11/10/07

Σα βγεις στον πηγαιμο για το ... Θιακι!

Μικρη μου Γαλατεια,

Το ξερω πως σε εχω παραμελησει, μα πιστεψε με οταν σου λεω πως δε φταιω εγω μα μια αληλουχια καταστασεων και αιτιων που με αναγκασαν να μη σου εχω γραψει ουτε δυο αραδες λογια, πανω απο μηνα!

Ενας απο αυτους ηταν ενα φθινοπωρινο μου ταξιδι αστραπη στο Θιακι οπως αποκαλουν την Ιθακη οι κατοικοι ετουτου του μαγευτικου νησιου! Ενα νησι γεματο εκπληξεις σε καθε του γωνια.



Ανθρωποι καλοσυνατοι που σε καλημεριζαν κι ας μη σε ξερουν προσωπικα, παραλιες μαγευτικες που κι εγω ο τυχερος μεσσηνιος προσκυνησα μπροστα στο μεγαλειο του καλλους τους και μια περιρρεουσα ατμοσφαιρα που η γαληνη ειναι μια πολυβουη εννοια να περιγραψει αυτο που βιωσα εγω εκει.





Παραλληλα γνωρισα ανθρωπους που με εκαναν να νιωθω χαρουμενος που θα αφηνα ενα μερος της καρδιας μου για παντα εκει ενεχυρο, η μαλλον καλυτερα σαν μικρο φαρο να αχνοφεγγει ετσι για να με βοηθα να βρισκω τη ροτα του γυρισμου.

Σαν αλλος Οδυσσεας κι εγω ενιωσα την ακαταμαχητη αναγκη να εντοπισω την Πηνελοπη. Οχι τη δικη μου Πηνελοπη βρε κουτο! Μην ανησυχεις για το ποσο πιστος μπορω να σου μεινω! Αλλα για μια Θιακια καλλονη τοσο ομορφη, που θα με εκανε κι εμενα αν ηταν η συζυγος μου να υπομεινω τα πανδεινα για μια εικοσαετια, με μονη παρηγορια την αναμνηση του καλοσμιλεμενου της κορμιου και του αλαβαστρινου προσωπου της που θα την εκανε να φανταζει και να ειναι αλησμονητη κι αξεπεραστη. Και τη βρηκα!!! Ατυχως για μενα, ευτυχως για σενα, τη γνωρισα στο καραβι της επιστροφης και μονο για τα λιγοστα λεπτα μεχρι την Κεφαλλονια οπου θα πηγαινε για καποιες δουλειες! Μου ζητησε να μην αποκαλυψω την ταυτοτητα της αλλα μονο μια φωτογραφια σαν κι αυτη να τη θυμαμαι πως καποτε υπηρξε και αν μπορω να την αναζητησω και παλι, οσο καιρο κι αν παρει.



Τελος να σου πω οτι μια απο τις εκπληξεις ηταν και καποια μαγαζια κι οι αλλοδαποι (!) ιδιοκτητες τους που σε εκαναν να αναρρωτιεσαι αν οντως βρισκεσαι σε ενα μικρο νησακι στο Ιονιο η σε καποιο στεκι της Νεας Υορκης οπου ανα πασα στιγμη υπαρχει η πιθανοτητα να μπει καποιος θαμωνας σαν τον Γουντυ Αλλεν.





Τωρα ομως ειμαι και παλι πισω στα παλια και γνωριμα λημερια, και με νεα συνδεση στο ιντερνετ (επιτελους θεε μου) οποτε σου υποσχομαι να ειμαι πολυ πιο τακτικος στην επικοινωνια μας!

Ο Πυγμαλιωνας σου.

9 σχόλια:

anatolh είπε...

Ωραίος ο νέος!
Καλό είναι να ξεφεύγουμε λιγάκι.
Καλά οι φωτογραφίες επαγγελματικές.
Φιλιά

Ανώνυμος είπε...

Ετσι μραβο να σε ακούμε....

kioy είπε...

