21/7/08

Οσα θελω να σου πω...

Μικρη μου Γαλατεια,

Ειναι μερες τωρα, που παρα το φορτο εργασιας, "ξεκλεβω" μερικες ωρες την ημερα για να παω για μπανιο, μιας και η θαλασσα απεχει απο το σπιτι μου μονο 200 μετρα και ειναι τουλαχιστον αμαρτια να την αφηνω ανεκμεταλευτη! Θυμαμαι καποια καλοκαιρια, που για διαφορους λογους αναγκαστηκα να περασω το καλοκαιρι μου διαμενοντας στην Πατρα, η ακομη χειροτερα στην Αθηνα, με αμεσο αποτελεσμα να βιωνω το ανυποφορο αλγος του νοστου, κυριως εξαιτιας της ψυχολογικης στερησης της θαλασσας!

Φαντασου πως εχω βγει για περιπατο παρα θιν' αλλος, στις 2 η ωρα το πρωι, μετα απο βραδυνη εξοδο, για να κατευνασω τα ηθη απο τη νυχτερινη παραφροσυνη, η ακομη και στις 7 το πρωι, οποτε η πρωινη αυρα καλουσε τα ρουθουνια μου να αφυπνηστουν με βαθιες εισπνοες θαλασσινης αλμυρας. Και ξερω πως τωρα θα ζηλευεις και θα με κατηγορεις ερημην μου, που απεφυγα επιμονα και διπλωματικα με παραπλανητικες αντιπροτασεις, την παρακληση σου για μπανιο, κατα την εαρινη σου αφιξη.

Καθε μεσημερι λοιπον, ακολουθω καποιες συνομιληκες σου φιλες μου, σε παραλιακα στεκια, με δυνατη μουσικη και "αφθονο κεφι"! Τα εισαγωγικα μου ενεχουν το στοιχειο της ειρωνιας, μιας κι εχω αρχισει να συνειδητοποιω πως μεγαλωνω, απλα και μονο αφου, εστω και σιωπηρα, κατακρινω και απορριπτω τις επιλογες της σημερινης νεολαιας. Και ξερω οτι ρισκαρω να χαρακτηριστω πουριτανος, μα αδυνατω να δεχτω αναντιρρητα οτι, ολο αυτο το ξεσπασμα την υπερεκκρισης εφηβικων και μετεφηβικων ορμονων, εκδηλωνεται και λαμβανει κυριολεκτικα σαρκα (και οστα) τοιουτοτροπως!

Κοριτσια κι αγορια παρατεταγμενα, σε συμμετρικους σχηματισμους, ξαπλωμενα στην αμμο, απολαμβανουν ενα υπερτιμολογημενο ροφημα καφεινης η αλκοολης, με ανταλλαγμα αυτο το δουναι και λαβειν της οποιας αναγνωρισιμοτητας! Με τη συνοδεια της προσωπικα επιλεγμενης μουσικης στα ακουστικα του ipod μου, παρατηρω κι κατηγοριοποιω συμπεριφορες κι αντιδρασεις, απο καθαρα κοινωνιολογικη κι ανθρωπολογικη διαστροφη. Ειναι τετοιο το ενδιαφερον μου, που εχω παραμελησει πλημμελως την αναγνωση μερικων βιβλιων, που εχω υποσχεθει στον εαυτο μου να ολοκληρωσω πριν τα καλοκαιρι αυτο αποτελεσει παρελθον.

