5/11/07

Μαυρη αγαπη...


Μικρη μου Γαλατεια,


Τις προαλλες αφησα σα σχολιο, εντελως αυθορμητως, σε ενα ποστ της Σκορπινας, τους στιχους ενος τραγουδιου του Μανωλη Φαμελου, τραγουδισμενο απο τον Νικο Ζιωγαλα. Ενα τραγουδι που ειχα τη τυχη να πρωτακουσω πολλα χρονια πριν, χαρη σε εναν πολυ καλο μου φιλο, που ως ραδιοφωνικος παραγωγος, ειχε προσβαση σε παρα πολλα τραγουδια, κυριως χαρη στα promo cd's που του εστελναν οι δισκογραφικες εταιρειες.






Ενα τραγουδι που πολλοι αγνουν, κακως κατ' εμε, την υπαρξη του, ισως γιατι δεν προβληθηκε αρκετα οταν πρωτοβγηκε, και τωρα ειναι αργα αφου πια ο κοσμος εχει στρεψει τα ωτα του σε αλλα πιο "ευπεπτα" ακουσματα. Ειναι λοιπον ενα τραγουδι που ακολουθει τις ηπειρωτικες μουσικες φορμες, με τις γνωστες κι αγαπημενες ροκ εξαρσεις! Δεν ξερω αν θα σε "αγγιξει" οσο εμενα την πρωτη φορα που το ακουσα, που ισως ειχε να κανει με την ηλικια και την συναισθηματικη κατασταση που βρισκομουν τοτε, μα αξιζει να ελπιζω οτι τουλαχιστον δε θα σε αφησει παγερα αδιαφορη!







Το καλοκαιρι που πηγα στη συναυλια του Ζιωγαλα (μαζι με Φαμελλο, Ζακ Στεφανου, Σταθη Δρογωση και Μυρωνα Στρατη στα Ριγκλια της Μεσσηνιακης Μανης) οταν ρωτησα τον Νικο αν θα παιξουν το συγκεκριμενο τραγουδι, εκπληκτος με ρωτησε που το θυμαμαι κι αν μου αρεσε τοσο που ακομη επιθυμω να το ακουσω λαιβ. Μετα απο αυτο πιασαμε μια δεκαλεπτη κουβεντα στα παρασκηνια, και μιλωντας του για μια αλλοδαπη φιλη που ειχε γινει εξαλλη οταν τις μετεφρασα επι λεξει το "... να σου ριξω μια μπουνια" απο το "Σταρ του σινεμα" γελασε με την καρδια του και μου εκμυστηρευτηκε την αληθινη ιστορια πισω απο αυτο το τραγουδι. Μα αυτο εινια κατι μικρη μου, που δε θα το φανερωσω ουτε και σε σενα!



Ο Πυγμαλιωνας σου.





ΜΑΥΡΗ ΑΓΑΠΗ



Στην πέτρα ο χάρος κάθεται και ψιλοτραγουδάει,

βάζει στο μάτι τις καρδιές και κακομελετάει.

Εϊ γοργά κίνησε να τις πάρει!



Τη μια τη σέρνει στους γκρεμούς,

την άλλη στο λιοντάρι,

την τρίτη την πιο δύσμοιρη στη μαύρη αγάπη τάζει!

Εϊ βαριά στη μαύρη αγάπη τάζει!




Έρχεται μες τον ύπνο μου γλυκά και μ' αγκαλιάζει,

και στην καμμένη μου καρδιά ένα σταυρό χαράζει!

Εϊ στην καρδιά ένα σταυρό χαράζει!



Απλα πατα το κουμπι PLAY και δυναμωσε τα ηχεια...

boomp3.com


7 σχόλια:

Sophia Choleva είπε...

Σε μένα θα το φανερώσεις όμως εεεεε;;;;;

venus in furs είπε...

τι να πω, δυο αγαπημένα μου ακούσματα (παραδοσιακό δημοτικό και ροκ) συναντιούνται και το αποτέλεσμα εξαιρετικό!...θα ακουστώ πολύ κακομαθημένη;το θέλω! :)

υγ: κοίτα σύμπτωση τώρα, σήμερα το πρωί έγραφα κι εγώ για ένα άλλο καταπληκτικό (κατ'εμέ) τραγούδι που πέρασε απαρατήρητο!

Γιώτα Παπαδημακοπούλου είπε...

