23/8/07

And now something completely different !!!

Μικρη μου Γαλατεια,

Σου εχω πει καμποσες φορες πως διαφωνω με τις μουσικες επιλογες σου. Και με πειραζεις πως μεγαλωσα και μονο το "απο καιρο νεκρο" εντεχνο τραγουδι δυναμαι να εκτιμησω! Η διαφωνια μου ομως εγκειται στην ουσια της μουσικης κι οχι στης ταμπελες που καποιοι προσεδωσαν απο καιρο για να καλυψουν τις ανασφαλειες τους!

Ετσι λοιπον απο καιρο ειχα κατα νου να σου βρω ενα ακλονητο παραδειγμα για επιχειρηματολογησω! Και τι καλυτερο απο τον Γιωργη Χριστοδουλου

Μονος ενας ταλαντουχος τραγουδιστης σαν κι αυτον θα μπορουσε να παρει τραγουδια οπως κι αυτο που ακους τωρα απο τα ηχεια και να κανει καποιον σαν κι εμενα να το ακουω ευχαριστα στο αμαξι μου, το χωρο που δοκιμαζω τη συμβατοτητα ενος τραγουδιου με τα γουστα μου!

Ο Γιωργης κυκλοφορησε προσφατα ενα νεο δισκο με τον τιτλο-προτροπη "Μην αλλαξεις ποτε" τον οποιο θα σου συνιστουσα να αγοραζεις, ετσι να αρχισεις να ακους κατι που θα κανει το αυτι σου να φιλτραρει πιο ικανοποιητικα την ασχημια αυτου του κοσμου! Συγχωρεσε με μικρη μου, που δεν ειμαι ιδιαιτερως περιγραφικος κι αναλυτικος σε αυτη μου την επιστολη μα θελω να μην εχεις καμια προγευση της ευηχης εκπληξης που σε περιμενει!




Ακουσε με μια φορα, και παραμερισε το νεανικο σου πεισμα, και ακου και κατι που ισως μας κανει να παψουμε να διαφωνουμε στα ταξιδια μας ως προς τηνεπιλογη των ακουσματων. Ειθε να ειναι ο Γιωργης η μουσικη μας γεφυρα...



Ο Πυγμαλιωνας σου.


Υ.Γ. Η διασκευη του Die for you περιλαμβανεται στο cd που ειχε κυκλοφορησει η ΕΡΤ με τιτλο EuroRevisions, με πολλα καλα κομματια να απαρτιζουν εναν δισκο που εχω την εντυπωση οτι δεν του δοθηκε η δεουσα προσοχη.

14 σχόλια:

elafini είπε...

είπα κι εγώ να έρθω πρώτη φορά στο σπίτι σου και μας υποδέχεσαι με Χριστοδούλου...λέω να πάω λίγο πιο πέρα και να χαζέψω τον υπέροχο Klimmt (όταν αλλάξει μουσική με φωνάζεις ;))

Sophia Choleva είπε...

Για δες αυτό http://triagwnia.blogspot.com/2007/08/blog-post_22.html

kanataki είπε...

όλα τα λεφτά μωρό μου


παραπαμ παμ παμ

Θερμεσιλαος είπε...

με πρόλαβε η τσαπερδώνα,
τω όντι όλα τα λεφτά..
θερμεσίλαος

ΠΥΓΜΑΛΙΩΝ είπε...

@ elafini: Χριστοδουλου εβαλα καλη μου, οχι ... Χριστοδουλοπουλο! Ας ειναι... αυριο αφιερωση στα γουστα σου. Ποια ειναι αραγε???

@sophie_jamaica : Καταπληκτικο! Καλως ορισες!!!

@ tsaperdona: Αν καταφερα να σε κανω να πεις καλη κουβεντα ειμαι τυχερος ( μα καλα το Μητσοτακης ακομη δεν ξερω που κολλαει)

@ θερμεσίλαος : Δεν ειναι τρομερο το ποσο αλλαζει ενας ταπεινος στιχος (βλεπε καθησα και σκεφτηκα) με διαφορετικη μουσικη κι εκφραστικη προσεγγιση;;;

venus in furs είπε...

δεν είναι απλά διασκευή, είναι ανακατασκευή! καταπληκτικό τραγουδάκι, καλλιτέχνες όπως ο χριστοδούλου πρέπει να ακούγονται περισσότερο

nakupenda είπε...

ΥΓ: είδα το Serendipity* έχασα λίγο τα πρώτα λεπτά αλλά γενικά ήταν ένα έργο που με έκανε να ξαναπέσω σε μια μορφή κατάθλιψης που είχα ξεχάσει πώς είναι.... πάντως σ'ευχαριστώ ;)

elafini είπε...

έκπληξη?

giorgisxristodoulou είπε...

