27/7/08

Η πορφυρη λαβωματια...


Μικρη μου Γαλατεια,

Πανε μερες απο την τελευταια μου επιστολη, και ξερω πως αυτο ειναι κατι που σε στεναχωρει, μα οποιαδηποτε προσπαθεια μου να εξοικονομησω χρονο να σου γραψω συχνοτερα, πεφτει στο κενο! Και το μονο που με κανει να νιωθω αβολα ειναι οτι μερικες φορες δεν ειναι αποκλειστικη αιτια η δουλεια μα και οι καλοκαιρινοι πειρασμοι, που με ωθουν σε συνεχη ξενυχτια. Ξερεις ομως οτι αν δεν απολαυσω καθε ευκαιρια που μου δινεται για διασκεδαση, θα καταληξ το χειμωνα να εμφανιζω σημαδια μελαγχολιας (αν οχι καταθλιψης), με αμεσο αποτελεσμα την ολοενα και πιο αραιη επιστολογραφια μου, οπως συνεβε και τον περυσινο χεμωνα... ενα χειμωνα δυσκολο, εξ αιτιας της απολυτης απουσιας σου απο τη ζωη μου!

Αποψε λοιπον αποφασισε η συσσωρευμενη κοπωση που με ταλανιζει, να μη βγω για ποτο. Αν' αυτου, ειμαι αναπαυτικα καθισμενος στο μπαλκονι μου, με το λευκο μου λαπτοπ εμπροσθεν μου, με μουσικη συνοδεια τα αμυδρα ακουσματα του κυπριου Χατζηγιαννη, που αποψε τραγουδαει στο ανοιχτο σταδιο, που βρισκεται μερικες εκατονταδες μετρα απο το σπιτι μου.

Ειναι πλεον μεσανυχτα κι η Κυριακη αυτη αποτελει παρελθον, οποτε κι ενα ονειρο που εβλεπα λιγο πριν ξυπνησω, δεν επαληθευτηκε ποτε! Διοτι οπως ολοσωστα και μελωποιημενα επανελαβε τη γνωστη λαικη ρηση, ο επισης κυπριος Αλκινοος Ιωαννιδης, "Της κυριακης τα ονειρα, μεχρι το μεσημερι". Μετα την παρελευση της δωδεκατης μεσημβρινης, τα κυριακατικα ονειρα θα παραμεινουν μονο στη σφαιρα του απραγματοποιητου η του φανταστικου!

Εβλεπα λεει πως κοιμομουν αναλαφρα, και λιγο πριν ξυπνησω, αποφασισες να με ξυπνησεις με ενα φιλι! Ομως εγω προσποιομουν πως συνεχισα να θεωρω τα θελγητρα του Μορφεα γοητευτικοτερα των δικων σου, με αποτελεσμα εσυ να με φιλας ολοενα και πιο επιμονα και παθιασμενα με αυτα τα επιβλητικα σου χειλη, που συχνα πυκνα τονιζεις με κατακοκκινα κραγιον! Ηταν τοσο ρεαλιστικο το ονειρο αυτο, κι η θερμη σου σχεδον αληθινα βιωσιμη, που ξυπνησα κι ημουν "αναστατωμενος" λες κι οντως ειχες ερθει στου διπλου μου κρεβατιου τις "καλημερες" με "αγριες" διαθεσεις! Σηκωθηκα απροθυμα, αφου ηθελα μια δευτερη ευκαιρια να σε ξανανιωσω σιμα μου, μιας κι ειχα απο μερες συμφωνησει να ακολουθησω μια παρεα φιλων σε ενα συντομο bike trip προς την αγρια ομορφη παραλιακη Μανη!

Οταν περνουσα μπροστα απο τον μεγαλο καθρεφτη της κρεβατοκαμαρας μου, κοντοσταθηκα κι επιμονα προσπαθησα να διακρινω αν ειχες αφησει τα πορφυρα σου ιχνη πανω στα δικα μου χειλη. Ματαια ομως πασχιζα να ανιχνευσω κατι για να πειστω πως με ειχες επισκεφτει κι οτι η αποσταση που μας χωριζει ειχε με μιας εξαλειφθει!

