31/3/08

It had to be you ! ! !

Μικρη μου Γαλατεια,

Αλλη μια φορα αφηνομαι (η μαλλον παραδινομαι ολοκληρωτικα) στην τυχαια πληκτρογραφηση κι ευελπιστω πως τελικα θα καταφερω να σου μεταφερω τα πιο μυχια συναισθηματα μου καθως και τις ανομολογητες σκεψεις μου! Και ξερω οτι ισως να μην πραττω ορθα, συμφωνα παντα με τους κανονες που διεπουν μια παρτιδα σκακι μεταξυ μιας γυναικας κι ενος ανδρα, ομως οπως και να 'χει εγω θα συνεχισω να σου αποκαλυπτομαι οσο κι αν εσυ τηρεις σιγην ιχθυος. Ξερω πως τωρα εχεις ετοιμη την απαντηση στο βιαστικο (μα παντα ποθητο) σου στομα, μα μη βιαστεις αυτη τη φορα να μου πεις πως αυτο ειναι κατι που εγω θελησα. Οχι μικρη μου, δεν αποποιουμαι τις ευθυνες μου μα δεξου κι εσυ τις δικες σου.

Και επειδη σημερα, μιας και σε "ενιωσα" κοντα μου το πρωι, δεν ειμαι διατεθειμενος επ' ουδενι να σε στεναχωρησω καθολου, δε θα αναφερθω σε κατι που μπορει και μονο να συννεφιασει το προσωπο σου. Ή εστω θα προσπαθησω μιας και σου υποσχεθηκα να μην σκεφτω ουτε στιγμη τι και πώς θα σου γραψω.

Μικρη μου, ακουω τραγουδια ολη την ωρα και σκεφτομαι αν θα σου αρεσαν η αν θα σε αγγιζαν ωστε να σου τα αφιερωσω. Και ξερω πως κατι τετοιο ειναι παρατολμο, μιας και δε σε εχω κοντα μου, ωστε να σου εξηγω τους λογους που επελεξα το καθενα ξεχωριστα. Τι σημαινει για μενα, τι με εκανε να σκεφτω αναφορικα με σενα η ακομη και να εικασω τι πιστευω οτι θα ενιωθες εσυ στο ακουσμα του. Ομως κατι τετοιο ειναι ριψοκινδυνο για τον μαλλον ατολμο αυτες τις μερες Πυγμαλιωνα σου (αν οχι δειλο) αφου το μονο που σκεφτομαι οτι θα κανεις ειναι με παρερμηνευσεις και να να αδιαφορησεις φερ'ειπιν για το 90 % των στιχων ενος τραγουδιου και να αρκεστεις σε μια στροφη με αποτελεσμα να καταλαβεις κατι λαθος.

Παρολα αυτα, ειναι μερες τωρα που εχω κατα νου να σου αφιερωσω ενα τραγουδι πασιγνωστο σε ατομα της ηλικιας μου, μα πιθανοτατα αγνωστο σε σενα. Παντοτε βεβαια να ξερεις οτι επιθυμω να με διαψευσεις μετα απο κατι τετοιες, φαινομενικα και μονο, επηρμενες μου δηλωσεις, μιας και μονο τετοιες δεν ειναι!!! Αφου κατα βαθος, τρελαινομαι απο χαρα καθε φορα που διαπιστωνω οτι η παντοτε μικρη στα ματια μου Γαλατεια εχει γνωσεις που συνομιληκες φιλες μου θα ζηλευαν αλλα ποτε δε θα παραδεχονταν.

Κι επειδη εχω πολυ καιρο να σου βαλω να ακουσεις ενα ξενογλωσσο τραγουδι αποψε διαλεξα ενα τραγουδι σταθμο στην ιστορια της τζαζ που δεν ειναι αλλο απο το "It had to be you" που μεταξυ πολλων αλλων, ακουγεται και στην θρυλικη "Casablanca". Βεβαια ενα πολυτραγουδισμενο τραγουδι σαν κι αυτο, εχει την τιμη να εχει κατα καιρους τιμηθει απο πολλους κι αξιολογους τραγουδιστες οπως ο Sinatra, η Holiday, ο Armostrong, o Bennett και πολλοι αλλοι. Εγω διαλεξα για τα πιο νεανικα σου αυτια μια πολυ προσφατη εκδοση του, απο τον δημοφιλη αν και ελαφρα "ποπ" Μichael Buble.

