28/5/08

O μονολεκτικος ορισμος της Ουτοπιας ; ; ;

Μικρη μου Γαλατεια,

Κάθε νεα μου επιστολη είναι μια διαρκης προσπαθεια για μια νεα ματια σε θεματα που φανταζουν χιλιο-ειπωμενα. Κα πώς να μην νιωθω ετσι αλλωστε, αφου τα συναισθηματα μου για σενα, είναι ιδια κι απαραλλακτα, από την πρωτη στιγμη που σε αντικρυσα. Είναι τοσο κοινοτυπο μα συναμα και τοσο σπανιο αυτό που καποιοι ρομαντικοι αποκαλεσαν κεραυνοβολο ερωτα. Απορω όμως, πως καταφερνουν και αποκαλουν υποφερτη τη ζωη τους, οσοι δεν βιωσαν εστω και μια φορα, αυτό το απροσδκητο, απροσδιοριστο κι απαραμιλλο συναισθημα!

Τι κι αν δεν εχω κανει στο παρελθον, για το κρυφο αντικειμενο του ποθου μου; Είναι τετοια η κινητηρια δυναμη που με ωθει κατά τη διαρκεια του ερωτικου παροξυσμου, ώστε καμια τροχοπεδη, οσο ισχυρη κι αν είναι κι οσο βαρυγδουπα ονοματα κι αν παρει (λογικη, ηθικη, αναστολη κ.α) δεν είναι ικανη να με ακινητοποιησει κατά την περιστροφικη μου κινηση, ως δορυφορο, με αξονα περιστροφης μου και κεντρο του συμπαντος το θυληκο μου Ηλιο!

Δεν ξερω αν είναι «πρεπον» η πολιτικως ορθο να σου απαριθμησω όλα τα αδραγαθηματα (η απερισκεψιες κατά αλλους) εχω τολμησει, υπο την επήρεια του δηλητηριου, που φερουν οι εμποτισμενες σε αυτό αιχμες των βελων του φτερωτου Ερωτα! Κι αυτό γιατι αναποφευκτα, μερικα από αυτά που θα απαρτιζαν το κοινως λεγομενο αγγλιστι «Top 10», σιγουρα θα αφορουσαν και καποιες από οσες προυπηρξαν εσου μικρη μου. Κι ετσι θα διαφαινοταν το ψεμα μου (η εστω η υπερβολη) , όταν σου δηλωνα ωρες μικρες, εχοντας σε στην αγκαλια μου, πως με την ελευση σου στη ζωη μου, διεγραψες οριστικα, τα οποια, εστω και αχνα ιχνη, ειχαν αφησει οι προκατοχοι του θρονου σου στην καρδια μου.

Ετσι λοιπον, θα αποφυγω αυτή την υπουλη παγιδα, που παρ’ολιγον θα εστηνα οικοιοθελως και αυτοβουλως στον εαυτο μου. Όμως θα σε καλεσω να ανακαλεσεις από τη μνημη σου, οσα ρισκα εχουν πεσει στην αντιληψη σου φυσικα, κι αφορουν αυτά που εχω παρει για να συνεχιζω να σε εχω στη ζωη, με οποιον τροπο εχω επιλεξει η εστω μου επεβληθει από τις συνθηκες. Όμως εστω κι ετσι, θα θελα να ξερεις ότι αυτή είναι μονο η αρχη, σε μια σισύφεια προσπαθεια μου να σου αποδειξω, ότι με μενα στο πλευρο σου, θα μπορεσεις να ξεπερασεις κάθε εμποδιο προς την Eυτυχια, που μεχρι τωρα θεωρουσες ως τον απολυτο και μονολεκτικο ορισμο της Ουτοπιας!


O Πυγμαλιωνας σου.


