31/5/07

Στην υγεια μας ρε παιδια!

Μικρη μου Γαλατεια,

Τις προαλλες βλεποντας μια εκπομπη του Σπυρου Παπαδοπουλου, και συγκεκριμενα το "Στην υγεια μας", θυμηθηκα οταν μια βραδυα μου δηλωσες εκπληκτη απο αυτα συμβαινουν στη συγχρονη Ελλαδα κια αντανακλωνται προβαλλομενα στην τηλεοραση της. Που δηλαδη κοριτσακια δεχονται, πιθανοτατα και αμισθι, για τα 15 %&*#μενα λεπτα της διασημοτητας τους, να χορευουν ως αλλους Σαλωμες, διχως ομως ουτε ενα πεπλο για να πεταξουν απο πανω τους!

Προθυμα λοιπον λικνιζουν τα καλλιγραμμα κορμια τους μπροστα στις αδηφαγες καμερες ενος διεστραμμενου τηλε-σκηνοθετη, που με το προσχημα της καλυψης μιας χαρουμενης "παρεας" που διασκεδαζει χορευοντας και τραγουδωντας, "ζουμαρει" χυδαια κι αδιακριτα εκει που ουτε και ενας συναδελφος σου σε ενα σοφτ πορνο θα τολμουσε!



Και αυτος καλα κανει τη "δουλεια" του σε τελικη αναλυση (αν και σε αυτο ακομη διαφωνουσες καθετα κι αναρρωτιοσουν μεγαλοφωνως για την καταντια της συγχρονης Ελλαδας και των πολιτων της). Το δικο μου ερωτημα εγκειται στο οικογενειακο και πολιτισμικο background αυτων των κοριτσιων που δεν εχουν καν την προφαση της επαγγελματικης τους ιδιοτητας ως μοντελα!

Ομως αυτα ειναι τα αποτελεσματα της χαλαρωσης των παντων μετα απο περιπου 20 χρονια ιδιωτικης τηλεορασης και των νεων ηθων που επεβαλλε αργα και αποτελεσματικα! Μετα απο τοοοσα reality και talent shows , trash tv και καλλιστεια, καθε κοριτσακι (και αγορακι γιατι οχι;) ονειρευεται να γινει γνωστη πασει θυσια! Και φυσικα οι πανελληνιες και μια ακαδημαικη καριερα δεν ειναι μια απο αυτες!




Ετσι λοιπον και παρουσιαστες με υπερ-προβεβεβλημμενο απο τους ιδιους, το πνευματικο τους υποβαθρο, υποκυπτουν σε αυτη τη μεθοδο ριχνοντας στην μηχανη του κιμα, εφηβικα κορμια και μυαλα, μιας και ενισχυουν με αυτον τον τροπο την καθεστηκυια ταξη πραγματων, και επιβραβευουν αναλογες τακτικες! Προσφερουν στα ξελιγωμενα ματια των καλεσμενων (και των μυριαδων τηλεθεατων) αφθονη δοση κεκαλυμμενου σεξ, που απο καιρο εχουν ξεχασει, με την δικαιολογια του περιρρεοντος κεφιου!

Ειχες δικιο λοιπον μικρη μου Γαλατεια οταν απορουσες πως μπορω και ζω σ'αυτη τη χωρα! Μα τι να σου ελεγα και τι να καταλαβαινες; Ας ειναι καλα λοιπον το διαδικτυο και οι επιλογες που μου δινει! Η μουσικη που θελω να ακουσω, οι ταινιες και τα σηριαλ που θα διαλεξω εγω να δω, οι πληροφοριες που ευκολα θα συλλεξω, οι γνωμες που με προσοχη θα ενστερνιστω... Κι η τηλεοραση μου μενει να σκονιζεται, εδω και μηνες πια! Και το αποσπασμα αυτο απο το δικτυο το κατεβασα, γιατι περιεγραφε γλαφυρα τις εκφρασεις του φιλοθεαμονος κοινου, που ασυστολα εξεφραζε βοερα! (μα σκοπιμα δε σου παρεθεσα στιγμιοτυπο, ουτε και τα προσωπα των κοριτσιων)

Φτου μας λοιπον! (να μη ματιαστουμε)

Ο Πυγμαλιωνας σου...

6 σχόλια:

Sophia Choleva είπε...

Πες τα Χρυσόστομε !

Ανώνυμος είπε...

Αυτό δεν είναι τίποτα!
Έχουμε δει και χειρότερα στην ελληνική τηλεόραση. Όταν πιάσουν οι ζέστες τι δείχνει το star άλλωστε;
Καλημέρα από εδώ!

Ανώνυμος είπε...

Σωστά τα λες αλλά ας μην προσποιούμαστε ότι εκπλησσόμαστε με τέτοιες εικόνες και καταστάσεις. Σημεία των καιρών είναι όλα...που μας υποδεικνύουν τις εκπτώσεις που έχουμε κάνει στην "ψυχαγωγία" μας.

Στην υγειά μας γιατί αυτά μας αξίζουν!

ΠΥΓΜΑΛΙΩΝ είπε...

@ sophie_jamaica: Τα λεω δεν τα λεω δε γινεται και τιποτα. Πρεπει ολοι να τα λεμε και με την αδιαφορια μας να τους δειξουμε πως δε μας εκφραζει πια αυτη η "καταντια" στην τηλεοραση.

@ anamnhseis: Προφανως εννοεις τα "ρεπορταζ" απο τις παραλιες! Η ειδοποιος διαφορα εγκειται στην υπαρξη συνεναισης η οχι, απο τις διαφορες απεικονιζομενες για την παρουσιας τους με αυτον τον τροπο στο "γυαλι".

@ Miss Piggy: Δεν προσποιουμαι οτι με εκπλησουν πια αυτα. Ειλικρινεστατα αυτη η εκπληξη προηλθε απο τη Γαλατεια κανα χρονο πριν αντικρυζοντας για πρωτη φορα ενα αναλογο θεαμα. Και η δικη της παρθενικη εκπληξη οφειλει να αφυπνησει ολες τις προ πολλου κοιμησμενες μας συνειδησεις κι αντιστασεις!

Ανώνυμος είπε...

Αυτή τη φορά δε βρίσκω κάτι μεμπτό σ'αυτά που έγραψες. Με κάλυψες πλήρως. Άλλη φορά που θα διαφωνώ, ξέρεις εσύ : ολόκληρο κατεβατό θα σου γράψω, όπως για την τηλεόραση και τα γκομενάκια στο Barbar.

"Ο δικηγόρος του διαβόλου"

Υ.Γ. Η sophie_jamaica είναι πολύ πρώτο μανούλι. Αν βέβαια η φωτογραφία είναι δική της...

ΠΥΓΜΑΛΙΩΝ είπε...

@ ανωνυμο: Να υποθεσω οτι σε ιντριγκαρε περισσοτερο το "διεστραμμενος τηλε-σκηνοθετης" ;-) Αν ναι ας το υιοθετησεις ως nickname σε παρακαλω η εστω το "Ο δικηγόρος του διαβόλου" για να ξερω ποτε θα εισαι εσυ που επιλεγεις την καλυψη μα εστω την... επαναληψη!