29/6/08

Νεων επιστολων εναρξις!!!

Μικρη μου Γαλατεια,

Μετα απο αλλεπαλληλες συνεδριες ψυχαναλυσης με τον γιατρο μου, τον dr. Seeng, συνειδητοποιησα πως θα πρεπε να αλλαξω ροτα στην πορεια, που ειχα αφησει τη σχεση μας να παρει το τελευταιο διαστημα. Χαρη σε αυτον μαλλιστα, και την απαραμιλλου καλλους αισθητικη του, απεκτησα τα νεα μου "επιστολοχαρτα", που θα αποτελεσουν την πρωτη απο πολλες αναπαντεχες αλλαγες, που θα αρχισουν να αποκαλυπτονται μπροστα στα ματια σου, μερα με τη μερα!

Μια εξ' αυτων, που προτιθεμαι να σου αποκαλυψω (και να σου υποσχεθω συναμα), ειναι οτι οι επιστολες μου απο τουδε και στο εξης θα ειναι πιο "αναλαφρες" κι η θεματολογια τους θα επεκταθει σε μεγαλυτερου ευρους και υφους περιοχομενα! Σκοπευω να σου στελνω νεες μουσικες, περισσοτερες φωτογραφιες, καθως και να μοιραζομαι με σενα τη γνωμη μου για θεματα που με απασχολουν, περαν απο τη σχεση μας!!!

Αρκετα με την οποια μελαγχολικη περιρρεουσα "ατμοσφαιρα" που απεπνεαν οι τελευταιες μου επιστολες! Το καλοκαιρι εφτασε για τα καλα, κι η καθημερινοτητα στην Καλαματα, που σκοπιμως επελεξα πριν περιπου ενα χρονο για να δραστηριοποιηθω επαγγελματικα και κοινωνικα, ειναι ισως απο τις καλυτερες που θα μπορουσε καποιος να εχει σε μια επαρχιακη πολη.

Οταν απαρνηθηκα πιο προσοδοφορες επαγγελματικες προτασεις σε Αθηνα και Πατρα, ηταν απλα και μονο γιατι ηξερα πως μονο εδω θα ημουν πραγματικα ο εαυτος μου, αυτος που θελω και ξερω πως αξιζει να σου χαριζεται καθημερινα, ως μια χειρονομια απολυτης ευγνωμοσυνης που υπαρχεις στη ζωη και στην καρδια μου. Αλλωστε, τι παραπανω θα μπορουσα να ευχομαι ολημερις και να ονειρευομαι ολονυχτις;;;

Ο Πυγμαλιωνας σου.

Υ.Γ. Αποψε αποφασισα να σου χαρισω ενα τραγουδι του Λουκιανου Κηλαηδονη, σε μια live εκτελεση του. Η αληθεια ειναι πως το θυμηθηκα πριν απο μερικους μηνες, οταν επελεξε να το τραγουδησει ο Φοιβος Δεληβοριας, σε μια συναυλια του εδω στο Νοτο. Ειναι το "Ενα γουρουνι λιγοτερο" και θα σου ζητησω να μη βιαστεις να το κρινεις αρνητικα απο τον ασυνηθιστο τιτλο του. Να δεις που θα σε κανει να χαμογελασεις απο την πρωτη κιολας φορα που θα το ακουσεις, και θα καταλαβεις αμεσα τον λογο που επελεξα μεταξυ πολλων αλλων, που περιμενουν καρτερικα στη συλλογη μου, να σου αποσταλλουν με την καταλληλη ευκαιρια!


"Ένα γουρούνι λιγότερο"


Κηλαηδόνης Λουκιανός



Έχει αμάξι, έχει σπίτι, όλα τα ’χει κι όμως πλήττει
και ξαφνικά παθαίνει συγκοπή
Ξέρει κόλπα, έχει θέσεις, μετοχές και καταθέσεις
και ξαφνικά παθαίνει συγκοπή

Γι αυτό σου λέω μη μου λες εμένα
για όλα αυτά τα μεγαλεία, τα παλάτια, τα λεφτά
Γι αυτό σου λέω εγώ είμαι μια χαρά
να κλαις τον άλλονε λοιπόν το φουκαρά

Εγώ, κορίτσι μου γλυκό, έχω εσένα
αντί γι αυτά τα μεγαλεία, τα παλάτια, τα λεφτά
Εγώ κορίτσι μου είμαι μια χαρά
να κλαις τον άλλονε λοιπόν, τον φουκαρά

Κονομάει, τη βγάζει φίνα, στη Μαγιόρκα, στα καζίνα
και ξαφνικά παθαίνει συγκοπή
κάνει μια ζωή στρωμένη, με γυναίκα κι ερωμένη
και ξαφνικά παθαίνει συγκοπή

Γι αυτό σου λέω...


Πατα το PLAY και δυναμωσε τα ηχεια!!!

boomp3.com

13 σχόλια:

kioy είπε...

Καλορίζικη η νέα μορφή σου φίλε μου!
Εύχομαι μέσα από την εξωτερική να περάσεις και σε μια βαθύτερη εσωτερική ανανέωση. χωρίς απεναντίας
να υπαινίσομαι κάτι για την πρώτερη μορφή σου, την οποία θα την επισκεπτόμαστε μέσα από τα ανεξίτηλα κείμενα του παρελθόντος σαν μια γέφυρα ένωσης με το εναλλακτικό(;) μέλλον!
Την καληνύχτα μου!