Υ.Γ. Αποψε αποφασισα να πρωτοτυπισω και μη με ρωτησεις το γιατι, απλα διοτι η απαντηση πολύ απλα δεν υπαρχει! Ετσι σκεφτηκα να σου στειλω δυο τραγουδια αντι ενός, αγγλικα αντι ελληνικων και ιδιατερως από ένα υπεροχο soundtrack, που εντυνε μουσικα μια αγαπημενη μου ταινια. Αυτή δεν είναι άλλη από την αισθημτικη κομεντι «Notting Hill» με τον Χιου Γκραντ και την Τζουλια Ρομπερτς. Ευχομαι πρωτον να σου αρεσει η ταινια, ώστε να μην απορριψεις εκ προιμιου και τα συγκεκριμενα τραγουδια, και δευτερον να μην εγειρω με αυτή μου την επιλογη, τις οποιες σινεφιλ ενστασεις από τον αγαπητο μου kioy! Το πρωτο τραγουδι είναι το πασιγνωστο «She» από τον μοναδικο Elvis Costello και το δευτερο το πολυακουσμενο «Ain’t no sunshine» σε μια ιδιατερη εκτελεση από τον Bill Withers. Καλη ακροαση μικρη μου και να ξερεις πως αυτή είναι μια από τις ταινιες που θα θελα να δουμε μαζι, με πιο πιθανη περιοδο αυτή των καλοκαιρινων μας διακοπων, αν και φυσικα εχω ηδη αλλα σχεδια για μας, από το να καθηλωθουμε μπροστα σε μια τηλεοραση! «Ετοιμαζω ταξιδι μοναχα για παρτη σου…»




"She"

Elvis Costello



She
May be the face I can't forget
The trace of pleasure or regret
May be my treasure or the price I have to pay
She
May be the song that summer sings
May be the chill that autumn brings
May be a hundred different things
Within the measure of a day

She
May be the beauty or the beast
May be the famine or the feast
May turn each day into a heaven or a hell
She may be the mirror of my dreams
The smile reflected in a stream
She may not be what she may seem
Inside her shell

She
Who always seems so happy in a crowd
Whose eyes can be so private and so proud
No one's allowed to see them when they cry
She
May be the love that cannot hope to last
May come to me from shadows of the past
That I'll remember till the day I die

She
May be the reason I survive
The why and wherefore I'm alive
The one I'll care for through the rough in ready years
Me
I'll take her laughter and her tears
And make them all my souvenirs
For where she goes I've got to be
The meaning of my life is

She

She, oh she

Πατα το PLAY και δυναμωσε τα ηχεια!!!


boomp3.com




«Ain’t no sunshine»

Bill Withers


Ain't no sunshine when she's gone.

It's not warm when she's away.

Ain't no sunshine when she's gone

And she's always gone too long anytime she goes away.



Wonder this time where she's gone,

Wonder if she's gone to stay

Ain't no sunshine when she's gone

And this house just ain't no home anytime she goes away.



And I know, I know, I know, I know, I know,

I know, I know, I know, I know, I know, I know, I know,

I know, I know, I know, I know, I know, I know,

I know, I know, I know, I know, I know, I know, I know, I know



Hey, I ought to leave the young thing alone,

But ain't no sunshine when she's gone, only darkness everyday.

Ain't no sunshine when she's gone,

And this house just ain't no home anytime she goes away.



Anytime she goes away.

Anytime she goes away.

Anytime she goes away.

Anytime she goes away.

Πατα το PLAY και δυναμωσε τα ηχεια!!!

boomp3.com

7 σχόλια:

Χριστίνα Ανέφελη είπε...

Υπάρχει άραγε ευτυχία, με ή χωρίς έρωτα; Ακόμα το ψάχνω φίλε Πυγμαλίωνα... Κάτι μέσα μου μού λέει πως δεν είναι ουτοπία.

Όμορφα τα λες στον πρόλογό σου, κι επίσης θαυμάσια τα τραγούδια που επέλεξες να μοιραστείς μαζί μας!

Καλό σου βράδυ!

Madame Bovary είπε...