Οταν αργοτερα οδηγουσα κι ειχα στα δεξια μου τον καταγαλανο Μεσσηνιακο κολπο κι αριστερα μου τους σκληροτραχηλους προποδες του Ταυγετου, φορουσα κατω απο το κρανος μου τα ακουστικα απο το ipod κι ακουγα τραγουδια που βαστικα ειχα "περασει" στη μνημη του! Κι ετσι βρεθηκα να ακουω ενα πανεμορφο κι αδικημενο (απο αποψη δημοσιας προβολης κι αναγνωρισιμοτητας) τραγουδι του Σωκρατη Μαλαμα, που ακομη κι εγω ειχα απο καιρο ξεχασει! Ηταν το "Χρονο να λαβωσω" που πρωτακουστηκε τ0 1998, στη μικρου μηκους ταινια "Υψωμα 33" και φιλοξενηθηκε μονο σε δυο συλλογες, που δεν ετυχαν μεγαλης εμπορικης επιτυχιας! Συνειδητοποιησα τοτε, πως εστω κι ετσι ξαναβρεθηκες στη σκεψη μου, και ηταν σαν να με κρατουσες σφιχτα αγκαλια, μιας κα παντα φοβοσουν τις αποτομες εναλλαγες κλισεων, που σε μια τετοια διαδρομη με μηχανη εισαι αναγκασμενος να κανεις ασταματητα, στους φιδισιους δρομους που θα με εβγαζαν στον προορισμο μου.

Κι αφου ολη μερα (ολοφανερα) μονοπωλουσες το λογισμο μου, σκεφτηκα πως επρεπε να κλεισω τη μερα αυτη με μια καταγραφη της στο χαρτι. Εχε το λοιπον υπ'οψιν, πως ακομη εκ του μακρωθεν, τα χειλη σου καταφερνουν να με συνταρασουν! Στειλε μου λοιπον, μια φωτογραφια σου φορωντας αυτο το κοκκινο κραγιον, που ειχες χρησιμοποιησει σε αυτη σου την αυλη και νοερη επισκεψη, και να 'σαι σιγουρη, πως με εναν τετοιο οπτικο αρωγο, οι "επισκεψεις" σου αυτες στα ονειρα μου, θα πυκνωσουν επικινδυνα για τον προσπαθεια μου για εναν απροσκοπτο και συνεχη υπνο... αν αυτο θες φυσικα!

Ο Πυγμαλιωνας σου.



"Το χρόνο να λαβώσω"


Μάλαμας Σωκράτης





Νεράιδα φανερώθηκε, σε άδειο καλντερίμι.
Ήλιος χρυσός στα βλέφαρα και στο λαιμό ασήμι.
Γυμνή στο λιόγερμα βουτά και στα ποτάμια τρέχει,
Χίλιες φορές την βάφτισαν μα όνομα δεν έχει...




Πως ταξιδεύουν οι ψυχές και οι ζωές μας πες μου,
στις όχθες του Αχέροντα και στις πνοές τ’ ανέμου.
Ποια μοίρα φέρνουν τα νερά ποια μυστικά κρυμμένα,
ποια θάλασσα σε αγκαλιά τα έχει φυλαγμένα!




Πως ταξιδεύουν οι ψυχές και οι ζωές μας πες μου,
στις όχθες του Αχέροντα και στις πνοές τ’ ανέμου.
Ποια μοίρα φέρνουν τα νερά ποια μυστικά κρυμμένα
ποια θάλασσα σε αγκαλιά τα έχει φυλαγμένα!




Τα βράδια έρχεσαι κρυφά και μπαίνεις στα όνειρά μου!
κόκκινα χείλη με φιλούν και βάφουν τα δικά μου!


Κι από το ύψωμα σαν βγεις ξανά να σ’ ανταμώσω,
δως μου τα χείλη σου να πιω το χρόνο να λαβώσω...


Πάτα το "PLAY" και δυνάμωσε τα ηχεία !!!


boomp3.com

21/7/08

Οσα θελω να σου πω...