Σκορπινα είπε...

με γειααααααααααααα~!
Πολύ όμοφος ο νέος χώρος σου...

Περιμένουμε να ακούσουμε τα νέα σου λοιπόν!

Φιλιά πολλά!

seniorita είπε...

καλησπέρα!
πολύ ιδιαίτερο το μπλογκ σου και πρωτότυπο..και ωραίο τραγουδάκι δεν το είχα ξανακούσει!

Anyparktos είπε...

wraio blog..mipws boreis na m peis apo poia perioxi tis kalamatas eisai..??

Noname είπε...

Πολύ καλή η αλλαγή στο blog σου. Ελπίζω να φέρει και γούρι και ένα από τα σχόλια να είναι αυτό της Γαλάτειας(μάλλον άκομψο και απρόσωπο αλλά θα ήταν μια αρχή.Σου εύχομαι καλοτάξιδο το νεο σου πλοίο...captain .

naya είπε...

Αλλαγες λοιπον..!
:)

ΠΥΓΜΑΛΙΩΝ είπε...

@ kioy

Kioy φιλε μου,

Ειναι πλεον παραδοση να εισαι εσυ ο πρωτος σχολιαστης των επιστολων μου προς τη Γαλατεια, κι αυτο ειναι ευχαριστο για μενα!

Θαρρω πως ηταν επιτακτικη αναγκη για συνολικη αλλαγη μαζι με την αναγκη μου για ψυχικη καθαρση ωστε νε επιτευχθει αυτο που ο Μποντλαιρ τοσο ευστοχα περιγραφει στο ποιημα του "Αναταση"!

Ειλικρινα μερικες αδημονω για το σχολιο σου, που με εκπλησσει ευχαριστα καθε φορα!

@ Σκορπίνα

Σκορπινα μου

Σε ευχαριστω κι ελπιζω να βρεις λιγο χρονο να μας γραφεις πιο συχνα!

@ seniorita

seniorita σε ευχαριστω για την επισκεψη και για τα καλα σου λογια! Αν επιστρεψεις στο μελλον θα δεις ακομη καλλιτερα πραγματα!

@ Anyparktos

Ανυπαρκτε καλησπερα και σε σενα και καλως μας βρηκες! Αν και για ανυπρκτος θες να σου προσδιορισω την υπαρξη μου ε ;-)

Λοιπον να σου πω πως η θαλασσινη αυρα του Μεσσηνιακου κολπυ δεν διανυει και πολλα μετρα να με βρει οκ????

@ Vanessa

Vanessa μου σε ευχαριστω που συνεχιζεις και αναγιγνωσκεις λαθραια τις επιστολες μου, μιας και οι τακτικες επισκεψεις σου με κανουν να πιστευω πως σου αρεσουν!

Μεταξυ μας, η Γαλατεια δεν επαψες ποτε να με επισκεπτεται, να με διαβαζει και να σχολιαζει κι ολας μερικες φοερς περαν απο τα γραμματα που μου στελνει κατ ιδιαν μιας και δεν επιθυμει να ρισκαρει να δημοσιοποιηθουν οι σκεψεις της!

Εγω ειμαι αυτος που διαλεξα αυτη την διοδο επικοινωνιας, και δεν ειναι υποχρεωμενη να πραξει το ιδιο ετσι δεν ειναι???

@ Naya

Naya μου, οι αλλαγες ειναι επιτακτικες μιας και πετρα που δεν κυλα, χορταριαζει οπως λενε και οι Αγγλοι!

Αληθεια ομως, δεν μου εξεδηλωσες αν ηταν και της αρεσκειας σου!

Σκορπινα είπε...

Τσα!!!
Εδώ είμαι πάλι....
Τα φιλιά μου είπα να στείλω....

Σματς!!!

ΠΥΓΜΑΛΙΩΝ είπε...

@ Σκορπίνα

Σκορπίνα μου αυτα κανεις και θα αρχισω να τσεκαρω την την επιστολογραφια μου πιο συχνα μηπως και βρω κανενα σχολιο σου που για καλη μου τυχη ολοενα και πυκνωνουν!

ΠΡΩΤΟΠΛΑΣΤΗ... είπε...

Ομορφες οι αλλαγες! Περιμενουμε και τι νεοτερες που προανηγγειλες...! Α, και το τραγουδακι πολυ καλο! Οντως σε κανει να χαμογελας!

Sophia Choleva είπε...

niar

rip1708 είπε...

ωραιες οι καινουργιες σου επιστολες..ομορφη και η χαρα εχεις δικιο ειναι πιο αναλαφρη η θλιψη ομως εχει μεγαλειο..

dr.SeenG είπε...

Χαίρομαι που συνέβαλλα κι εγώ στην τόσο όμορφη περιπέτειά σου με τη Γαλάτεια. Πάντα εμπνευσμένος φίλε μου. Πάω να βρω τη δική μου Γαλάτεια. Α... και πρέπει να αγοράσω γιαούρτια... το bepanthol δεν έκανε καλή δουλειά... ακόμα τσούζω ολόκληρος από τις ηλιοθεραπείες στις παραλίες της Χαλκιδικής... A bientot!!