28/4/07

Let's FALL in love!

Μικρη μου Γαλατεια,

Ειμαι "πεσμενος". Ξερεις τι εννοω... Μπορει η αργκο να μην με εκφραζει αλλα μην ανησυχεις. Δε θα υιοθετησω τετοια ορολογια στις επιστολες μου. Απλα ισως ειναι ο πιο επιεικης χαρακτηρισμος που θα μπορουσα να προσδωσω στην παρουσα ψυχολογικη μου κατασταση. Λεξεις οπως καταθλιψη, μελαγχολια κλπ δεν ειναι καθολου ευηχες, ποσο μαλλον καταλληλες για τα αθωα σου αυτια.

Κι ομως, παρα τη δεδομενη κρισιμοτητα της καταστασης μου (ελα μη μου στεναχωριεσαι, υπερβαλλω ως συνηθως) ειμαι σε τετοια συγχυση, που πιστευω πως σε τετοιες περιστασεις ακομη κι ο Φρουντ ενα μονο ψυχοφαρμακο θα συνταγογραφουσε: τον Ερωτα.

Μαλιστα! Πιστευω αφελως, πως μονο αν λαβωνομουν απο τα "φαρμακωμενα" βελη του ξανα, θα εβρισκα τη γιατρεια μου. Λες και δεν εχω αρκετους μπελαδες στο μυαλο μου; Αφου η διδακτορικη μου διατριβη εχει διαπραγματευθει αυτο ακριβως το θεμα "Οι καταστροφικες συνεπειες του μακροβιοτερου ιου στην ιστορια της ανθρωποτητας. Μια διειδυτικη ματια στην πορεια του Ερωτα, απο το μηλο των πρωτοπλαστων στο μονοπετρο των αμετ-ανοητων".

Η αγγλικη γλωσσα, εχοντας ελαχιστες φορες καταφερει να υπερνικησει την ελληνικη στην ακριβεια της περιγραφης μιας καταστασης, χρησιμοποιει την ορθοτερη λεξη για να σκιαγραφησει την εισοδο καποιου στο υποχθονειο βασιλειο του Ερωτα: την ΠΤΩΣΗ! I FALL IN LOVE κυριοι, και ουχι I FLY IN LOVE!

Ο φτερωτος Ερωτας, που τοσο λανθασμενα περιεγραψαν οι πρωτοι Ρομαντικοι ως ενα αθωο νηπιο, με ροδαλα μαγουλακια και ενα φαινομενικα ανισχυρο τοξο, ειναι ενα καταστροφικο F-16, εξοπλισμενο με πυραυλους αερος - αερος, ετοιμους να σε καταρριψουν οπου κι αν σε βρουν να ιπτασαι αμεριμνος, ζωντας μια ηρεμη καθημερινοτητα. Κι εκει που ειχες, μετα πολλων κοπων και βασανων, καταφερει να ανακτησεις το χαμενο "υψος" σου, απο την τελευταια σου αερομαχια μαζι του, βρισκεσαι ξανα σε βαθη απυθμενα.

Παρολα αυτα μικρη μου Γαλατεια, ο αδιορθωτος Πυγμαλιωνας σου ειναι τοοοσο απορρυθμισμενος απο την ανιαρη του καθημερινοτητα, που για να ταραξει τα λιμναζοντα νερα της ελωδους μαλαγχολιας του, ειναι πλεον αποφασιμενος, ακομη κι αν το μετανιωσει πικρα να τολμησει να διαψευσει την μεχρι τωρα αλανθαστη διαισθηση του, και να κανει ενα βημα. Ενα βημα στο κενο της αβεβαιοτητας, διχως να γνωριζει αν θα βιωσει τη σκληρη συμπαντικη αληθεια της βαρυτητας, η αν θα καταφερει, γεματος επαρση και θρασος να φτυσει καταμουτρα τον Νευτωνα και να καταφερει να πεταξει ξανα, ως αλλος Ικαρος!

So I have a proposal for you...

Let's do it , let 's fall in love!

Ο Πυγμαλιωνας σου...

2 σχόλια:

fabs είπε...

that was a lucky pic, hehehe! thanks anyway! Made my day! :D
too bad I can't understand a word of this.
:)

candyblue είπε...

καλό μηνα...
βοηθάει για όλα αυτος ο μηνας