Μικρη μου Γαλατεια,

Ειναι μερες τωρα, που παρα το φορτο εργασιας, "ξεκλεβω" μερικες ωρες την ημερα για να παω για μπανιο, μιας και η θαλασσα απεχει απο το σπιτι μου μονο 200 μετρα και ειναι τουλαχιστον αμαρτια να την αφηνω ανεκμεταλευτη! Θυμαμαι καποια καλοκαιρια, που για διαφορους λογους αναγκαστηκα να περασω το καλοκαιρι μου διαμενοντας στην Πατρα, η ακομη χειροτερα στην Αθηνα, με αμεσο αποτελεσμα να βιωνω το ανυποφορο αλγος του νοστου, κυριως εξαιτιας της ψυχολογικης στερησης της θαλασσας!

Φαντασου πως εχω βγει για περιπατο παρα θιν' αλλος, στις 2 η ωρα το πρωι, μετα απο βραδυνη εξοδο, για να κατευνασω τα ηθη απο τη νυχτερινη παραφροσυνη, η ακομη και στις 7 το πρωι, οποτε η πρωινη αυρα καλουσε τα ρουθουνια μου να αφυπνηστουν με βαθιες εισπνοες θαλασσινης αλμυρας. Και ξερω πως τωρα θα ζηλευεις και θα με κατηγορεις ερημην μου, που απεφυγα επιμονα και διπλωματικα με παραπλανητικες αντιπροτασεις, την παρακληση σου για μπανιο, κατα την εαρινη σου αφιξη.

Καθε μεσημερι λοιπον, ακολουθω καποιες συνομιληκες σου φιλες μου, σε παραλιακα στεκια, με δυνατη μουσικη και "αφθονο κεφι"! Τα εισαγωγικα μου ενεχουν το στοιχειο της ειρωνιας, μιας κι εχω αρχισει να συνειδητοποιω πως μεγαλωνω, απλα και μονο αφου, εστω και σιωπηρα, κατακρινω και απορριπτω τις επιλογες της σημερινης νεολαιας. Και ξερω οτι ρισκαρω να χαρακτηριστω πουριτανος, μα αδυνατω να δεχτω αναντιρρητα οτι, ολο αυτο το ξεσπασμα την υπερεκκρισης εφηβικων και μετεφηβικων ορμονων, εκδηλωνεται και λαμβανει κυριολεκτικα σαρκα (και οστα) τοιουτοτροπως!

Κοριτσια κι αγορια παρατεταγμενα, σε συμμετρικους σχηματισμους, ξαπλωμενα στην αμμο, απολαμβανουν ενα υπερτιμολογημενο ροφημα καφεινης η αλκοολης, με ανταλλαγμα αυτο το δουναι και λαβειν της οποιας αναγνωρισιμοτητας! Με τη συνοδεια της προσωπικα επιλεγμενης μουσικης στα ακουστικα του ipod μου, παρατηρω κι κατηγοριοποιω συμπεριφορες κι αντιδρασεις, απο καθαρα κοινωνιολογικη κι ανθρωπολογικη διαστροφη. Ειναι τετοιο το ενδιαφερον μου, που εχω παραμελησει πλημμελως την αναγνωση μερικων βιβλιων, που εχω υποσχεθει στον εαυτο μου να ολοκληρωσω πριν τα καλοκαιρι αυτο αποτελεσει παρελθον.

Αυτο που μου εχει προκαλεσει ιδιαιτερο ενδιαφερον ειναι ολη αυτη η υποτιθεμενη εν αφθονια σεξουαλικοτητα, που αγγιζει ηλικιες, που με κανουν να αναρρωτιεμαι οχι για τα ιδια τα παιδια (γιατι σε αυτα αναφερομαι) αλλα τους γονεις του, και την οποια επιμελεια επιδεικνυουν ως προς την διαπαιδαγωγηση τους! Κορμια γεματα ομολογουμενως αξιοθαυμαστα εργα της τεχνης της δερματοστιξιας, με αρκετα σκουλαρικια, κρικους και spikes που θα εκαναν τα μηχανηματα ανιχνευσης μεταλλικων αντικειμενων του Ελ. Βενιζελος να τιτιβιζουν ρυθμικα για ωρα, και μαγιω που δεν χρηζουν καμιας προσπαθειας και φαντασιας ωστε να εισαι σε θεση να φανταστεις τι υποτιθεται οτι εφευρεθηκαν να αποκρυπτουν!