Αυτο που μου εχει προκαλεσει ιδιαιτερο ενδιαφερον ειναι ολη αυτη η υποτιθεμενη εν αφθονια σεξουαλικοτητα, που αγγιζει ηλικιες, που με κανουν να αναρρωτιεμαι οχι για τα ιδια τα παιδια (γιατι σε αυτα αναφερομαι) αλλα τους γονεις του, και την οποια επιμελεια επιδεικνυουν ως προς την διαπαιδαγωγηση τους! Κορμια γεματα ομολογουμενως αξιοθαυμαστα εργα της τεχνης της δερματοστιξιας, με αρκετα σκουλαρικια, κρικους και spikes που θα εκαναν τα μηχανηματα ανιχνευσης μεταλλικων αντικειμενων του Ελ. Βενιζελος να τιτιβιζουν ρυθμικα για ωρα, και μαγιω που δεν χρηζουν καμιας προσπαθειας και φαντασιας ωστε να εισαι σε θεση να φανταστεις τι υποτιθεται οτι εφευρεθηκαν να αποκρυπτουν!

Και ειμαι σιγουρος οτι ηδη πολλοι εν δυναμει λαθραναγνωστες θα εχουν σχηματισει μια εικονα για μενα, που μονο εσυ θα μπορουσες να μετασχηματισεις πειστικα, μα ειλικρινα δε νομιζω οτι ολη αυτη η συμπεριφορα δε σημαινει απαρατητα προοδευτισμο και ελευθερια! Αντιθετως θαρρρω ιδιαιτερως αυτιστικο να ειναι ολα αυτα τοσο προκλητικα διαθεσιμα και παλι ουσιαστικα να παραμενουν μονο μια ψευδαισθηση, αφηνοντας και στα δυο φυλα την πικρη επιγευση μιας αναποτελεσματικης και φρουδας ελπιδας, για κατι περαν μιας ανωριμης οφθαλμολαγνειας!

Και βαβαια δε θα με ακουσεις να υποστηριζω οτι η νεολαια μας εχει παρει τον κατηφορο και θα πρεπει να επαναδραστηριοποιηθει η δικαστικη κοινοτητα με σκοπο της συνταξης ενος νεου νομου 4000! Η οτι ολες αυτες οι "χαμενες" ωρες στην παραλια θα μπορουσαν να ανακατευθυνθουν προς την μελετη! Ημαρτον! Απλα φανταζομαι οτι θα ειναι ακομη πιο απογοητευτικο για ολους να μενουν μονο σε αυτα τα παιδια, που τα εμαθαν να βιαζονται να παραστησουν τους ενηλικες!

Αλλωστε μονον εγω δεν δικαιουμαι να μιλω για αυτα μικρη μου, οταν εσενα απο μικρη σε συνεβουλευα να χαιρεσαι τα νιατα σου, εστω κι κατι τετοιο με τρομαζε παραφορα, μα οχι να επαιρεσαι για αυτα, με ασκοπη κι ανουσια καταχρηση τους η εστω και λανθασμενη χρηση τους!

Κατανοω οτι ξεκινησα ενα θεμα που δε θα μπορεσω να ολοκληρωσω σε μια μονο επιστολη, παρα το ασυνηθιστα μεγαλο μεγεθος της. Ομως ειλικρινα πιστευω οτι εν μερει εστω εχω δικιο, οταν κατα νου μου εχω εσενα μικρη μου! Εσενα που τα μονα σημαδια στο κορμι σου ειναι τα λευκα κι ανεγγιχτα απο τον ηλιο μερη του! Αυτα που προσμενω καρτερικα μεχρι να δω πριν την περελευση του θερους, ετσι για να μην ξανατραγουδησω και να εννοοω καθε στιχο του τραγουδιου "Καθε Σεπτεμβρη" του ανεπαναληπτα πρωτοτυπου Φοιβου Δεληβορια!

Κι ας ειμαι σιγουρος οτι κι εσυ θα προσπαθησεις να με κανεις οχι μονο να προσεγγισω αλλα ακομη και να ξεπερασω τα ορια μου, με το να μου προτεινεις αλλη μια φορα να απαρνηθουμε τα μαγιω μας εκει που εχω κατα νου να σε παω, οταν θα ερθεις να με βρεις, οπως διασθανομαι μερες τωρα, "διαβαζοντας" τα πασιφανη σημαδια των καιρων!


Ο Πυγμαλιωνας σου.