Ηρθα,να το δώ λοιπον μετα απο την προτροπη σου το κειμενο που μου αφιερωσες,Πυγμαλιωνα,ευχαριστω για τα καλα σου λογια ειθε η φρασουλα των Μοντυ Πάιθονς που ο ευγενεστατος κυριος Αλ.Κωστάλας εκφώνησε για το cd,να σε ακολουθεί πάντα!- Μια μικρή μόνο παρατήρηση(αν επιτρεπεις): ποτε ΜΗ μαλωνεις κανενα επειδη δε του αρεσουν τα τραγουδια η οι φωνες που εσυ ακους...- εδω θυμαμαι τη μανα μου που φωναζε οταν ακουγα Φ.Νταντωνακη να βγαλω αυτη τη "φριχτη κινεζικη μουσικη"....Το "ελαφίνι" λοιπον,(και η ωραία σου κυρία ίσως), που τοσο μου αποπηρες επειδη δε της αρεσει ενας απο αυτους που ακους εσυ,αν προσεξεις καλυτερα,εχει αναρτησει στο χωρο της,ενα κομματι του Κωστα Λειβαδα και της αγαπημενης μου Ανδριανας.Δεν ειναι συναρπαστικο οτι ενα κομματι οπως η "μοιρα" που το ρεφραιν του μοιαζει να'ναι ιδιο κι απαραλλαχτο με το "θελω τρέλλα και πραγματα ανεβασμενα"της Λένας Παπαδοπούλου,στα χερια δυο ανθρωπων με γουστο και ταλεντο,γινεται ενα ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ κομματι που ακομα ακουγεται?...Πολλα ειπα και ισως να μην επρεπε καν,γιαυτό,το μηνυμα αυτό θα αυτοκαταστραφεί σε...'' απο τωρα! φιλιά,Γιώργης.

Ανώνυμος είπε...

Εξαιρετική επιλογή. Το είχα ακούσει το τραγούδι και είπα, πως ναι, οι διαφορετικές παραλλαγμένες αναγνώσεις απογειώνουν. Και μέσω εσού ανακάλυψα και το ευαίσθητο μπλογκ του. Χαλάλι στην Γαλάτειά σου. Καλή μέρα

(με οδήγησαν εδώ τα βήματα του αγαπητού Θερμεσίλαου)

elafini είπε...

γιώργη
αυτός είναι ο ορισμός του καλλιτέχνη...κι όντας και η ίδια μουσικός πάντα προτιμώ την ανοικτή κριτική από την συγκαταβατικότητα...κι επειδή ομολογώ πως δεν σε "ξέρω" αρκετά, θα σε ψάξω...να είσαι καλά και να χαίρεσαι τις μουσικές σου

Я верю в Сталина είπε...

εγω δε λεω τπτ. τα ειπαν αλλοι για μενα... :)

ΠΥΓΜΑΛΙΩΝ είπε...

@ venus in furs: Σε ευχαριστω αγαπητε/αγαπητη για το σχολιο μα δεν καταφερα να δω το μπλογκ σου!

@ nakupenda: Νοσταλγια= νοστος (η επιθυμια επιστροφης στην πατριδα) + αλγος (πονος)

"Η πιο γλυκια πατριδα ειναι η καρφια"

Ελπιζω να καταλαβες ποια "πατριδα" νοσταλγεις γλυκια μου!

@ elafini : Μπαμπι μου χαιρομαι οταν με εκπλησσουν ευχαριστα οι χαρακτηρες των ανθρωπων!

@ giorgisxristodoulou: Σε ευχαριστω Γιωργη μου για την ευχη! Το elafini δεν το μαλωσα αλλα απορησα που με "μαλωσε" εμμεσως αυτη.

Τωρα ως προς τη Γαλατεια να ξερεις οτι ως γνησιο "τεκνο" της εμνευσης μου ενισταμαι οταν παρεκτρεπεται των αρχικων της κατευθυντηριων γραμμων, κυριως ως προς την μουσικη της κατευθυνση!

Βρε Γιωργη δε μου παει η καρδια να "αυτοκαταστρεψω" αυτο το μηνυμα σου ;-)

Να ξερεις οτι περιμενω νεα απο τις επερχομενες εμφανισεις σου!

@ doratsirka: Αγαπητη καλως ορισατε! Ναι ο Γιωργης εκανε δυναμικη εισοδο στο blogging και ας τον επαινουσουμε με την παρουσια και τα σχολια μας!
Ο Θερμεσιλαος για αλλη μια φορα με συστηνει σε ανθρωπους που ειμαι σιγουρος πως θα πω εν καιρο "Χαρηκα!"

@ dimosthenis s.: Σσσσ, τηρησε σιγη ιχθυος φιλε μου! Την καλυτερη δουλεια κανεις! Δε βλεπεις εμενα που παρερμηνευομαι ολη την ωρα ;-)

venus in furs είπε...

είμαι αναγνώστριά σου αρκετό καιρό τώρα. δεν είδες το blog μου γιατί απλά δεν υπάρχει τέτοιο! οπότε θα συνεχίσω να διαβάζω τα posts σου και πλέον θα αφήνω το σχολιάκι μου, έτσι για να τα λεμε!