δροσερό και σίγουρα θαυμάσιο.

Τους σεβασμούς μου στη μικρή σας Γαλάτεια…

ΠΥΓΜΑΛΙΩΝ είπε...

Αγαπητοι μου φιλοι,

Συγγνωμη για την αποχη μου απο την παρεα μας, αλλα συνεβησαν διαφορα γεγονοτα που με κρατησαν μακρια σας!

Ενα εξ' αυτων ηταν και η διακοπη της συνδεσης μου στο ιντερνετ και η καθυστερηση (ακομη περιμενω) του οτε για επανασυνδεση!

Συντομα κοντα σας με νεες εξομολογησεις μου προς τη Γαλατεια!!!

Ανώνυμος είπε...

ουπς!!! το διαβασα και εγώ.

http://dailyscene.wordpress.com/

Ανώνυμος είπε...

ουπς!! το διαβασα και εγώ.....
http://dailyscene.wordpress.com/

elafini είπε...

αχ αυτές οι άτιμες οι συνδέσεις!!!
καλώδια παιδί μου...τσσσσ...

kanataki είπε...

μου λες που είσαι εσύ χαμένος?

υγ μη τα βάλω μ αυτήν τη γαλάτεια????