Ακουσε την λοιπον, οπως συχνα μου εχεις ομολογησει στο replay, μεχρι να το νιωσεις μεχρι το τελευταιο σου κυτταρο οτι μονο εσυ ησουν για μενα η τελεια γυναικα, κι αν δεν σε ειχα "πλασει" εγω, τοτε θα ειχες εμφανιστει στη ζωη μου με τον πιο καρμικο τροπο, για να την αλλαξεις εκ τοτε ριζικα και δια παντος.

Ο Πυγμαλιωνας σου.

Y.γ. Σου στελνω και παλι μια παλια μου επιστολη κυριως για να ακουσεις ξανα ενα τραγουδι που "ξερεις" οτι θελω αλλη μια φορα, πιο σιγουρος αυτη τη φορα, να προσεξεις λεξη-λεξη.


http://pygmaliwn.blogspot.com/2007/11/blog-post_10.html



Michael Buble - It Had to Be You



It had to be you, it had to be you.

I wandered around, and finally found - the somebody who

Could make me be true, could make me be blue.

And even be glad, just to be sad, thinking of you.

Some others I've seen, might never be mean.

Might never be cross, or try to be boss,

But they wouldn't do.

For nobody else, gave me a thrill

with all your faults, I love you still.

It had to be you, wonderful you.

It had to be you! ! ! ! !


Πατα το PLAY και δυναμωσε τα ηχεια!!!


boomp3.com

6 σχόλια:

kanataki είπε...

ειναι το πιο it had to be you τραγούδι


μα το πιο!

Σκορπινα είπε...

Καλημέρα!!
Καλό μήνα....

Κομματάρα...

Και πολύ συναίσθημα βρε παιδί....

Φιλιά...

Ανώνυμος είπε...

"σε ατομα της ηλικιας μου"... γράφεις στο τέλος της πρώτης σειράς της τέταρτης παραγράφου της επιστολής σου. Όμορφα συναισθήματα ξεβράζει η ψυχή σου...και επειδή πιάστηκα από το θέμα της ηλικίας σου...και από τα ωραία τραγούδια που βρίσκεις... ψάχνω εδώ και μέρες "το τρυφερό σου ροζ" από Αρλέτα...αν θυμάμαι καλά είναι του Λάκη (με τα ψηλά ρεβερ) Παπαδόπουλου. Μήπως το έχεις υπ' όψιν σου?

Ευχαριστώ εκ των προταίρων για τον χρόνο σου...

ΠΥΓΜΑΛΙΩΝ είπε...

@ kanataki

Φιλτατη Τσαπερδονα,

Γιαυτο και γω το αφιερωσα στην Γαλατεια μου! Την ΠΙΟ it had to be you (and only you) κοπελα που υπαρχει!!!

@ Σκορπινα

Πολυ συναισθημα για μια σκορπινα, I know, μα τι να κανουμε???

@ Ο/Η Ανώνυμος

Αγαπητε/η ανωνυμε/η

Ειναι "τρομακτικο" το γεγονοςοτι εχτες το βραδυ ακουγα στο ραδιοφωνο μια λαιβ συναυλια της Αρλετας κι αναμεσα σε ολα χαρηκα οταν ακουσα μετα απο χροοονια το Batida de coco και το τρυφερο σου ροζ!!!

Καταλαβαινεις την εκπληξη μου οταν πριν λιγο ειδα το σχολιο σου και συνειδητοποιησα οτι το καρμα συνεχιζει να με τροφοδοτει με σημαδια!!! Ειδικα τωρα...

Anyway, το τραγουδι αυτο το εχω στην συλλογη μου. Στειλε μου ενα μειλ στη διευθυνση που εχω στην αρχικη σελιδα του μπλογκ μου η προσθεσε με στις επαφες του μεσεντζερ ωστε να βρουμε ενα τροπο να σου το δωσω!

Με μια συμφωνια: θα θελα να μου γραψεις τι ειναι αυτο που σε κανει να σκεφτεσαι οταν ακους αυτο το τραγουδι! Ειναι ενα προσωπικο μου κολλημα, να βιωνω εμμεσως κι αυτα που νιωθουν κι οι αλλοι με τα αγαπημενα τους τραγουδια!

Μετα τιμης,

Πυγμαλιων

Я верю в Сталина είπε...

καλά πού είσαι;

Я верю в Сталина είπε...

σου είχα αφήσει και σχόλιο που πια δεν υπάρχει. anyway, σε ψάχνω λέμε!