Υ.Γ. Σημερα αποφασισα να σου στειλω ενα τραγουδακι που σιγουρα αγνοεις και που φαινομενικα (και μονο) δεν συνοδευει με τους στιχους του, το θεμα της παρουσας επιστολης μου! Κι ομως λεει ακριβως "Οσα θελω να σου πω" και συν τοις αλλοις ειμαι σιγουρος οτι θα σε κανει να θελεις απο τις πρωτες νοτες του, να σηκωθεις απο το καθισμα του και να λικνισεις το ανυπερβλητο κορμι σου, που η αναμνηση του και μονο, μου εχει στερησει πολλακις τον υπνο τις τελευταιες βραδιες... φαντασου τι θα προκαλεσει στις αισθησεις μου η επερχομενη απολαυση του!


ΤΖΕΝΗ ΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΥ


"ΟΣΑ ΘΕΛΩ ΝΑ ΣΟΥ ΠΩ"







Πάτα το "PLAY" και δυνάμωσε τα ηχεία !!!


boomp3.com

13 σχόλια:

Sophia είπε...

Το δυσάρεστο είναι όταν οι νέοι, αποδεικνύονται πιο συντηρητικοί από τις προηγούμενες γενιές...
;-D

naya είπε...

Eγω πιστευω οτι πατε για μπανιο αργα αγαπητε!Αν πηγαινετε νωρις..ειναι αλλιως τα πραγματα!!
Ειναι μια τακτικη για αυτους που ας πουμε "δεν ειναι παιδια αλλα νιωθουν"!Κ επισης ειμαι σιγουρη οτι η νεραιδα σας μετα απο τις συμβουλες σας θα ειναι σιγουρα σεμνη κ ταπεινη..;)

ΠΥΓΜΑΛΙΩΝ είπε...

@ Sophia

Σοφια μου δεν εχεις κι αδικο! Αλλα δεν ξερω τελικα τι ειναι αυτο που καθιστα μια γενια προοδευτικη η συντηρητικη!

Ασχετο...

Μολις συνειδητοποιησα οτι σε εχω διαβασει στο περελθον βρισκοντας το blog σου μεσω της φιλης μου της sophie Jamaica!

Πλακα δεν εχει, αν σκεφτεις τη συνεχεια της γνωριμιας μας;

@ naya

Ναγια μου,

Δεν ξερω αν διαβασες το προφιλ μου, αλλα ειμαι 33 κι οχι...73 ετων, οπως οι κυριοι που πανε για μπανιο στις 6 το πρωι ;-)

Ημουν σιγουρος οτι θα παρερμηνευτουν τα λεγομενα μου αλλα πηρα το ρισκο!

Κι οσο για τη Γαλατεια μου, ποιος σας ειπε οτι την εχω "πλασει" να ειναι "σεμνη κ ταπεινη";;;

Τουναντιον μαλλιστα, αν θυμηθειτε οτι αναφερω οτι πασχιζει να με πεισει να κανουμε γυμνισμου φετος το καλοκαιρι!

Και το αναπαντεχο δεν ειναι οτι προσπαθει, αλλα οτι σχεδον το εχε καταφερει ;-)

Sophia είπε...

Πάντα το έλεγα ότι είναι μικρός αυτός ο πλανήτης!!!
;-D

kioy είπε...

Εγώ πάλι αγαπητέ Πυγμαλίων τάσσομαι υπέρ όσων ανφέρεις! Η νέα γεννιά, και δυστυχώς όλες, έχουν ανάγκη από πρότυπα, που τελικώς επιφέρουν μια αυτοκατασπαραχτική απομάκρυνση από ότι μπορεί να ενέχει ένα μικρό νόημα.
Η νέα γεννιά έχει ανάγκη καθοδήγηση, και τις αρέσει να την βρίσκει σε δήθεν
ριζοσπαστικές προτάσεις, κάτι που εξ ορισμού υποκρύπτει έναν συντηριτισμό, χυδαιότερο του φανερού!
Όμως, δυστυχώς-ευτυχώς, νομίζω πως δεν είναι στο χέρι των γοννέων αυτή η διαπαιδαγώγηση... Καθώς ακόμα και όταν οι γονείς ασχολούνται με τα παιδιά, απλώς στοχεύουν στη δημιουργεία ενός καθρέφτη που θα περιέχει όσο δυνατόν περισσότερο την μορφή τους και μάλιστα στην πιο καθάρια έκφρασή τους. Σαν μια μορφή ζωής μέσα από αυτά, και προσωπικά ένα τέτοιο πάθος μπορώ να το χαρακτηρίσω μόνο ως έναν εγωκεντρικό εκφυλισμό!