Και ειμαι σιγουρος οτι ηδη πολλοι εν δυναμει λαθραναγνωστες θα εχουν σχηματισει μια εικονα για μενα, που μονο εσυ θα μπορουσες να μετασχηματισεις πειστικα, μα ειλικρινα δε νομιζω οτι ολη αυτη η συμπεριφορα δε σημαινει απαρατητα προοδευτισμο και ελευθερια! Αντιθετως θαρρρω ιδιαιτερως αυτιστικο να ειναι ολα αυτα τοσο προκλητικα διαθεσιμα και παλι ουσιαστικα να παραμενουν μονο μια ψευδαισθηση, αφηνοντας και στα δυο φυλα την πικρη επιγευση μιας αναποτελεσματικης και φρουδας ελπιδας, για κατι περαν μιας ανωριμης οφθαλμολαγνειας!

Και βαβαια δε θα με ακουσεις να υποστηριζω οτι η νεολαια μας εχει παρει τον κατηφορο και θα πρεπει να επαναδραστηριοποιηθει η δικαστικη κοινοτητα με σκοπο της συνταξης ενος νεου νομου 4000! Η οτι ολες αυτες οι "χαμενες" ωρες στην παραλια θα μπορουσαν να ανακατευθυνθουν προς την μελετη! Ημαρτον! Απλα φανταζομαι οτι θα ειναι ακομη πιο απογοητευτικο για ολους να μενουν μονο σε αυτα τα παιδια, που τα εμαθαν να βιαζονται να παραστησουν τους ενηλικες!

Αλλωστε μονον εγω δεν δικαιουμαι να μιλω για αυτα μικρη μου, οταν εσενα απο μικρη σε συνεβουλευα να χαιρεσαι τα νιατα σου, εστω κι κατι τετοιο με τρομαζε παραφορα, μα οχι να επαιρεσαι για αυτα, με ασκοπη κι ανουσια καταχρηση τους η εστω και λανθασμενη χρηση τους!

Κατανοω οτι ξεκινησα ενα θεμα που δε θα μπορεσω να ολοκληρωσω σε μια μονο επιστολη, παρα το ασυνηθιστα μεγαλο μεγεθος της. Ομως ειλικρινα πιστευω οτι εν μερει εστω εχω δικιο, οταν κατα νου μου εχω εσενα μικρη μου! Εσενα που τα μονα σημαδια στο κορμι σου ειναι τα λευκα κι ανεγγιχτα απο τον ηλιο μερη του! Αυτα που προσμενω καρτερικα μεχρι να δω πριν την περελευση του θερους, ετσι για να μην ξανατραγουδησω και να εννοοω καθε στιχο του τραγουδιου "Καθε Σεπτεμβρη" του ανεπαναληπτα πρωτοτυπου Φοιβου Δεληβορια!

Κι ας ειμαι σιγουρος οτι κι εσυ θα προσπαθησεις να με κανεις οχι μονο να προσεγγισω αλλα ακομη και να ξεπερασω τα ορια μου, με το να μου προτεινεις αλλη μια φορα να απαρνηθουμε τα μαγιω μας εκει που εχω κατα νου να σε παω, οταν θα ερθεις να με βρεις, οπως διασθανομαι μερες τωρα, "διαβαζοντας" τα πασιφανη σημαδια των καιρων!


Ο Πυγμαλιωνας σου.


Υ.Γ. Σημερα αποφασισα να σου στειλω ενα τραγουδακι που σιγουρα αγνοεις και που φαινομενικα (και μονο) δεν συνοδευει με τους στιχους του, το θεμα της παρουσας επιστολης μου! Κι ομως λεει ακριβως "Οσα θελω να σου πω" και συν τοις αλλοις ειμαι σιγουρος οτι θα σε κανει να θελεις απο τις πρωτες νοτες του, να σηκωθεις απο το καθισμα του και να λικνισεις το ανυπερβλητο κορμι σου, που η αναμνηση του και μονο, μου εχει στερησει πολλακις τον υπνο τις τελευταιες βραδιες... φαντασου τι θα προκαλεσει στις αισθησεις μου η επερχομενη απολαυση του!