Όντως καταπληκτικό τραγούδι...
Και με αυνδέει ακόμα πιο πολύ μαζί του ένα μυστήριο γεγονός!
Το άκουσα από εναν φίλο να το σιγοτραγουδάει σε έναν παρκάκι το βράδυ πριν "φύγει"...

kanataki είπε...

μόλις μου θύμησες οτι ψάχνω το "επίκίνδυνα μάτια" του Αλουπογιάννη και του Κοργιαλα


υγ σου αναθέτω να μου το βρεις
υγ τυχερέ!

Σκορπινα είπε...

Καλησπέρα!!!
Τέλειο το κομμάτι....
Μπαίνω συχνά στο blog σου, αλλά δεν μπορώ ούτε να ακούσω ούτε να αφήσω comment από το γραφείο, γιατί είναι κλειδωμένα από το δίκτυο τα blog που έχουν μετριασμό σχολίων...
Έτσι αρκούμαι στο να απνατάω από το σπίτι όταν έχω κουράγιο!
Σε επισκέπτομαι όμως καθημερινά!
Φιλιά

nanakos είπε...

Pragmati poly wraio tragoudi opws kai to blog sou. An evazes kai kanenan tono pou kai pou 8a isoun super!

ΠΥΓΜΑΛΙΩΝ είπε...

@ sophie_jamaica

Μονο εκ του συνεγγυς ομως καλη μου, οκ ;-)

venus in furs

Στη διαθεση σου venus! Χμμμ, μου φαινεται οτι εχουμε αρχισει να μαθαινουμε αλληλους τραγουδια που ο αλλος αγνοει!

Και μ' αρεσει!!!

@ Γιώτα Παπαδημακοπούλου

Ειλικρινα μολις διαβασα το σχολιο σας εικρινα και κυριολεκτικα παγωσα. Και μονο η σκεψη του γεγονοτος με ανατριχιασε!
Και να σκεφτητε οτι θεωρουσα οταν το πρωτακουσα οτι ημουν κι εγω ταγμενος στη μαυρη αγαπη απο το Χαρο, αλλο ο φιλος σας ...

Ας μην επεκταθω! Χαρηκα παρολα αυτα για την επισκεψη σας και θα χαρω να τα "ξαναπουμε"

@ tsaperdona

Απλα τυχερος;;; Πες καλυτερα τιμημενος! Ξερεις οτι δε θα ησυχασω μεχρι να στο βρω, κι ας εχω σταθει ατυχος μεχρι τωρα!

@ Σκορπίνα

Τι να πω τωρα μου λες;;;

Με κανεις να "ντρεπομαι" που δεν εχω πλεον το χρον, και που αισθανομαι ΚΑΙ την πρωτοτυπια, να γραφω καθε μερα ενα νεο ποστ, να το προσφερω σε ατομα σαν εσενα που δηλωνουν οτι με "επισκεπτονται" καθε μερα.

Απο την αλλη καθε ποστ μου ειναι μια ειλικρινης καταθεση ψυχης, και δε σκοπευω οτι δεν αξιζει να αρχισω να γραφω κοινοτυπα, μονο και μονο για να λεω οτι υπαρχω στην μπλογκοσφαιρα!

Anyway, σε ευχαριστω!

Μετα τιμης,

Πυγμαλιων.

Υ.Γ. Τσεκαρα οτι δεν εχω μετριασμο σχολιων! Αν εντοιπισεις τι φταιει (μαλλον το πολυ αυστηρα ρυθμισμενο firewall σας) πες μου να το αλλαξω, για να με ακους τουλαχιστον απο τη δουλεια. Ααα, φτιαξε κι ενα email μονο για το μπλογκ σου.

@ nanakos

Αγαπητε οπως εχεις μαλλον δει τονους εχουν μονο οσα κειμενα εχω κοπιαρει απο αλλου αυτουσια (στιχοι κλπ) μιας και θα μου επαιρνε πολυ ωρα να σκεφτομαι να βαζω τονους, μιας και ποτε δεν εμαθα να το κανω αυτοματα!

Αν και σε εχω διαβασει να λες πως δε διαβαζεις (μεταξυ αλλων) blogs οπου απουσιαζει ο τονισμος, κανε μια εξαιρεση για το δικο μου, μιας και θα με ενδιεφεραν τα καυστικα και χιουμοριστικα σου σχολια!

Μετα τιμης,

Πυγμαλιων.