28/10/08

Το παρελθον θυμηθηκα...

Μικρη μου Γαλατεια,

Παντα θυμαμαι την εμμονη σου με τις αστρικες επιδρασεις στην ανθρωπινη ψυχοσυνθεση και συμπεριφορα, οπως επισης θυμαμαι να μου λες πως ειναι αδυνατον να καταφερω να απεξαρτηθω απο την προσκολληση μου στο παρελθον, μιας και ανηκω στον αστερισμο του Καρκινου.


Ετσι λοιπον αυτες τις μερες σε θυμηθηκα, επ' αφορμη και του τραγουδιου, που σου στελνω να ακουσεις αποψε, μιας κι οι στιχοι του με συγκινουν καθε φορα που το ακουω, πολλω δε μαλλον αφου κι εσυ μου ειχες καποτε αφιερωσει ενα τραγουδι της Μελινας Ασλανιδου.

Σου ειχα υποσχεθει πως θα ερχομουν να σε βρω αυτες τις μερες, μα η διστακτικη μου φυση δεν με αφησε να αντιταχθω στις αναστολες μου, που μου φωναζαν να μην τολμησω αυτο το ριψοκινδυνο ταξιδι στο παρελθον και στις αναμνησεις, μιας και μονο ενα γρηγορο flash back θα ηταν και τιποτε αλλο!

Βεβαια τα "φαντασματα" του παρελθοντος ξυπνησανε ουτως η αλλως, και μεχρι σημερα αδυνατω να τα ξανακοιμησω. Κι ετσι αποφασισα να τελω εν υπνωσει μεχρι να "κοιμηθουν" κι αυτα!

Η εμπνευση αδυνατει να με επισκεφτει αυτο το δειλινο, κι ουτε ευελπιστω να το κανει οσο κι αν την περιμενω πανω απο το πληκτρολογιο μου. Ετσι αποφασισα να σου στειλω το "αστρικο ψυχοιγραφημα" που καποτε μου ειχες χαρισει με την μελετη του αστρικο μου χαρτη.
Ελπιζω πρωτον να μην εχεις αντιρρηση ως προς αυτη μου την πρωτοβουλια, μιας κι αυτη σου η επιστολη ειναι απο τις πιο "αθωες" που μου εχεις στειλει, αφου αναφερεται αποκλειστικα στα συμπερασματα σου, και δευτερον να λαβω συντομως ενα email με τους "οικους" μου, που περιμενω απο καιρο.

Ο Πυγμαλιωνας σου.Υ.Γ. Σου στελνω τον πινακα του Magritte - "The lovers", που μου θυμησε ο "γιατρος" μου Antoine, υποδηλωνοντας την ερωτικη ασφυξια, που διεκρινε στη σχεση μας!"Πυγμαλίωνά μου,

Τα λόγια είναι περιττά, μιας και πιστεύω να φάνηκε, πως και για μένα η φωνή σου είναι ζωτικής σημασίας. Δυστυχώς σήμερα δεν σε άκουσα πολύ, γιατί η τεχνολογία με πρόδωσε. Όμως πήρα την..."δόση" μου.

Τα λόγια είναι περιττά, γιατι είχαμε μείνει στο τι ζητάς και τι μπορεί να φαντάζομαι ότι ζητάς, όταν μας διέκοψε η μπαταρία του κινητού μου. Λοιπόν, είναι ξεκάθαρο πως υπάρχει μια απότομη διόγκωση συναισθημάτων, αλλά είναι αντιληπτό και από τους δύο.

Ενήλικη είμαι, κι εσύ μεγάλο παιδί, όσο να πεις τα μυαλά μας παίρνουν στροφές, δεν γίνεται τίποτα που να μην θέλουμε, οι καταστάσεις του καθενός είναι γνωστές, οπότε και τα λόγια είναι περιττά. Δεν θα ήθελα να αναλωθείς, προκειμένου να αποσαφηνίσεις την κατάσταση. Θέλω να σ' ακούω απλά να μου μιλάς. Για σενα, για μένα (κυρίως το πρώτο όμως), να μου γράφεις ερωτικές επιστολές και να περιμένεις την αγάπη μου. Ανεπίδοτη όπως οι επιστολές σου... Και όταν κάποτε βρεθώ κοντά σου, να την ρουφήξεις μέχρι την τελευταία σταγόνα που θα σου δωθεί, όπως το μωρό το γάλα από το στήθος της μάνας. Ήθελα να σου τα πω όλα αυτά, αλλά δυστυχώς δεν πρόλαβα στην απογευματινή μας συνομιλία.

Όσο για τα άστρα σου που λένε (οπως ξαναείπα) πολλά άκου τα παρακάτω...τα οποία είναι τάσεις χαρακτήρα και χωρίς απαραίτητα να ισχύουν όλα στον ίδιο βαθμό.