ΤΖΕΝΗ ΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΥ


"ΟΣΑ ΘΕΛΩ ΝΑ ΣΟΥ ΠΩ"







Πάτα το "PLAY" και δυνάμωσε τα ηχεία !!!


boomp3.com

13/7/08

Αντιπερισπωντας το... ανεκπληρωτο!

Μικρη μου Γαλατεια,

Ολημερις σκεφτομουν καθε πιθανη εναρκτηρια φραση για την αποψινη μου επιστολη! Ζευγαρωνα επιθετα με ουσιαστικα, εψαχνα ευφυολογηματα κι "εξυπναδες" κι ολα αυτα εις ματην. Κι αυτο γιατι την ωρα που σου γραφω ακουω ραδιοφωνο διαδικτυακα και η προσοχη μου αποσπαται συνεχως απο τραγουδια, και κυριως απο αυτο που θα επιλεξω να σου αποστειλω για να ακουσεις.

Ετσι αποψε αποφασισα να σου γραψω πρωτα για το τραγουδι που θα θελα να σου στειλω κι αυτο δεν ειναι αλλο απο το πασιγνωστο "Καλοκαιρια και χειμωνες", αλλα οχι στην κλασσικη πια εκτελεση απο το Δημητρη Μητροπανο, αλλα η αναπαντεχα αισθαντικη κι ολοφρεσκη διασκευη του απο τον συντοπιτη μου Μπαμπη Στοκα, σε μια "λαιβ" ηχογαφηση του απ τις χειμερινες του εμφανισεις στον Ζυγο.

Το πιο πιθανο ειναι πως με εχουν επηρρεασει τοσο πολυ ολες αυτες οι ερωτησεις απο τους "λαθραναγνωστες" της επιστολογραφιας μου για την υπαρξη σου,που εχω αρχισει κι εγω να αμφιβαλλω αν υπηρξες ποτε στη ζωη μου! Φανταζεσαι σε ποια κατασταση σχιζοφρενειας εχω περιπεσει, να με αμφισβητω και να με αντικρουω με αδιασειστα επιχειρηματα, ταυτοχρονως κι ισοδυναμα!

Κι η αληθεια ειναι πως οσα πειστηρια θα ειχα να αποδειξω περιτρανα την υπαρξη σου, ειναι ολα μη αποδεκτα απο ενα δικαστηριο, οπως θα ελεγε και μια φιλη μου δικηγορος! Καθως καποια απο αυτα ειναι προσωπικα σου ( η μας καλυτερα) δεδομενα κι αλλα ειναι απλα θαμμενα στους λαβυρινθους της μνημης μου.

Ενα-ενα τα παραθυροφυλλα των γειτονων μου κλεινουν, μα πριν το κανουν κοιτουν με περιεργεια εμενα που με το λευκο μου λαπτοπ να σου γραφω απο το καταπρασινο μπαλκονι μου και με ενα σετ ακουστικα να ακουω μουσικες και τραγουδια που ενδεχομενως θα αλλαξουν τον ρου της εμνευσεως μου, ισως παρεκλινοντας την προς πιο ευχαριστα θεματα! Θεματα που ισως δε θα στεναχωρησουν ουτε εσενα ουτε και καποιον που ισως κι αθελα του λαθραναγνωσει αυτη την επιστολη!

Ελα ομως που μια λεξη εχει στοιχειωσει το μυαλο μου και δε λεει να μα αφησει να συγκεντρωθω και να σου γραψω... Τα λεπτα περνουν σαν σιφουνας κι ο κερσορας παραμενει εκει, ακινητος (κι ουχι αεικινητος οπως αλλες φορες) ν' αναβοσβηνει σαν φαρος μες στη νυχτια! Κι αυτη η λεξη δεν ειναι αλλη απο το ΑΝΕΚΠΛΗΡΩΤΟ! Δεν ξερω αν αυτο ειναι ευτυχια, κατα πως μας τα λεει ο Μανωλης Φαμελος, μα αυτο που εγω περιμενω να ερθει εισαι Εσυ... και μονο ευτυχισμενο δεν με καθιστα ολη αυτη η αεναη προσμονη!

