6/8/08

Το ονειρο

Μικρη μου Γαλατεια,

Αποψε εχασα αλλη μια φορα τον υπνο μου, κι ο λογος ηταν η ελευση σου στ' ονειρο μου! Το πως και που σε ειδα θα το κρατησω να στο πω εκ του συνεγγυς, ως εναν ακομη μοχλο "πιεσης" ωστε να σε πεισω (η πιεσω) να να ερθεις εδω, κοντα μου, πριν κι αυτο το καλοκαιρι ειναι για ολους παρελθον!

Η αναζητηση σου μεχρι τωρα απεβει ακαρπη, αφου λειτουργησα ανωριμα η βεβιασμενα και σε ψαχνω σε μερη, που μονο προκατοχους του θρονου της καρδιας μου, θα μπορουσα να συναντησω...

Οποτε αυτο που εχω να προτεινω ειναι να φροντισεις το συντομοτερο δυνατον να επικοινωνησεις μαζι μου, ωστε να μου πεις οτι τελικα προτιθεσαι να εμφανιστεις ξανα στης ζωης μου το προσκηνιο, ωστε να επιστρεψω κι εγω στην αφετηρια μου, αφου ο προορισμος μου θα ειναι πλεον στο πλευρο μου!

Ο Πυγμαλιωνας σου.

Υ.Γ. Συγχωρεσε με για τη συντομη αυτη επιστολη, μα ο σκοπος της επιτελεστηκε σε αυτες τις δυο αραδες λεξεις, και το γεγονος οτι δεν βρισκομαι στην ησυχια του γραφειου μου συνετελεσε να ειμαι πρωτογνωρα λακωνικος!

Υ.Γ.2 Παρολα ταυτα βρηκα οπως βλεπεις (κι ακους) χρονο να σου στειλω ενα εξαιρετικο τραγουδι του αγαπημενου μου Παπαζογλου, απο τον δισκο του "Μεσω Νεφων" , πισω στο μακρινο 1986. Εξομολογητικη λεπτομερια, που σιγουρα θα με κανεις να "μετανιωσω" που σου εξομολογηθηκα,μιας και θα μου θυμισεις αλλη μια φορα την ηλικια μου... και τη δικη σου, ειναι πως θυμαμαι χαρακτηριστικα να πηγαινω και να αγοραζω αυτη τη δουλεια του Νικολακη καθως και το "Χαρατσι" με το χαρτζηλικι μου, σε κασσετες που ακομη εχω στην κατοχη μου!


"Το όνειρο"

Παπάζογλου Νίκος



Χτες το βράδυ αργά
ήρθες φώλιασες στο μυαλό μου
ήσουνα εκεί δίπλα μου, σ' άγγιζα
χάιδευα τα όμορφα μαλλιά σου
μες στ' όνειρο


Πάει καιρός που έφυγες
ξέρω σου λεν πως σ' έχω ξεχάσει
μα τα σημάδια μέσα μου

ούτε το ότι είσαι μακριά

ούτε ο καιρός θα σβήσει

Δάκρυα στα μάτια μου 'ρχονται
κάθε φορά που βλέπω πίσω
όσο κι αν ψάξω δεν μπορώ να σ' εύρω
μα ξέρω κάπου εκεί μες στο πλήθος
θα κρύβεσαι


Χτες το βράδυ αργά
ξύπνησα τρομαγμένος
έτρεχες λέει καβάλα σ' άλογο
που δεν άφηνε πατημασιές πάνω στο χώμα


Πάτα το "PLAY" και δυνάμωσε τα ηχεία !!!


boomp3.com

12 σχόλια:

L' Aesthete Soleil είπε...

Ποια γυναίκα δε θα λύγιζε αγαπητέ Πυγμαλίων; Όποια Γαλάτεια πιστή στο "όνειρο", το δικό σας και του Παπάζογλου σίγουρα σκέφτεται τα ίδια. Και εμείς παραμένουμε θεατές σε μία εκπληκτική, αν και πολλές φορές επώδυνη, εξομολόγηση ψυχής...

seniorita είπε...

επέστρεψες??ελπίζω να πέρασες όμορφα..με ή χωρίς τη Γαλάτεια..

Antoine είπε...

Τι να εκφράσω εγώ; Είναι η πρώτη φορά που σε επισκέπτομαι και πέφτω πάνω σε μια ερωτική επιστολή κατά κάποιο τρόπο. Αφού η Γαλάτεια είναι η δική σου μούσα (η δικιά μας καλώς υπέθεσες, η Χουακίνα είναι), θα έρθει κάποτε! Αλλά... υπάρχει ένα μεγάλο ΑΛΛΑ. Συν Αθηνά και χείρα κίνει! Πρέπει και εμείς οι ίδιοι να βιάζουμε κάπως τις καταστάσεις. Ίσως εμείς να καθορίζουμε και την ίδια μας την τύχη.

Νομίζω ότι πολλά είπα.
Σε χαιρετώ, Πυγμαλίωνα!

mr_gary είπε...

ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ..keep writing btw ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΟ ΤΟ Blog ΣΟΟΥ

neni είπε...

Μακάρι να βρεις επιτέλους την Γαλάτεια σου!Να δούμε μετά τι επιστολές με πραγματική μορφή θα μας γράφεις.Να δω εσένα να τραγουδάς και όχι τον Παπάζογλου.Αυτό το τραγουδάκι γράφτηκε όταν εγώ γεννήθηκα;;;
Πρέπει να είναι μεγάλη η Γαλάτεια σου για να το ξέρει!

Την καληνύχτα μου!

Ανώνυμος είπε...

Όποτε θέλεις θα σε βοηθήσω να απαλλαγείς.... λίγο από την μοναξιά σου!