Καρκίνος με ωροσκόπο Δίδυμο!!!

Ο Καρκίνος είναι ζώδιο του νερού. Εξουσιάζεται από την Σελήνη που του προσδίδει "+" στα συναισθήματα, την φαντασία, την δεκτικότητα τον ρυθμό και τήν αίσθηση του χρόνου, του συγχρονισμού με το γύρω περιβάλλον και την προσαρμοστικότητα. Καρκίνος σημαίνει αισθηματικός και πολύ ευαίσθητος. Η φαντασία και το συναίσθημα είναι βαθιά και πλούσια σε έναν τέτοιο άνθρωπο. Είναι ισχυρογνώμον και αποζητά την ασφάλεια της κοντινότητας (οικιότητας, άμεσης επαφής). Μετά τα 30 επιρεάζεται από τον ωροσκόπο του σημαντικά. Με ωροσκόπο Δίδυμο, στοιχείο αέρα ενισχύεται η κινητικότητα που έχεις και η τάση αλλαγής μέρους. Επίσης σημαίνει πως αρχίζεις να επιδίδεσαι σε διαφόρων ειδών ενέργειες, ασχολείσαι με ποικιλία πραγμάτων και έχεις μια τάση να προσδίδει λογικό περιεχόμενο στα αισθήματα και τις προσδοκίες σου. Ο ωροσκόπος σου εξουσιάζεται από τον Ερμή που χαρακτηρίζει έναν άνθρωπο ευφυή και επικοινωνιακό, με τάση να ταξιδεύει, να είναι προσγειωμένος, αλλά συνάμα και πολύ πνευματικός.

Έχεις τον Ήλιο σου στον Καρκίνο. Ο πυρήνας σου, ο εσώτερός σου εαυτός, χαρακτηρίζεται από συναισθηματικότητα, δεκτικότητα, ρυθμό. Η ύπαρξή σου, η διεκδίκηση του εαυτού σου έχει μια βαθύτατα συναισθηματική χροιά και αρκετή ισχυρογνωμοσύνη για το "είναι" σου. Αποζητάς ασφάλεια για τον πολύ εσωτερικό σου κόσμο, αν και για τον εξωτερικό είσαι πολύ δοτικός και επικοινωνιακός. Είσαι άνθρωπος που αποζητά την οικογένεια (όχι απαραίτητα με την έννοια που όλοι ξέρουμε) αλλά ως μια αίσθηση οικιότητας με έναν άνθρωπο ή και με πολλούς (συχνά).

Έχεις τη Σελήνη στον Τοξότη. Η Σελήνη εκπροσωπεί τα συναισθήματα, τη δεκτικότητα, την φαντασία και μας δίνει μια αντανάκλαση του ρυθμού και της αρμονίας ενός ανθρώπου. Επιδρά στην προσαρμοστικότητα και αλλάζει την κινητικότητα και την μεταβλητότητα-αστάθεια κάποιου. Εδώ έρχεται ο Τοξότητς της ασταθούς φωτιάς να προσδώσει επιπλέον στην αστάθεια και μεταβλητότητα. Διακατέχεσαι λοιπόν, από ένα ελεύθερο πνεύμα όσον αφορά όλα όσα εκπροσωπεί η Σελήνη. Αγαπάς πολύ την κίνηση και αυτό σου προσδίδει ρυθμό, καθώς επιδίδεσααι και σε πολλά ταξίδια (ή τουλάχιστον σου αρέσουν πολύ). Παρ' όλα αυτά ο συναισθηματικός σου κόσμος παραμένει αυμετάβλητος αλλά και δεκτικός.

Με τον Ερμή σου στους Διδύμους, ο λόγος, η ορθολογιστική ικανότητα, καθώς και η τέχνη του γραπτού και προφορικού λόγου, η διαδικασία της εκμάθησης και επιδεξιότητας σε χαρακτηρίζουν σε υπερθετικό βαθμό. Όλα αυτά που εκπροσωπεί ο Ερμής έρχονται να πολλαπλασιαστούν, λοιπόν, από τους Διδύμους και να χαρακτηρίσουν το Λόγο σου από ένα πνεύμα ευφυϊας, επικοινωνίας. Σου αρέσει να μαθαίνεις στον εαυτό σου και τους άλλους, καθώς ξέρεις επίσης πως να ισοσταθμίζεις τα πράγματα.