Πολύ ωραία τραγούδια πράγματι, μα η περίπτωσή σου με προβληματίζει ολοένα και περισσότερο. Τελικά υπάρχει η Γαλάτεια? Ετοιμάζεις και ταξίδι για μια που τόσο καιρό μας δίνεις την εντύπωση ότι είναι ενας ευσεβής πόθος, μια ιδανική μορφή γυναίκας, η εκάστοτε αγαπημένη, δεν ξέρω κι εγώ τι; Με συγχωρείς, αλλά δεν μπορώ να ξεφύγω από τον ορθολογισμό μου! Μπορεί το ταξιδι να ειναι μια "νοερή περιπλάνηση στα εξωτικά νησιά του έρωτα", που το πεζό μυαλό μου δεν μπορεί να συλλάβει, ξέρω κι εγώ; Δε ζητώ οποιεσδήποτε διευκρινήσεις- αλίμονο αν το έκανα!- απλώς εκφράζω την απορία και την ταυτόχρονη ανησυχία μου για την περίπτωση Πυγμαλίων-Γαλάτεια. Αυτά.

ΠΥΓΜΑΛΙΩΝ είπε...

@ Ανέφελη

H αναζητηση της ευτυχιας ειναι που κραταει το ανθρωπινο ειδος εν εγρηγορσει! Αν τωρα αυτη δεν υπαρχει αλλα καταφερνει εστω και με την ανυπαρξια της να μας προσφερει ενα σκοπο στη ζωη, ε τοτε τι να πω;;;

Αξιζει ακομη κι η ψευδαισθηση της ευτυχιας!

Πολυ βαρια θεματα ομως δε νομιζεις; Ερωτευσου κι ολα αυτα θα φανταζουν περιττα αναλυσεως και διεξοδικων συζητησεων ;-)

@ Madame_Bovary

Συγγνωμη αγαπητ κυρια Μποβαρυ μα δε διατιθεμαι να δωσω την οποιαδηποτε εξηγηση, διαυκρινηση η αναλυση αναφορικα με τη Γαλατεια μου!

Θαρρω πως πολλα ειναι μαλιστα απο τα στοιχεια που απαρτιζουν την ολοτητα της, που κατα καιρους αφηνω να διαφανουν μεσω των επιστολων μου στους λαθραναγνωστες τους!

Οποτε συγχωρηστε με, μα δεν θα απαντησω σε καμια απο τις αποριες σας, μιας κι ετσι θα εναντιωνομουν στη βασικοτερη αποφαση που πηρα, κατα τη δημιουργια αυτου του ιστολογιου!

Α, και να μην ξεχασω: Μονο ορθολογικη δεν σας εχω χαρακτηρισει! Ισως βεβαια και να απατωμαι...

kioy είπε...

Άλλο ένα υπέροχο κείμενο αγαπητέ μου Πυγμαλίων...
Αλλά εγώ θα σταθώ στην συχνότητα που μας έρχοναται οι επιστολές σου, που μας γεμίζουν αισιοδοξία για αυτή την πιο επιμελή "επικοινωνία" και τον τρόπο που αγγίζεις τις δικές μας ευαισθητές χορδές χτενίζοντας στα νήματα της καρδιάς μας τις δικές μας Γαλατείες!

Για την ταινία δεν θα πω τίποτα, άλλωστε παρά τις (διαφαινόμενες) διαφωνίες μας θα ήτο λόγος άλογος να εναντιωθώ σε αυτή την αισθαντική σου εμπειρία. Πάντως το soundtrack είναι απίστευτα συναισθηματικό...
Την ειλικρινή μου καληνύχτα!

Zijay είπε...

Λες και δεν το ξέρεις πως η "Ουτοπία"..."είναι αυτό που περιμένουμε να 'ρθει..."!

dr.SeenG είπε...

Έλα βρε Πυγμαλίωνα. Που εξαφανίστηκες; Με γεια και το νέο λαπ τοπ φίλε μου!
Πολύ ωραία τα τραγούδια, για ακόμη μία φορά. Το ένα το άκουσα εδώ για πρώτη φορά και το κατέβασα αμέσως.
Ελπίζω να είσαι καλά. Και άντε να δούμε πότε θα γίνει η δουλειά ε...
Περιμένω να με πεις.
Καλά να περνάς και φιλιά σε όλες τις Γαλάτειες αυτού του κόσμου...

Ανώνυμος είπε...

Το ομολογώ κανείς δεν μπορεί να αντισταθεί στο SHE!