Οι αντιπερισπασμοι παμπολοι κι ολοι τους φερουν διαφορα γυναικεια ονοματα. Ειναι οσες κοπελες κατα καιρους εχουν προσπαθησει να κερδισουν την προσοχη μου, με διαφορες μεθοδους, κι αν κρινουμε εκ του αποτελεσματος ολες τους ανεπιτυχως! Το μονο τους επιτευγμα, για το οποιο θα πρεπε να τις ευγνωμωνεις, ειναι να καταστησουν ολοφανερη την δικη σου υπεροχη και να δικαιολογησουν περιτρανα τη δικη μου εμμονη στο να συνεχισω να σου γραφω!

Ομως αποψε δε θα καταφερω κατα πως φαινεται να ολοκληρωσω εστω και μια παραγραφο, εοντας ενα σαφες νοημα η σκοπο! Και γιαυτο θα πρεπει να κατηγορησεις (τροπος του λεγειν βεβαια) την εκφωνητρια του ραδιοφωνικου σταθμου που μου κραταει παρεα ωρα τωρα! Ισως θα ταν καλυτερα κατα τη συγγραφη της επομενης μου επιστολης να εχω ακομη πιο ξεκαθαρο ενα θεμα που θα θελα σου αναπτυξω... καθως και λιγοτερους εως μηδενικους αντιπερισπασμους!

Ο Πυγμαλιωνας σου.




"Καλοκαίρια και χειμώνες"

Στόκας Μπάμπης




Αν στείλεις μήνυμα χαράς, σημάδι πως με αγαπάς

Αγαπημένη

Να ’ρθεις, θα σε καλοδεχτώ, κι αν χάθηκες σε αγαπώ !

Αγαπημένη

Καλοκαίρια και χειμώνες περιμένω να φανείς

Δάκρυα καυτά, σταγόνες θα με καιν ώσπου να ’ρθεις

Θα με καίνε, θα με καιν ώσπου να ’ρθεις

Κι αν θέλεις όρκους της ζωής, θα ορκιστώ από αρχής

Αγαπημένη

Εγώ στα μάτια σου μετρώ τ’ απέραντο και το μικρό

Αγαπημένη

Καλοκαίρια και χειμώνες...

Καλοκαίρια και χειμώνες...


Πάτα το "PLAY" και δυνάμωσε τα ηχεία!!!


boomp3.com

10/7/08

Τρεις (συν ενας) γαμοι και... μια κηδεια!

Μικρη μου Γαλατεια,

Το ξερω πως εχεις καθε λογο να εισαι τουλαχιστον εκνευρισμενη με την ελλειπεστατη επιστολογραφια μου, ομως εχω αρκετους λογους, οπως διαβασες ηδη στην επικεφαλιδα της επιστολης αυτης, που με κρατησαν "μακρια" σου! Η αληθεια ειναι πως αυτο το καλοκαιρι υπηρξε ισως απο τα πιο πολυασχολα των τελευταιων χρονων, και εχε κατα νου, οτι ειμαστε σχεδον στη μεση του.

Ξεκινωντας με τον υπεροχο γαμο της αδελφης μου, που απαιτησε απο μερους μου πολλη προσοχη και φροντιδα για την απολυτη εκπληρωση των προσδοκιων της, συνεχισα με δυο ακομη γαμηλιες τελετες και δεξιωσεις. Μια εξ αυτων στην Ιθακη, οπου σκοπευω να σου περιγραψω αναλυτικα σε μελλοντικη επιστολη, οπου και υπηρξε και αφορμη για μια ολιγοημερη αποδραση. Μια αποδραση βεβαια στην οποια τελικα δε σε ειχα μαζι μου ως συν-δραπετη (αν βεβαιως μου συγχωρεις τον νεολογισμο), οσο κι αν ηλπιζα κρυφα μεχρι την τελευταια στιγμη σε μια μεγαλειωδη εμφανιση σου στο λιμανι της Πατρας εστω και μερικα λεπτα πριν τον αποπλου, η εστω την αφιξη σου την επομενη, οταν στο νησι ειδα να καταφθανει ενα υδροπλανο!