προσωπικά πιστεύω πως ο δρόμος για κάτι "υγιέστερο" ειναι προσωπικός και μόνο προσωπικός. Το μόνο που χρειάζεται είναι οι παρακινήσεις εκείνες για να ψάξει κάποιος τα σπαρτά που θα ποδοπατηθούν...

seniorita είπε...

κάθε εποχή έχει και τα καλά της και τα άσχημά της και οι νέοι την ζούνε με διαφορετικό τρόπο με βάση αυτά που τους προσφέρονται...δε μπορώ να πω αν αυτά που κάνουν είναι καλύτερα ή χειρότερα απ'αυτά που έκανα εγώ,σίγουρα κάποια θα είναι καλύτερα κάποια χειρότερα..
ωραία τραγουδάκια βάζεις!

spyros1000 είπε...

oreo blogaki,kalos se vrika.....

Pan είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Το Ψωλικό Εξπρές είπε...

καλώς ή κακώς οι νέοι βιάζονται να μεγαλώσουν αλλά νοσταλγούν τα χαμένα χρόνια και ο πόνος είναι διπλός!

Καλή μας συνέχεια

( σε περίπτωση που δεν εχεις όλο το cd της Χατζοπουλου, πες μου να στο στειλω μεσω mail ή msn)

ΠΥΓΜΑΛΙΩΝ είπε...

@ kioy

Ποσο δικιο εχεις και ποσο συμφωνω σε ολα να ξερες φιλε κιου!

Ειδικα για την ψευδαισθηση εμμεσης αθανασιας των γονεως και την εμμονη για τη δημιουργια ενος κλωνου η κακεκτυπου καλυτερα!

Εγω λοιπον απλα αρκουμαι να εκφραζω τα πιστευω μου στη Γαλατεια κι αυτη εχει την ωριμοτητα να αποφασισει!

@ seniorita

Χαιρομαι που σας αρεσουν οι μουσικες μου επιλογες αγαπητη, κι ελπιζω να αρεσουν εξισου και στη μικρη μου ;-)

@ spyros1000

Καλως ηλθες και θα χαρω να ξαναρθεις με περισσοτερους λογους να χαρεις!

Σε ευχαριστω για τα καλα σου λογια...

@ anypopti

Αυτο που παντα ελεγα ειναι πως δεν υπαρχει τιποτε χειροτερο απο την εθελουσια απωλεια της νιοτης με μονο ανταλλαγμα της οποιας μιμησης "ωριμοτερων" συμπεριφορων!

Σε ευχαριστω για την προσφορα.

ώρα του τέλους είπε...

Γεια σου πατριωτάκι άκου δεν έχεις άδικο αλλά το καλοκαίρι οι νέοι το θέλουν πολύ διαφορετικό να ξεσαλώνουν να στο πω χίμα αλλά κάπου κάπου χρειάζεται να διαβάζουμε και κανένα βιβλίο!!
Καλό σου απόγευμα!!

Το Ψωλικό Εξπρές είπε...

xmm.... nomizw to vrika (toooo cd!!!) :-):-)

ΠΥΓΜΑΛΙΩΝ είπε...

@ blooded girl

Να υποθεσω οτι ησασταν κα ιστην αποψινη συναυλια του Χατζηγιαννη ;-)