Η Αφροδίτη στον Λέοντα! Η Αφροδίτη όπως θα μπορείς εύκολα να φανταστείς εκφράζει την ομορφιά (όχι απαραίτητα μόνο εξωτερική), την αισθητική και καλαισθησία ενός ανθρώπου. Την ευχαρίστηση, τον ερωτισμό, την αρμονία. Όλη αυτή η απόλαυση του ερωτισμού και της αρμονίας, λοιπόν, μέσα στον Λέοντα σε κάνουν να αποκτάς μια αίγλη, γοητεία και γενναιοδωρία σε αυτόν τον τομέα. Αποκτάς την κεντρική προσοχή και γίνεσαι ο ερωτικός αρχηγός-καθοδηγητής.

Ο ¶ρης σου είναι στον Κριό. Ο ¶ρης είναι εκείνη η πλευρά του ανθρώπου που έχει να κάνει με την ενέργεια. Με τη δυναμικότητα, το κουράγιο, την αποφασιστικότητα, την αίσθηση ελευθερίας, της αυθόρμητης διάθεσης, τον τρόπο που κάνεις τα πράγματα τόσο καλά, όσο και μια καλοοργανωμένη επίθεση. Σε εσένα όλα αυτά έχουν πάρει τα + του Κριού, που χαρακτηρίζει όλες αυτές τις δυνάμεις με τον εγωισμό, και μια διάθεση συνεχούς αναζήτησης.

Με τον Δία στον στον Κριό επίσης, η βασική φιλοσοφία ζωής και η αναζήτηση του προσωπικού νοήματος θεμελιώνονται γερά. Η προσπάθειά σου για πνευματική ανάπτυξη και επέκταση ενισχύονται από κουράγιο, ενέργεια, αλλά και από αυθορμητισμό. Προσοχή όμως, γιατί συχνά μπορεί να γίνεις και απερίσκεπτος στην προσπάθεια αυτή.

Ο Κρόνος σου βρίσκεται στον Καρκίνο. Τουτ' έστιν, στην αίσθηση της δικαιοσύνης, της ηθικής, στον εντοπισμό των ορίων σου, στον τομέα της αντοχής και της αυτοσυγκέντρωσης, στην επιφυλακτικότητα, την σύναιση και την προθυμία επιρεάζεσαι από τα συναισθήματα και από μια ελαφρώς εγωκεντρική τάση.

Ουρανός στον Ζυγό, μας λέει για την διαίσθηση που έχεις. Για τις αιφνίδιες εμπνεύσεις, το άνοιγμα και τη δεκτικότητα απέναντι σε ότι νέο, άγνωστο και ασυνήθιστο. Καθώς και την ξεκάθαρη ενόραση που έχεις (αν έχεις), διότι με τις επιρροές του Ζυγού,προσδίδεις πολλή ισορροπία (που δεν σου χρειάζεται πάντα) στο οτι συμβαίνει. Βέβαια σε όλες αυτές τις πτυχές σου, ο Ζυγός προσδίδει την ταχύτητα μιας και στοιχείο έχει τον αέρα, καθώς και μια τάση να εκθέτεις συχνα τον εαυτό σου σε τέτοιου είδους εμπειρίες.

Ο Ποσειδώνας σου βρίσκεται στον Τοξότη. Εδώ θα μάθεις για τις "υπερ"-αισθήσεις σου. Τον υπερβατισμό και τις μυστικιστικές εμπειρίες. Για την αντίληψη του αληθινού και της αυταπάτης, της πραγματικότητας και της ψευδαίσθησης. Ο Τοξότητς εδώ σου προσφέρει ένα ανοιχτό πνεύμα σε τέτοιου είδους εμπειρίες. Μα πολλές φορές τις αντιμετωπίζεις με μια ανεμελιά, χωρίς να προσδίδεις τη σοβαρότητα που τους χρειάζεται. Έτσι συχνά οδηγείς τον εαυτό σου στις ψευδαισθήσεις (χωρίς όμως να χάνεις τον στόχο σου). Σου αρέσει να περιπλανάσαι και να ταξιδεύεις σε τέτοιες εμεπειρίες, πριν φτάσεις στην καθαρή αλήθεια.

Τέλος, ο Πλούτωνάς σου βρίσκεται κι αυτός στον Ζυγό. Ο Πλούτωνας είναι ο κατ' εξοχήν πλανήτης του υπερβατισμού. Η πλευρά σου εκείνη, που έχει να κάνει με το πως μαθαίνεις μέσα από τον πόνο των άλλων, που έχει να κάνει με το πως αντιμετωπίζεις το μαγικό, το δαιμονικό. Σχετίζεται με την αναγέννηση και τον θάνατο, όχι απαραίτητα ως απώλεια, αλλά ως ικανότητα ριζικών αλλαγών. (Συμβολισμός κύκλου θανάτου-ζωής...). Ο Ζυγός σε αυτή την περίπτωση προσδίδει ισορροπία στον τόσο υπερβατικό Πλούτωνα. "Ισοζυγιάζει" τις καταστάσεις αλλαγών και σε βοηθά να περνάς από την μια κατάσταση στην άλλη "αναίμακτα" όσο ριζική και να είναι η αλλαγή. Το μαγικό της ζωής και το δαιμονικό του θανάτου έρχονται σε θετική ισορροπία.