Άντε ρε!
Και είχαμε αρχίσει να ανυσηχούμε!
Το ντεκόρ σου, μαρτυράει πόσο όμορφα μπορεί να πέρασες, και αφήνει μια μικρή αίσθηση ζήλιας στους υπόλοιπους!
Εννοείται και χαράς που μας εκπροσώπησες επάξια!
Όσο για τον Woody, μπορεί να σου ξέφυγε στην Θιάκη, όμως από το πανί φέτος δεν τον γλιτώνεις!
Τις καλησπέρες μου, καλώς μας ήθες πάλι, έμοιαζε πολύ έρημη η Γαλατεία!

Ανώνυμος είπε...

Καλώς τονε κι ας άργησε.

Μας έλειψες βρε Μεσσήνιε! Αλλά χαλάλι, αφού τα πέρασες τόσο καλά, η μισή χαρά δικιά μας. Πανέμορφη η Ιθάκη. Την είχα επισκεφτεί κι εγώ πριν 8-9 χρόνια. Φαντάζομαι και τώρα ντυμένη τα φθινοπωρινά της θα ταν κούκλα. (με μιά δόση μελαγχολίας ίσως)

άντε καλή επάνοδο

dio.. είπε...

..ολο το ιονιο ειναι πολυ ομορφο κ σαν νερα δεν συγκρινονται με τα δικα μας...!!!οσο για τους ανθρωπους του..απλα αυτο που λενε για την τρελλα,ισχυει!!!
τοσο καιρο νομιζα πως θα εισαι καπου με την γαλατεια...!!!γιατι δεν την πηρες μαζι???

kanataki είπε...

με το συμπάθιακι κιόλας, αλλά μήπως μιλάς για το στρουμφοχωριό ή την τενεκεδούπολη???????????


υγ εκεί δεν μένουν έλληνες?
υγ λίγη κακία,λίγη εμπάθεια, κάτι τέλος πάντων!!!!

Sophia Choleva είπε...

Καλώς ήρθες

ΠΥΓΜΑΛΙΩΝ είπε...

@ anatolh

Νεος; Να' σαι καλα κι ας νιωθω πως ψευδεσαι;-)

@anna

Να με ακουτε δε λεω, αλλα διαφωνουσε τοοοσο καιρο κι ο ΟΤΕ!

@ kioy

Αγαπητε μου σε ευχαριστω ιδιατερως για το ενδιαφερον σου! Το ξερεις οτι περιμενω καθε νεο σου ποστ εναγωνιως!

Αληθεια, τι γνωμη εχεις για το "Ensemble, c'set tout" κι επειδη τα γαλλικα μου εχεουν σκουριασει απο την εποχη του (κρυφου) σχολειου, μηπως ξερεις που θα μπορουσα να βρω υποτιτλους εστω και στα αγγλικα?

@ pussy galore

Με δυο δοσεις μελαγχολιας μη σου πω πουσυ μου, μα ειμαι μελαγχολικος εκ φυσεως οποτε δε με ξενιζει πια αυτο το συναισθημα!

@ dio

Δεν την πηρα γιατι (σιγα μη μας ακουσει) εψαχνα εναγωνιως την ... Πηνελοπη!!! Και την βρηκα οπως βλεπεις στη φωτο!

@ tsaperdona

Χμμμ, Σαλονικια μου καλλον, δε νομιζεις οτι δεν παραγινε το "κακο" με το μονοπωλιο της καλωσυνης απο τους Βορειοελλαδιτες?

Αλλωστε εγω μεσα σε μερικες μερες μονο καλα συναιθηματα εισεπραξα!

Ο μπουκλας αληθεια τι κανει?

@ sophie_jamaica

Καλως σας βρηκα!

Αληθεια ποιο ποστ σου ηταν αυτο που επρεπε να δω, μιας και τωρα απεκτησα ξανα ιντερνετ?

Sophia Choleva είπε...

Έπρεπε να δεις το επιτέλους πτυχίο , αλλά περισσότερο να ακούσεις το αντίστοιχο κομματάκι στο Gcast ...