Ας ειναι ομως... Η ζωη επιφυλασσει ομως και δυσαρεστες εκπληξεις, και μια εξ αυτων ηταν κι ο απροσμενος θανατος του πατερα του καλυτερου μου φιλου, με αμεση συνεπεια την απωλεια απο μερους μου καθε κινητρου να ασχοληθω με οτιδηποτε αλλο περαν απο το να του συμπαρασταθω. Κι εκτος αυτου η μελαγχολια, που ειναι πιο πολυ απο αναμενομενη σε αναλογες περιπτωσεις, με κατεστησε ανικονο να σκεφτω κατι αισιοδοξο να σου γραψω.

Ετσι αναλογιζομενος οτι θα ηταν πλεον σκοπιμο να σου γραψω ενα γραμμα, υμηθηκα οτι εχω ενα ακομη τεταρτο γαμο τον επομενο μηνα να παραβρεθω, αυτον μιας αγαπημενης φιλης και πρωην συναδελφου στα βορεια προαστια της Αθηνας! Ετσι σχεδον αυτοματως θυμηθηκα τον Οκτωβριο του 1994 που ειχα βρεθει στην Αθηνα για την πρεμιερα της ταινιας "Four weddings and a funeral"

Ηταν λοιπον μια ταινια που ενας απο τους λογους της εμπορικης της επιτυχιας, υπηρξε και το βασικο τραγουδι του soundtrack της, "Love is all around" απο τους Wet Wet Wet, που διετελεσε με απολυτη επιτυχια την αποστολη του ως μουσικος προπομπος της! Θυμαμαι ακομη λεπτομερως εκεινη τη νυχτα, τον κινηματογραφο "Αλεξανδρα" στη συμβολη της οδου Πατησιων με την ομωνυμη λεωφορο, καθως και την παρεα που ειχα επιλεξει να με συνοδευσει. Ενας φιλος μου που εσυρθει εκ μερους μου να ερθει μαζι μας, καθοτι παντελως αδιαφορος που την εβδομη τεχνη, καταφερε να αποκοιμηθει αρκετες φορες, ωστε πλεον τη επομενη μερα ιδιαιτερως πειστικα εξιστορουσε σε ολους τους κοινους μας φιλους και γνωστους οτι ειχε πρακαολουθησει την ταινια... "Τρεις γαμοι και μια κηδεια"!!! Και δεν ελεγε ψεμματα, καθοτι απορω πως καταφερε και ειδε τους τρεις εκ των τεσσαρων γαμων!

Η ζωη συνεχιζεται μικρη μου... κι αυτο ειναι μια απο τις δυο αληθειες που επ' ουδενι δε θα πρεπε να ξεχνας. Η δευτερη ειναι πως οτι και να συμβαινει γυρω μου, το μονο σιγουρο ειναι πως δε θα σταματησω να σου γραφω αυτες τις επιστολες, που σου στελνω εδω και πλεον του ενος χρονου, παρα την υποψια μου οτι παραμενουν ανεπιδοτες!

Ο Πυγμαλιωνας σου.






"Love is all around"

Wet Wet Wet

I feel it in my fingers
I feel it in my toes
Love is all around me
And so the feeling grows
It's written on the wind
It's everywhere I go, oh yes it is
So if you really love me
Come on and let it show

You know I love you, I always will
My mind's made up by the
Way that I feel
There's no beginning,
There'll be no end
'cause on my love you can depend

I see your face before me
As I lay on my bed
I kinda get to thinking
Of all the things you said, oh yes I did
You gave your promise to me and i
Gave mine to you

I need someone beside me
In everything I do, oh yes I do
You know I love you, I always will,
My mind's made up by the
Way that I feel

There's no beginning,
There'll be no end
'cause on my love you can depend
Got to keep it moving

Oh it's written in the wind
Oh everywhere I go, yeah, oh well
So if you really love me, love me, love me
Come on and let it show
Come on and let it show
Come on and let it
Come on and let it (come and let it show, baby)
Come on, come on, come on let it show baby
Come on and let it show
Come on and let it show, baby
Come on and let it show


Πατα το "PLAY" και δυναμωσε τα ηχεια!!!

boomp3.com