Με κάτι τέτοια δεν έχεις να φοβάσαι και πολλά από τη ζωή σου!!!!

Όσο για τους Οίκους σου...

Θα σου πω την επόμενη φορά, γιατί ήδη έχω "πεί" (γράψει) πολλά!

Θα σε περιμένω ...

Φιλιά πολλά...η μικρή σου"

"ΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΘΥΜΗΘΗΚΑ"Και πάλι ξαναγύρισες
Στην σκέψη μου απόψε
Το παρελθόν θυμήθηκα
Ξυπνήσανε φαντάσματα
Με πήρανε τα κλάματα
Καρδιά κι’ αν πόνεσες πολύ
Το δάκρυ αν θέλεις κόψε


Περάσαν απ’ τα μάτια μου
Στιγμές ευτυχισμένες
Και τα σβησμένα όνειρα
Με ρίξανε τα δάκρυα
Κουρέλι σε μιαν άκρια
Με νοσταλγία τριγυρνώ
Σε ώρες περασμένεςΠριν χρόνια που χωρίσαμε
Μια νύκτα σαν απόψε
Ποτέ δεν την λησμόνησα
Έχει η ζωή μας δράματα
Που φέρνουνε τα κλάματα
Καρδιά κι’ αν πόνεσες πολύ
Το δάκρυ αν θέλεις κόψε
Πάτα το "PLAY" και δυνάμωσε τα ηχεία !!!

Εδω θα βρεις την πρωτοτυπη εκδοχη του απο την μεγαλη κυρια του ρεμπετικου τραγουδιου Αννα Χρυσαφη, σε μια σχετικα προσφατη συλλoγη απο το Compact Disc Club, που λεγοταν "Πλατεια Αβησσυνιας",

μιας και θα σου ειναι πολυ δυσκολο να βρεις τον δισκο "Το γιλεκακι που φορεις".
Boomp3.comΟμως η λατρεμενη μου Μελινα Ασλανιδου και οι Απεναντι μας το ξαναθυμισαν πριν απο μερικα χρονια στον ομωνυμο δισκο, που εγινε πασιγνωστος απο το "Τι σου κανα και πινεις", οταν ακουστηκε σε ενα λαιβ επισοδιο του πρωτου Big Brother.


Boomp3.com

6 σχόλια:

ΠΥΓΜΑΛΙΩΝ είπε...

"...Με κάτι τέτοια δεν έχεις να φοβάσαι και πολλά από τη ζωή σου!!!!"


Μπορεις ομως να μου πεις μικρη μου, γιατι φοβαμαι και τη ζωη την ιδια, χωρις εσενα στο πλευρο μου;;;

Antoine είπε...

Και πάλι ξαναγύρισες στις σκέψεις μου απόψε... τι όμορφα λόγια!

Μμμ... μου άρεσε η ιδέα της εγγραφής σου, Πυγμαλίωνα. Και γιατί φοβάσαι να ταξιδέψεις; Πάρε το ρίσκο. Βέβαια, μετά ίσως νοσταλγήσεις τη γλυκειά ηδονή του ταξιδιού, αλλά τουλάχιστον θα την έχεις νιώσει και αυτό δεν είναι λίγο.

Η μικρή σου Γαλάτεια σε νοιάζεται και το καταλαβαίνεις...

Antoine είπε...

"Οι Εραστές" πετυχαίνουν μια ιδιαίτερη νοητική αναζήτηση. Αν και το φιλί αποτελεί σύμβολο αγάπης -πολλές φορές όμως και προδοσίας- τώρα μετατρέπεται σε παράγοντα αποξένωσης, ακόμη και θανάτου. Το μυστήριο του Magritte έγκειται στο σουρεαλισμό του!

A hidden kiss to die for...

L' Aesthéte Soleil είπε...

Αυτή η ανάρτηση είναι μοναδική. Η διφυής υπόσταση αυτού του blog, εκτός από πρωτότυπη είναι και ο ορισμός της προσωπικής ανάδρασης, ενός personal fedback, μεταξύ δύο ερωτευμένων ανθρώπων.
Χαιρετώ Πυγμαλίων

naya είπε...

Ανεπιδοτη οπως οι επιστολες σου..
Επιτελους απαντησε η μικρη μας !!
Καλησπερες

seniorita είπε...

λάτρεψα τον πίνακα που ανάρτησες!δεν τον γνώριζα!