ΠΥΓΜΑΛΙΩΝ είπε...

@ L' Aesthéte Soleil

Αγαπητε μου L' Aesthéte Soleil,

Ειλικρινα θα σας καλεσω να αναρωτηθητε αν οσες κοπελες εχετε γνωρισει στη ζωη σας θα γοητευονταν απο μια τακτικη κατακτησης η γοητειας σαν τη δικη μου!!!

Ειλικρινα διαφωνω (μα κι αδιαφορω συναμα) οτι θα λυγιζαν ολες τους!

Ομως αυτο ειναι ενα θεμα που δε με απασχολει διολου, μιας κι απο χρονια εχω αποφασισει οτι ειναι αργα πλεον για αλλαγη πλευσεως και το απολαμβανω!

Τωρα αν κανω καλα η οχι, μονο εγω δυναμαι να αξιολογησω επαρκως!

Παντως αλλη μια φορα σας ευχαριστω ειλικρινα για τη συνεχη σας παρουσια και τα σχοολια σας!

@ seniorita

seniorita μου, χτες επεστρεψα και περασα αρκετα καλα, δεδομενων των προυποθεσεων μα και των απαιτησεων μου!

Καλως σας βρηκα και παλι...

@ Antoine

Antoine, αρχικα καλως ορισες!

Κατα δευτερον, να ξερεις οτι οσες φορες κι αν επανελθεις, παλι ερωτικες επιστολες θα βρεις... και μονο προς τη μικρη μου Γαλατεια!

Δεν ξερεω σευ με τη χουακινα αλλα εγω τη μικρη μου δε την αλλαζω με καμια!

Τωρα οσο για το "συν Αθηνα..." εχεις απολυτο δικιο.

Θα σου εξηγησω ομως τη δικη μου σταση εν καιρω...

@ mr_gary

Σε ευχαριστω για τα καλα σου λογια!

Εις το "επανιδειν"!


@ neni

neni μου,

Δε σας καταλαβαινω!!! Μα ειλικρινα καταλαβαινω οτι ουτε κι εσεις!

1) Τη Γαλατεια μου την εχω βρει!

2) Τι εννοεις με το "πραγματικες επιστολες" ; Ειλικρινα αδυνατω να σε καταλαβω!

3) Να τραγουδησω;

4) Μα γιατι καταλαβατε οτι η ΜΙΚΡΗ μου Γαλατεια ειναι μεγαλη;;;

Δηλαδη εσεις γνωριζετε μονο τραγουδια που γραφτηκαν μετα της γεννησεως σας; Αν ναι μαλλον περιορισμενο ρεπερτοριο εχετε!

Αλλωστε προσεξτε (αν θελετε βεβαιως) οτι της εξομολογουμε οτι καθε φορα που της στελνω παλια τραγουδια, που εγω ακουσα σε πρωτη μεταδοση, θα υποστω ενα ευχαριστο κι αναμενομενο "δουλεμα" που πηγαζει απο την επαρση των νιατων της!

@ anna

anna μου, ευχαριστως θα απδεχτω την προσφορα σας! Οπου κι οταν θελησετε εσεις!!!

L' Aesthete Soleil είπε...

Όσες έχω γνωρίσει, τουλάχιστον θα γοητεύονταν και θα παρέμεναν στο ποστ σας με εξημμένη φαντασία για το ποιος είστε. Οι γυναίκες πάντα έχουν, έστω ψήγματα, ρομαντισμού. Κι αν δεν έχουν, τον αναζητούν!

ΠΥΓΜΑΛΙΩΝ είπε...

@ L' Aesthéte Soleil

Αγαπητε μου,

Ειστε τοτε τυχερος που εχετε γνωρισει τετοιες γυναικες! Εγω αντιθετως, εξαιρουμενης της μικρης μου Γαλατειας, εχω την εντυπωση οτι οι περισσοτερες γυναικες, εχουν την εντυπωση οτι ειναι ρομαντικες, και ναι γοητευονται απο τις επιστολες μου προς την αγαπημενη μου!

Ομως, κατ' ουσιαν, δε θα προτιμουσαν εναν τυπο ανδρος σαν τον δικο μου, οσο κι αν θελουν να αρεσκονται σεαυτη την αυταπατη!

Η πραγματικοτητα βριθει απο αντιθετα παραδειγματα, οπου επιλεγουν αξεστους και μπρουταλ συντροφους, που τις περιφερουν μονο ως αλαλες συνοδους, τους φερονται αναλογως κι αυτες με τις σειρα τους διαβαζουν εμενα κι αυτο προβαλλονται ναρκισσευομενες στη θεση της γαλατειας μου!

Αυτα πιστευω και αν διαφωνουν καποιες απο τις λαθραναγνωστριες μου, ας διαφωνησουν οσο εντονα επιθυμουν, επωνυμως η ακομη κι ανωνυμως!

Μετα τιμης,

Πυγμαλιων!

Υ.Γ. Θα προτιουσα να σας αναπτυξω εκτενεστερα τη θεωρια μου σε προσωπικη επικοινωνια, αλλα δεν εχετε προνοησει να αρτησετε ενα email στο blog σας! Ηθελημενα;

L' Aesthete Soleil είπε...

Για όσους το ζητάνε το έχω δώσει. lasblogger@yahoo.gr

neni είπε...

Τι εννοείται ότι δεν σας καταλαβαίνω;;;

Και εσείς γιατί δεν με καταλαβαίνεται;;


Μπερδεύτηκα..

Stepas είπε...

Υπέροχο τραγούδι από την εποχή που ο Νικόλας ήταν στα καλύτερά του!